• Mariohn

    Missbruka stilnoct...?

    DreamBitch skrev 2009-07-07 12:17:30 följande:
    Jo, det är det. Det är inga som helst problem att få vare sig stilnoct eller tramadol utskrivet av läkare.
    På allvar?? Jag arbetar inom vården och ska gifta mig med en läkare och jag har aldrig hört talas om att det skrivs ut på det viset. När jag behövde sömnhjälp ville ingen skriva ut sådana preparat till mig. Träffade 3 olika doktorer,
  • Mariohn

    Anonym (Stilnoct?) skrev 2009-07-07 12:20:47 följande:


    Det handlar nog inte om att missbruka från början utan det blir ett beroende. Man får inga mängder utan man får så man ska klara sig en tid då de inte räcker så långt då får man vara utan tills nytt recept är aktuellt. Sen är det lätt att bli missbrukare (ska inte försvara det) men har man problem så kanske man vill komma ifrån en stund då tar många såna som stilnoct för att försvinna en stund. Läkaren har stenkoll på vad du får ut.
    Det är ju exakt det jag menar. ingen läkare jag känner fortsätter att skriva ut så starka mediciner utan att göra en uppföljning av patienten mer grundligt.
  • Mariohn
    Dynamic skrev 2009-07-07 12:24:00 följande:
    Många vårdcentraler gör det tyvärr.
    Det känns för jävligt!
  • Mariohn
    DreamBitch skrev 2009-07-07 12:25:28 följande:
    Nu anses inte stilnoct eller tramadol vara särskilt starka, därav anledningen att det skrivs ut i sådana mängder.
    Vem anser inte att de är starka mer specifikt?? Alla jag känner anser att det är en stark medicin.
  • Mariohn
    DreamBitch skrev 2009-07-07 12:32:34 följande:
    Du refererar till en väldigt liten grupp. Alla DU känner kanske anser det men det behöver inte betyda att ALLA anser det. Jag behöver bara gå tillbaka till mig själv eller se mig omkring här inne för att konstatera att väldigt många läkare inte anser att det är särskilt starka läkemedel. Om en patient inte anser att tex theralen hjälper så har inte läkare så många andra val än att skriva ut tex stilnoct. Det finns inget mellanting att välja på och ofta fungerar det tyvärr som så att så länge patienten sköter sig och inte hämtar ut för ofta etc så görs inte någon uppföljning.
    Refererar jag till en väldigt liten grupp? Lunds universitetssjukhus främsta experter i samband med helsingborgs lär vara en jävligt stor grupp : )
  • Mariohn
    DreamBitch skrev 2009-07-07 13:18:19 följande:
    Tydligen inte!
    Det svaret känns ju bara onödigt. Du besitter nu kunskap om expertisen som finns i lund? Den expertis som folk från hela världen reser för att få? Den är inte fullgod enligt dig? .-)
  • Mariohn
    Dynamic skrev 2009-07-07 13:23:53 följande:
    Nä för kompisars åsikter väger ju tyngre än experters.
    Haha ungefär :´)
  • Mariohn
    DreamBitch skrev 2009-07-07 13:33:36 följande:
    Om det du säger stämmer så menar du att dom flesta i denna tråd ljuger? Alla säger ju i princip samma sak. Att dom får sina stilnoct utskrivna av läkare i stora mängder. Det är fint att du väljer att tro på dina eminenta vänner och istället misstror vad som egentligen sker i verkligheten.
    Jösses kors. Ja jag väljer att tro på världens ledande expertis framför ett gäng FL-medlemmar med ett jobbigt missbruk som uppenbarligen hittat mindre ansvariga läkare.
  • Mariohn
    DreamBitch skrev 2009-07-07 14:25:57 följande:
    Men experterna tycks ju inte veta hur det ser ut i verkligheten. Ska vi välja att blunda för verkligheten för att ett gäng inkompetenta "experter" säger att det inte stämmer? Vad som skrivs på ett papper överensstämmer inte alltid med verkligheten. Det ni gör är ju i princip att blunda för de fel många läkare gör som därför framkallar ett beroende hos många och istället väljer att sopa det under mattan. Detta enbart för att ni väljer att tro på vad några sk experter säger.
    Varför den nedvärderande tonen? "sk experter" osv? Jag säger inte att någon ljuger. Självklart finns det läkare som inte sköter sig och skriver ut alldeles för lättvindigt. Jag förstår inte varför du är så ilsken?
  • Mariohn
    DreamBitch skrev 2009-07-07 14:27:08 följande:
    Anonym (Stilnoct?) skrev 2009-07-07 13:44:38 följande: Försöker man framstå som en felfri människa är sanningen ofta den motsatta. :)
    Experterna på LUV blir väl inte mindre experter för att några andra skriver ut medicin för lättvindigt??
Svar på tråden Missbruka stilnoct...?