• Anonym

    Missbruka stilnoct...?

    Maddisen80 skrev 2009-08-02 21:37:33 följande:
    Neurotic stillnoct gick jag upp i vikt av ,det tog de upp på tv med för några månader sedan att de va en kille som gick upp 30 kg på nån månad av stillnoct
    Vilka kopiösa mängder med mat äter man då?
  • Anonym

    Endast läst TS. Blir riktigt upprörd på alla inkompetenta läkare som skriver ut stillnoct som vore det sockerpiller!! Fattar de inte vad det innebär? Det läkemedlet är beroendeframkallande och endast avsett för KORTVARIGT bruk, typ 2 veckor el liknande.
    Hur gör ni för att få utskrivet det? De läkare som gör såhär borde anmälas för att de missbrukar sin ställning, och för att de inte ids ta itu med problemen som personen i fråga uppenbarligen har utan de tar enklaste utvägen och skrivet ut stillnoct.
    Blir så upprörd, har 2 vänner som är beroende av detta och har själv varit det under en tid men tog mej ur det själv, tack och lov.

  • Anonym
    Maddisen80 skrev 2009-08-17 21:20:59 följande:
    saknar stillnoct ,men får sån konsiga syner som inte är roligt
    skrev inlägg 355, kompletterar med lite mer fakta här. En kompis till mej fick riktigt hemska hallusinationer av stillnoct, och en annan kompis kunde gå upp mitt i natten och laga mat, alltså riktig mat som steka köttfärs från frysen osv, utan att vara medveten om det! På morgon var allt grisigt i köket men hon hade inget minne av att det var hon som gjort detta. Håll er undan från beroendeframkallande sömnmedel, det kan vara livsfarligt!
  • Anonym
    DreamBitch skrev 2009-08-19 22:25:31 följande:
    Nu drar du ju alla över en kant. Många gånger ligger det faktiskt även till som så att man dels har stilnoct och dels går man i någon form av terapi. Att man skulle anmäla alla läkare som skriver ut stilnoct i fler än två veckor är fullkomligt absurt.Glöm inte att vi människor har ett eget ansvar med. Det är väldigt enkelt att sitta här och gnälla på läkare men hur dom än gör så finns det alltid människor som inte är nöjda.Man kan inte skylla sitt missbruk på läkaren. Har du ett missbruk så manipulerar du din läkare på ett eller annat vis och det kan du inte ställa läkaren som ansvarig för.En läkare utgår ifrån vad du säger och hur du förklarar ditt problem. Den enda lösningen på detta problem är isf att låta alla patienter genomgå ett lögndetektortest och det förstår du väl själv att det inte skulle fungera.
    En läkare har ett ansvar!!Och det ansvaret går ut på att veta vilka läkemedel som är beroendeframkallande och vilka man skall vara extra försiktiga med att skriva ut. Jag har jobbat inom vården i många år och sett hur läkare av ren slöhet skrivit ut recept på recept, liksom gått i samma fotspår för att det är enklast så. Tro mej, så ser tyvärr sjukvården ut på många ställen, och det speciellt när det gäller äldre och dementa.
    Sen är det ju helt självklart att de som blivit beroende av ex stillnoct manupulerar läkaren, herregud, de vill ju få ut sina stillnoct.
    Vad jag ville säga med detta är att stillnoct och andra sömntabletter inte alltid är bästa lösningen. Jag dömer ingen! (utom läkarna förståss )
    Man måste gå till botten med sina sömnproblem nån gång, man kan inte ta sej igenom ett helt liv med hjälp av sömntabletter. som någon ovan skrev, kanske TS? har glömt..nu hjälper det inte alltid att hon tar en tablett, kroppen har blivit så beroende så det behövs mer. Förstår du inte av att läsa det att det är skrämmande!?
    Jag hoppas innerligt att ts och alla andra som är fast i sömntabletter med beroendeframkallande ämnen i, kan ta sej ur detta!
  • Anonym
    DreamBitch skrev 2009-08-19 23:40:53 följande:
    Angående detta:"En läkare har ett ansvar!!Och det ansvaret går ut på att veta vilka läkemedel som är beroendeframkallande och vilka man skall vara extra försiktiga med att skriva ut."En läkare har så mycket mer ansvar än just det. En läkare skall även bedöma om patienten är i behov av medicinen eller inte.Om du bryter benet så menar du att du ska få smärtstillande utskrivet i någon vecka och sedan ska läkaren säga "stopp" därför att du inte bör äta den längre än så och skickar således hem dig med en enorm smärta?Låter det rimligt i dina öron?
    du försvarar narkotikaklassade läkemedel med näbbar och klor. Hur kan man föra en vettig disskussion med en person som du, som kör med utryck som: bespara mej........
    inte fan kan du väl sitta och jämföra om man brytit benet med att äta stilnockt!!Vad är du för person egentligen? Förstår du inte mitt budskap i det jag skriver?

    Carpe diem1981 skrev 2009-08-19 23:39:54 följande:
    Du är låååångt ifrån ensam om detta problem ts...här sitter en och har precis knaprat i sig fyra stycken stilnoct. Gillar också känslan dom ger...en lugn härlig känsla i kombination med trötthet....på tal om trötthet...nu ska jag sova..hahaha
    lägger detta emellan mitt eget inlägg för detta är ytterligare ett bevis på vad jag pratar om. Många tar det till slut bara för att de "gillar känslan".
    Jag ids inte ödsla mer energi på att besvara dina inlägg. jag har fått fram det jag ville ha sagt och hoppas innerligt att TS och alla andra som vill ta sej ur detta kan klara att göra det.
  • Anonym

    måste bara få tillägga, jag har sett hur nära vänner manipulerat läkare för att få ut sina mediciner som de vill ha. Läkaren har knappt lyssnat utan bara skrivit ut det som patienten bad om utan att ödsla mer tid på att komma fram till någon lösning på problemet!
    sen har min bästa vän psykoser så jag vet mkt väl vad jag talar om. Men även hon har fått bortplockat stillnockt pga dess biverkningar och beroendeframkallande.
    Det finns andra sömnmediciner som inte är lika tunga som fungerar utmärkt!

    och sist men inte minst så har jag blivit nekad läkare medicin men av andra orsaker. Jag visste jag var sjuk, och här handlade inte om att behöva sömntabletter utan jag höll på att dö pga att läkaren vägrade ge mej medicin tills jag hamnade på iva. så jag vet även hur det känns i en dödlig situation, att nekas medicin bara för att läkaren inte ides ta prover för att se vad det var för fel på mej.

    vart helt OT i denna tråd men nu har du fått dina svar!

  • Anonym

    Carpe diem1981 skrev 2009-08-19 23:50:25 följande:


    ursäkta..har jag gjort dig något ont eller? Du verkar väldigt arg på mig?
    jag är inte arg på dej, gud nej...jag är arg på medicinen stillnockt som skrivs ut av läkare hur som helst. Du kom som ett bra exempel på hur stillnockt kan bli när man vill ha dem. ursäkta och gonatt läs mina tidigare inlägg så förstår du.
  • Anonym
    DreamBitch skrev 2009-08-20 18:56:38 följande:
    Anonym (Periodare) skrev 2009-08-20 17:53:57 följande:
    Då måste det ha varit mer än stilnoct inblandat. Om inte så måste hon ha sparat på sig typ ett års förbrukning eller något liknande.
    här är jag igen, jag som tjatar om stillnoctens vara el icke vara och alla läkare som ger ut dem som vore d sockerpiller.
    Även jag har en vän som jag var mkt nära att mista pga att hon tog en överdos stillnoct.
    Av ren TUR gick en granne in till henne, och hade de inte hittat henne då så hade hon fått bestående skador el dött
    Inte behöver man samla på sej i 1 år för att ta livet av sej med dem.
    Var har du fått det ifrån? Läs lite fass på nätet om dessa tabletter så lär du se hur starka de är och vad de kan göra med dej.
  • Anonym
    Maddisen80 skrev 2009-08-20 19:39:07 följande:
    Anonym hej jasså så hon gick upp och laga mat utan att visste det :/ jag har propovan nu iaf ,det fungerar bättre
    ja hon gjorde en massa konstigheter ho inte var medveten om och varnar alla för dessa tabletter nu.
  • Anonym

    Jag har ätit dom för några år sedan och var upp i sömnen och gjorde saker tex hade jag tagit frsm smörgåsar.

  • Anonym
    DreamBitch skrev 2009-08-24 12:24:47 följande:
    Jag diskuterar aldrig ett ämne om jag inte vet vad jag pratar om.
    ändå tycker jag det låter i dina inlägg som att du håller stilnoct bakom ryggen så att säga. Vet du verkligen allt om den tabletten? jag vet det...
  • Anonym
    Mariohn skrev 2009-07-07 12:22:52 följande:
    Anonym (Stilnoct?) skrev 2009-07-07 12:20:47 följande:
    Det är ju exakt det jag menar. ingen läkare jag känner fortsätter att skriva ut så starka mediciner utan att göra en uppföljning av patienten mer grundligt.
    Hmm...
    Jag har blivit bombarderad med piller sedan 14-års-åldern av läkare som tycker synd om "stackars rika flicka" som har lite ont eller lite vardagsångest..
    Det var läkarnas pillerskrivande som gjorde mig till missbrukare.
  • Anonym
    Chivasreal skrev 2009-08-27 18:16:59 följande:
    Vilket skit med så unga människor så tråkigt å höra men är du missbrukare nu menar du? Å på piller eller mer?
    Ja, det började när jag avr med om en otäck händelse (hade varit bättre att träffa en kurator) och då fick jag SSRI (cipralex) som jag nu 15 år senare fortfarande måste ta varje dag.
    Imovane fick jag när jag skiljde mig som 23-åring.
    Fast jag tar bara 1 Imovane, men precis som TS gillar jag den flummiga känslan och går inte heller och lägger mig.
    Får också minnesluckor ibland, men har inte gjort något riktigt galet under "ruset", mer att jag atr en macka och glömmer smöret framme, sen nästa morgon ser jag smöret och tänker "Va? Ja.... jag åt en macka... eller? Jo. Nu minns jag"
  • Anonym

    Dream Bitch- får jag fråga hur du verkar vara så påläst om dessa tabletter?
    Jobbar du på apotek eller är du sjuksyrra eller läser du till undersköterska eller har du använt dej av dessa läkemedel?
    inget påhopp, bara en enkel fråga.

  • Anonym
    Maddisen80 skrev 2009-08-27 20:20:47 följande:
    dreambitch jag läste nu på apoteket på sobril och oxascand, enda skillnaden va att sobril stod det inte muskelavslappnande på ,men det gjorde de med oxascand , men jag ska till min psykiatriker 3 september. men hur är de med stesolid är det samma med ? jag har frikort till mars på apoteket. tackar så mycket för tipset
    stesolid ges ofta till personer som får kramp anfall
Svar på tråden Missbruka stilnoct...?