Inlägg från: aspenbäck |Visa alla inlägg
  • aspenbäck

    Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??

    hej hej! Jadu så här går det på fl när man vill ha råd om ngt som inte alltid gillas, jag tror att någon till och med kallade mig för barnmisshandlare, men oj oj vad skönt vi har det nu efter att vi kört 5 minuters m. Jag tror att vi kanske höll på i ngn vecka eller såp men det blev hela tiden bättre, det viktiga är ju bara att hela tiden gå in då och då ( jag kunde inte hålla mig till 5 min ) inte ta upp bebisen utan lugna klappa trösta och lägga ner det igen. Jag lovar att det kommer ge sig mer och mer varje kväll, som sagt efter ca en vecka så somnar de lugnt och skönt i sängen utan ngn oro för att sova för de vet att det går bra. Tycker att det är bra mycket ohumanare att hålla på och greja fram och tillbaka med barnet på kvällen och dra ut en på sovprocess i flera timmar. Våran kille var nog också 10 månader och det funkade bra. Kram och lycka till!

  • aspenbäck
    lövet2 skrev 2009-08-01 22:30:07 följande:
    Som jag försökte förklara för TS tidigare i tråden, så märkte jag och flera av mina vänner att våra barn tagit skada av metoden först efteråt. Det tog 3 kvällar för mig att rasera min dotters trygghet, och det tog 1 år att bygga upp den igen.
    Hur märkte du detta? Vilken var skillnaden på barnet innan de här tre dygnen och efter? Har själv gjort ngn hemmavariant på fem m. m och min lille kille är riktigt trygg och lugn och tycker definitivt inte sämre om sin mamma och pappa
  • aspenbäck
    Queen70 skrev 2009-08-01 22:59:40 följande:
    Ja det sa man förr och får ibland även idag höra från äldre generation. Ja det är skadligt, precis som aga som också var vanligt förr. Vi vet bättre idag, och bör göra bättre ifrån oss. Därmed inte sagt att generationerna före oss inte sedan växer upp och blir fullt fungerande vuxna. Människan tål det mesta. Men självklart påverkar det ett barns personlighet att få aga, och även enligt min åsikt att få känna sig övergiven och lämnad och gråta sig till sömns som bebis.
    Åh blir så trött på detta att de är så övergivna, hela grejen är ju att du går in för att visa att "mamma är här och det är ingen fara, jag kommer in och kollar till dig igen ...." Att jämföra detta med aga är bara för mycket! Jag delar absolut inte ditt resonemang om att gråta är så hemskt för ett barn. de flesta barn gråter för att de är missnöjda då och då och speciellt när man inte har talet än... Får väl sälla mig till dinosarierna som inte vet bättre enligt din mening.
  • aspenbäck
    lövet2 skrev 2009-08-01 23:28:37 följande:
    Före 5mm sov hon på ett sätt som jag nuförtiden skulle kalla helt normalt, men som jag då trodde var jättefel. Hon somnade senare än jag ville och åt ett par gånger under natten (hon var ca ett halvår), och då hamnade hon alltid i vår säng. På dagtid var hon en glad och nyfiken tjej, som mest ville kravla omkring på golvet och älskade att träffa folk.På 3 kvällar förvandlades hon till en tjej som alltid ville sitta i mitt knä och inte vågade leka själv. Hon skrek om hon såg främmande personer. Om vi gick in i sovrummet och hon såg spjälsängen, så skrek hon tills hon kräktes. Hon kunde bara sova om hon fick vara tätt intill mig, och även då, så vaknade hon 10-20 gånger per natt. Då vaknade hon tvärt med ett skräckslaget skrik och visade alla tecken på att ha drömt en mardröm. Dessutom hade hon ett uppvaknande varje natt, som var värre än de andra. Hon var inte helt vaken och verkade inte känna igen oss. Panikslagen och hysterisk. Först senare fick vi veta att det kallades nattskräck.
    Oj !ja då förstår jag att du är här och debatterar om detta, stackars din lilla tjej! , men du måste även inse att detta inte hör till vanligheterna, har inte hört ngn som det har blivit så för förut som sagt min kille är fortfarande lika go och glad som innan och ALLA andra som jag känner som har kört metoden har inte heller upplevt ngt sådant.
    Sedan så måste jag också poängtera att jag inte tror att det är många som står och klockar 5 min eller som inte alls tröstar sina barn , vad som däremot är viktigt är att inte ta upp barnet och börja tveka för drar man bara ut ännu längre. Är uppriktigt ledsen för din dotters skull!
  • aspenbäck

    Sedan så måste jag också förklara för många här att forskning bygger på att leta fakta och sammanställa, då får man fram en teori. Sedan kan man även göra en studie i sin forskning för att komma fram till ett resultat. Det här resultatet är något som olika personer skulle kunna få olika svar på beroende på x antal faktorer. Teorier finns om det mesta och det finns alltid olika teorier ses så väljer man själv vilken man ska tro på, de ändras oftast med tiden.

Svar på tråden Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??