• ThereseNyman

    Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??

    Min lilla dotter är 10 månader, o har aldrig somnat själv, förutom när man vaggat henne i vagnen, eller om hon är riktigt trött om man bara lagt henne ner i vagnen.

    På kvällarna SKA hon somna hos mig, efter välling, vilket börjar ohållbart både för mig, pappan o bebisen.

    Vi pratade om det fram o tillbaka, 5 mm var nog enda lösningen.

    Ikväll provade vi, o det är helt klart att det var jättejobbigt att höra sitt allt skrika o skrika... Men vad gör man??
    I alla fall, det tog 40 min sen sov hon så gott i sin säng.

    Nu undrar jag, hur länge måste man hålla på så här? Kommer det ta mindre tid imorgon?

    Vill Endast ha svar av er med egna erfarenheter.

    Negativ kritik av denna metod, hänvisar jag nån annanstans!

  • Svar på tråden Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??
  • lillamuan

    usch vad jag blir lessen när man läser folk som skriver att barnet inte ska bli bortsämd med att vaggas? SERIÖST? hur menar ni då? mitt barn vaggas så fort han är lessen och de gjorde min dotter osså! fyy vad ledsen jag blir.
    en bra sida som man kan läsa ang barnens olika faser är http://www.growingpeople.se/ ibland när man får läsa vad barnet går igenom så kanske de kan få en att handla på ett annat sätt


    Elin 080219 och Benjamin 090613
  • Queen70

    Det är fan BEDRÖVLIGT att det finns så många spåniga egoistiska och uppebarligen okunniga föräldrar som börjar metoda sina stackars ungar i den mest känsliga åldern vid 9-11 månader, då de behöver massor av närhet och bekräftelse på att mamma inte kommer att överge en. FAN vad förbannad jag blir. SKÄMS på er...*spyr* Om det vore upp till mig skulle ni tvingas gå en kurs i barns utveckling omedelbart. Och inte få vara ensamma med ert barn innan ni lärt er.

  • ThereseNyman

    nu tycker jag att det blir värre o värre, vart kan man vända sig o tråden stängd???

    hoppa inte på mig när ni varken känner mig, min sambo, eller vårt barn!!!!!!!!!

  • Queen70

    Lika lite som jag skulle hålla käften om nån frågade hur lång tid det tar innan barnet lär sig lyda om man slår det med svångremmen, tänker jag hålla käften i det här ämnet. Du gör fel och elakt mot ditt barn TS, det är bara att inse. Om du är förmögen att ta till dig nåt som skrivs i denna tråd så borde du i alla fall backa och inse att du gör detta vid värsta möjliga tillfälle för barnet. Kan du inte ens vänta några månader ...för faaaan...


    ThereseNyman skrev 2009-07-31 13:13:23 följande:
    Nu får ni f*n ge er!!!Orkar inte med massa påhopp om att jag är värdelös som mamma, att jag inte ser till mitt barns bästa, att mitt barn kommer ha problem med tillit hela livet, o allt ni skriver.Jag skrev i trådstarten att jag INTE ville ha massa kritik eller annat, utan bara svar av de som använt sig av denna metod!Har ni inget bättre för er än att försöka trycka ner mig!!!JAG känner mitt barn bäst, JAG vet vilka behov mitt barn har, JAG älskar mitt barn, jag skulle ALDRIG göra något som jag tror skadar henne!STARTA EN EGEN TRÅD O GNÄLL OM DENNA METOD MEN LÄMNA DENNA TRÅD IFRED, SÅ KAN VI SOM VILL DISKUTERA DETTA PÅ ETT MOGET OCH RELEVANT SÄTT!!!
  • SaramedM
    ThereseNyman skrev 2009-07-31 13:13:23 följande:
    Nu får ni f*n ge er!!!Orkar inte med massa påhopp om att jag är värdelös som mamma, att jag inte ser till mitt barns bästa, att mitt barn kommer ha problem med tillit hela livet, o allt ni skriver.Jag skrev i trådstarten att jag INTE ville ha massa kritik eller annat, utan bara svar av de som använt sig av denna metod!Har ni inget bättre för er än att försöka trycka ner mig!!!JAG känner mitt barn bäst, JAG vet vilka behov mitt barn har, JAG älskar mitt barn, jag skulle ALDRIG göra något som jag tror skadar henne!STARTA EN EGEN TRÅD O GNÄLL OM DENNA METOD MEN LÄMNA DENNA TRÅD IFRED, SÅ KAN VI SOM VILL DISKUTERA DETTA PÅ ETT MOGET OCH RELEVANT SÄTT!!!
    Ska man vara tyst om man tror att barn far illa?( inte just din dotter utan allmänt)
  • Queen70

    Absolut. Det du missar är ett ett sånt litet barn inte har nåt riktigt tidsbegrepp. Kan inte resonera med sig själv om att det "bara" är 20 minuter....Det är bara en evighet av ångest för barnet som tror att det blivit övergivet. Ett spädbarnsskrik är en överlevnadsmekanism för ett barn, och att nån svarar på dess signaler är nödvändigt för dess överlevnad. Om ingen svarar på barnets signaler så är det lika med 20 minuters dödsångest.

    Familjen Rockström skrev 2009-07-31 13:16:33 följande:


    tror du att det är skadligt i 20 minuter en gång? på riktigt?
  • tutaokör

    Mrs Cykel skrev 2009-07-30 11:41:44 följande:


    Jag skrev lite i början av tråden, men har inte varit in på ett tag.Men OJ, vad trött jag blir på att folk känner att de om och om igen MÅSTE kommentera denna metod trots att det inte är det som tråden handlar om!Varför inte läsa TS inlägg lite mer noggrannt?

    Har ni med andra ord egna erfarenheter allihopa? Vi vet ju alla att det är en kontroversiell fråga och att det finns massor med motstånd med mer eller mindre kloka argument. Vill man läsa dessa argument kan man ju hitta tusentals trådar att läsa (och skriva) i.Men eftersom denna tråd faktiskt inte handlar om för- eller nackelar med 5mm, kan inte denna önskan då respekteras och diskussionen tas i en tråd där den hör hemma? En tanke bara som skulle underlätta här på FL.Känns så trist när trådar "förstörs" med sådant som är OT oavsett vad det är. Jaja, min åsikt bara.
    Det jag undrar är varför man INTE ska få kunna komma in och kommentera metoden/tråden??!! Oftast tycker jag man märker att i trådar där det handlar om att köra olika metoder mm på sina barn, avvisar man gärna andra som inte är av samma åskikt. Märkligt detta, att det verkar vara någon genomgående trend... Jag tänker att man kanske avvisar andra av annan åsikt just av den anledningen att man känner någonstans i maggropen att detta inte är rätt. eller att man har svårt att motivera varför man gör som man gör.. Jag kan ha fel, men det är så jag upplever det. Skriver man i ett öppet forum som är till för alla, måste man vara beredd på att det finns andra med andra åsikter, så är det här oc så är det i vårt samhälle. Vill man prata ostört får man försöka hitta likasinnande och prata sinnsemellan! Öppna forum och "folk som lägger si i" är BRA, för det gör att många hemska saker kan komma upp till ytan och folk kan ha en chans att reagera! Det är därför vi har yttrandefrihet i Sverige, vilket vi ska fortsätta värna om!
  • Queen70

    Ta till dig det som skrivs istället. Du gör nåt som är fel. Och orsakar ditt barn lidande även om det inte är dina intentioner. Varför tror du hon gråter i 40 jävla minuter om hon inte mår dåligt av situationen? För att djävlas? på kul?


    ThereseNyman skrev 2009-07-31 13:19:43 följande:
    nu tycker jag att det blir värre o värre, vart kan man vända sig o tråden stängd???hoppa inte på mig när ni varken känner mig, min sambo, eller vårt barn!!!!!!!!!
  • ThereseNyman

    Det är väl en aning skillnad på att pröva 5-mm och slå sitt barn???!?!?!?!

    VARFÖR kan ingen (ok några) acceptera mitt val, o förstå att detta känns rätt för mig o mitt barn!

    Har precis lagt henne i sängen för att sova middag (har aldrig funkat annars hon ska sova middag i vagnen))

    O vet ni vad? Hon lägger sig ner, pratar lite med sig. Efter ett tag gnäller hon lite, jag går in o hon ler stort mot mamma. Jag säger att jag älskar henne, ger henne nappen o smeker henne över ryggen, o barnet somnar.

    HAR JAG FORTFARANDE GJORT FEL I MITT BESLUT ATT PROVA DETTA?

  • Kya
    TvåTrollungar skrev 2009-07-31 13:12:02 följande:
    har du läst på sidan om barnläkaren som tagit fram metoden? det står INGET om att barnet måste skrika/gasta för att de skall kallas 5mm, det står däremot att de successivt skall gå fortare för barnet att somna men inte att de just skall skrika mindre och mindre! . Det står heller inte att man inte får/bör byta blöja om det bajsat!
    jo jag har läst om metoden, och även läst att det används på barn med sömnsvårigheter. att du påstår att barnet inte behöver skrika är en modifierad sanning. skriker inte barnet så behövs ingen 5mm.

    Och de kvällarna man använder 5mm så ska man inte röra barnet. man ska inte gå fram till det. och då innebär det att man inte ska byta blöja, för då avbryter man hela processen.
    27okt-08 tittade min lilla prins Filip ut och Nr 2 beräknas titta ut 1 feb-10 :) Jag är lyckligt lottad!
Svar på tråden Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??