Inlägg från: DreamBitch |Visa alla inlägg
  • DreamBitch

    Missbruka stilnoct...?

    Jag tycker att det är märkligt hur så många får så pass allvarliga abstinenssymptom. Personligen åt jag upp till 8-10 stilnoct per kväll i ca 1 år och slutade sedan tvärt utan några som helst abstinenssymptom.
    Bestämmer man sig bara för att sluta och inte fokuserar på allt dåligt så är det inga problem enligt mig.

  • DreamBitch

    Anonym (anonym) skrev 2009-07-04 22:26:15 följande:


    Ja då gratulerar jag dig, först å främst bör man inte sluta tvärt. Visst en del klarar de, men de är allmänt känt att tab är svårt att bli av med. Sen beror du ju säkert oxå hur länge man ätit, dos och vad man tagit.
    Ja, men nu pratade vi om stilnoct. För övrigt har jag klivit av många andra saker tvärt och klarat det med. Den enda drog man inte bör gå av tvärt är heroin då detta kan ge dödliga abstinenssymptom.
    Att sluta med stilnoct då man har gått på en så pass liten dos som 1 tablett/dygn ger inte så stora abstinensbesvär. Då sitter det mer psykiskt, att man saknar känslan och det är helt enkelt något man får stå ut med i början.
  • DreamBitch
    Anonym skrev 2009-07-05 09:26:24 följande:
    Öhhh- hur menar du? Bara för att du hade det så så betyder det inte att alla andra fejkar sina abstinensbesvär. Vi reagerar alla olika på läkemedel - min svärmor får allvarligt blodtrycksfall varje gång hon får lokalbedövning (därför måste hon vara under noggrann uppsikt varje gång) - dra inte alla över samma kam
    Jag har aldrig sagt att någon har fejkat sina abstinensbesvär. Jag sa att på en så liten dos som en tablett/dygn så sitter abstinensen psykiskt. Man saknar helt enkelt känslan som stilnocten ger och ingen nedtrappning i världen kan ändra på det. Mao måste man helt enkelt bara bestämma sig för att sluta och stå ut med den psykiska abstinensen i några dagar.
  • DreamBitch

    Anonym (heroin) skrev 2009-07-06 22:38:11 följande:


    Detta är felaktigt. Heroin och andra opiater är faktiskt inte farliga att kliva av 'cold turkey' om man inte har hjärtfel eller har ett försvagat allmäntillstånd. Däremot är det fruktansvärt jobbigt både fysiskt men ffa psykiskt att göra det(kuriosa: har flera vänner som sagt att de föredrar smärtan vid barnafödande 100ggr om hellre än att genomgå heroinabstinensen). Jag har själv varit heroinist i 5 år och är även utbildad i medicin till viss del. Benzodiazepiner och alkohol är däremot, som nån annan också påpekade, direkt farliga att sluta tvärt med. Och då stilnoct(zolpidem) är besläktat med benzodiazepiner så finns nog risken att även det kan ge delirium eller ep-anfall vid abstinens. Tack för mig.
    Nej, stilnoct kan inte ge något av det. Däremot KAN det ge huvudvärk, muskelvärk, ångest, spänning, rastlöshet, förvirring och irritabilitet.
    Stilnoct är bensodiazepinbesläktade med det är INTE en bensodiazepin. Stor skillnad.
  • DreamBitch
    Anonym skrev 2009-07-06 23:16:56 följande:
    Använde stora doser Zolpiedem tidigare. Är det samma sak typ ?
    Zolpidem ÄR stilnoct så ja, det är samma sak. :)
  • DreamBitch

    Anonym (skillnad?) skrev 2009-07-06 23:23:35 följande:


    Är det skillnad på stilnoct och imovane?
    Det är två olika verksamma substanser men dom ger ungefär samma effekt. Det skiljer en aning på halveringstid mellan dom två men det är marginellt.
  • DreamBitch

    Anonym (anonym) skrev 2009-07-06 23:31:32 följande:


    Nej visserligen inte, men så stor skillnad är det inte. Dom har till och med pratat om, att stilnoct ska tillhöra bensodiazepiner.
    Dom är inte ens molykylärt sett lik varandra men visst, om du påstår dig veta detta så kör vi på det.
  • DreamBitch

    Anonym (Stilnoct?) skrev 2009-07-07 08:15:24 följande:


    Jag kan nog tycka att tex panocod eller tiparol är svårare att gå ur om man så säger så kan nog inte tro att heorin är det lättaste fya fasiken måste vara hemskt. Zolpidem/stilnoct är inte så jäkligt tycker jag men vi är kanske olika. Har jag missuppfattat vad ni menar med inlägget innan?
    Jag håller med dig. Tramadol är sjukt jobbigt att ta sig ur.
  • DreamBitch
    Anonym skrev 2009-07-07 12:13:14 följande:
    Jag måste få fråga... Ni som missbrukar så tunga mediciner...Vad sysslar era läkare med?? Vill inte trycka ner någon men det är väl ingen medicin som de bara skriver ut lättvindigt och i stora mängder??
    Jo, det är det. Det är inga som helst problem att få vare sig stilnoct eller tramadol utskrivet av läkare.
  • DreamBitch
    Mariohn skrev 2009-07-07 12:22:52 följande:
    Anonym (Stilnoct?) skrev 2009-07-07 12:20:47 följande: Det är ju exakt det jag menar. ingen läkare jag känner fortsätter att skriva ut så starka mediciner utan att göra en uppföljning av patienten mer grundligt.
    Nu anses inte stilnoct eller tramadol vara särskilt starka, därav anledningen att det skrivs ut i sådana mängder.
Svar på tråden Missbruka stilnoct...?