Inlägg från: NoMercy |Visa alla inlägg
  • NoMercy

    Ska det kosta att åka Ambulans

    Vifsla skrev 2009-07-11 19:09:36 följande:
    Om man inte behöver åka ambulans så ska man åka sjukbil som kostar 40 kr per person ( i dalarna)Ambulansen ska vara gratis.
    Självklart. Men hur ska folk förstå vilket som är vilket och för vilka sjukdomar och symtom?
  • NoMercy
    NoMercy skrev 2009-07-11 19:10:25 följande:
    Självklart. Men hur ska folk förstå vilket som är vilket och för vilka sjukdomar och symtom?
    Alltså inte självklart att ambulans ska vara gratis
  • NoMercy
    Dr Mupp skrev 2009-07-11 19:13:52 följande:
    Egentligen är ju problemet löst enkelt om man gör så att ambulanspesonalen får neka när de inte handlar om akuta fall.
    Ja, det kan jag hålla med om. Men då tror jag att jag ibland vill ha polis med mig...och i storstäderna blir det nog ett måste
    Inget skämt eg. Det är inte lätt. Men jag tycker det ska kosta, vi ska som personal ha större möjlighet att beställa annat transportsätt.
    Det är ju mkt som måste vägas in, vi träffar mkt oroliga människor, men för mig är inte oro ett befogat skäl att uppta en akutambulans i som här 1,5 timmar innan vi är disponibla igen. Eller?
    Om någon svimmat och sen mår bra igen, det är inget skäl att åka ambulans. Uppkollad av läkare, ok, mår man sämre visst. Ont i magen sen 12 timmar...nä, om inte smärtan blivit akut mkt sämre.
    Man ska ha ett medicinskt vårdbehov! Och då inte enbart ett omvårdnadsbehov. Håller ni med?
  • NoMercy
    HellBell87 skrev 2009-07-11 21:56:25 följande:
    Jag tycker att de ska vara gratis om de verkligen är akut.. folk som åker in för småsaker tex brutet ben ska få betala..
    Ett brutet ben kan vara livshotande, eller en sak som öht inte behöver åka ambulans
  • NoMercy
    neelliee skrev 2009-07-12 08:58:08 följande:
    Gnäller man över kostnaden kan man inte vara speciellt dålig tänker jag. Är man akutsjuk är det värt 150 spänn att få vård. Jag begriper inte ens hur folk kan bry sig om kostnaden alls, de flesta åker väl ambulans bara ett par ggr i sitt liv och 150 kr är ju knappt några pengar. För de flesta kostar det mer att åka taxi och för många mer att åka egen bil.
    Tydligen inte då enligt många. För då hamnar man hos kronofogden.
    Skulle vara intressant att se statistik på hur många som hamnar där pga obetalda räkningar ang AKUTA läkarbesök.
  • NoMercy
    neelliee skrev 2009-07-12 21:06:30 följande:
    Med det resonemanget kan man ju lika gärna kräva att all vård ska vara gratis. En ambulansfärd och en kväll på akuten kostar ju lika mycket (lite) som två vanliga läkarbesök. Varför ska just ambulansen vara gratis, när man måste betala för att få bekräftat halsfluss? Man väljer ju mildare sjukdomar lika lite som man väljer allvarliga och akuta tillstånd.Jag tänker snarare att om man inte kan betala 150 spänn för ambulans, så kanske det inte gör så mycket om man hamnart hos kronofogden för där kommer man ändå högst troligtvis att sluta inom några veckor. Man löper ju _alltid_ risken att bli sjuk, behöva medicin, att elräkningen blir en hundralapp högre än vanligt, att man måste ta en vab-dag etc.Håller med om att statistik skulle vara intressant!
    En ambulansfärd och kväll på akuten är billigare än en kväll på krogen, skulle jag vilja påstå.
    Vi är allt överens i det mesta verkar det som.
  • NoMercy
    drever skrev 2009-07-12 23:00:49 följande:
    nej det tycker jag verkligen det är fan inte pengarna som ska avgöra om man behöver vård eller inte, så mkt onödigt åks det inte endå. kanske dags att införa värsta avgiften för att ringa 112 ochså..gud vilka förslag ibland
    Men du, det kostar ju redan på vissa håll i Sverige.
    35% procent av alla ambulanstransporter innehåller patienter som öht inte har något vårdbehov. Ytterligare innehåller patienter som med all säkerhet hade kunnat ta sig till akuten utan ambulans, men när dom väl låg där så grejade man lite med dom....
  • NoMercy
    drever skrev 2009-07-12 23:56:05 följande:
    ja det får kosta på vilka håll det vill tycker fortfarande att det är fel och att vi är illa ute när vi börjar mixtra och peta med sjukvården som är det viktigaste som finns nästan i ett samhälle...det är inte plånboken som ska avgöra vilken vård jag är värd.
    Nähä...så om en avgift kan stävja att folk söker i onödan så att dom som verkligen behöver vården får den i tid, så tycker du ändå att det ska vara gratis?
  • NoMercy
    drever skrev 2009-07-13 00:06:13 följande:
    ja jag tycker all vård ska vara gratis.. sen vem är det att bedömma om man åker onödigt då..bekostas av skattepengar som mer än gjärna skjutar till kronor på om alla får vård på lika värde nått annat stödjer ja inte...vill inte ha USA..jag bor i sverige och tycker om nått så fint som våran nåja iaf föredetta fina välfärd..
    Men då folk mer och mer utnyttjar vården så kostar den ju mer och mer pengar, som inte finns (nja) och det drabbar ju dom som verkligen behöver vård. Den förhållandevis lilla avgift som det nu kostar för dom som utnytjar vården (alla betalar ju för vården även om vi inte använder oss av den) är ju en så liten del av vad det kostar och jag tror fler avstår från att söka för att dom faktiskt inte behöver, då dom tänker efter än att folk står utan vård pga pengabrist.
    Men man kanske får en annan uppfattning när man ser hur folk åker i ondöan och att folk dör pga detta....
  • NoMercy
    drever skrev 2009-07-13 00:14:41 följande:
    ja det är väl så..jobbar som uska dock inte inom akuten mer 'än akutenheten på psyk...tycker att man ska aldrig behöva så i valet i händera att inte komma in till sjukhus pga av en femhundra lapp man kanske inte har..utan vadå man kan lida lite pin i hemmet lugna vrå...nej jag är lessen men mig kan du inte få över till den sidan lika lite som jag kan få över dig till min sida. Tycker det är farligt att peta sjukvården som det hålls på idag...
    Ingen har pratat om 500 kr och det kommer en räkning.
    Men det är ingen ide att dividera vidare om vi ändå inte har möjlighet att mötas eller få förståelse för varandras åsikter.
Svar på tråden Ska det kosta att åka Ambulans