• ThereseNyman

    Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??

    Min lilla dotter är 10 månader, o har aldrig somnat själv, förutom när man vaggat henne i vagnen, eller om hon är riktigt trött om man bara lagt henne ner i vagnen.

    På kvällarna SKA hon somna hos mig, efter välling, vilket börjar ohållbart både för mig, pappan o bebisen.

    Vi pratade om det fram o tillbaka, 5 mm var nog enda lösningen.

    Ikväll provade vi, o det är helt klart att det var jättejobbigt att höra sitt allt skrika o skrika... Men vad gör man??
    I alla fall, det tog 40 min sen sov hon så gott i sin säng.

    Nu undrar jag, hur länge måste man hålla på så här? Kommer det ta mindre tid imorgon?

    Vill Endast ha svar av er med egna erfarenheter.

    Negativ kritik av denna metod, hänvisar jag nån annanstans!

  • Svar på tråden Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??
  • Brunello
    ThereseNyman skrev 2009-07-31 13:25:08 följande:
    Det är väl en aning skillnad på att pröva 5-mm och slå sitt barn???!?!?!?!VARFÖR kan ingen (ok några) acceptera mitt val, o förstå att detta känns rätt för mig o mitt barn!Har precis lagt henne i sängen för att sova middag (har aldrig funkat annars hon ska sova middag i vagnen))O vet ni vad? Hon lägger sig ner, pratar lite med sig. Efter ett tag gnäller hon lite, jag går in o hon ler stort mot mamma. Jag säger att jag älskar henne, ger henne nappen o smeker henne över ryggen, o barnet somnar. HAR JAG FORTFARANDE GJORT FEL I MITT BESLUT ATT PROVA DETTA?
    Du får inte röra barnet om du gör 5MM...  och du måste vänta 5 minuter innan du går in.. .
  • Familjen Rockström
    Queen70 skrev 2009-07-31 14:03:20 följande:
    Haha...spelar du nu eller...?Familjen Rockström skrev 2009-07-31 14:01:07 följande:
    nej, men hoppas på aqtt du gör det.. usch
  • viggooden

    Finns det någon barnpsykolog som rekomenderar denna metod? jag vet iallafall att det finns flera som inte rekomenderar den.
    Tycker att det är tråkigt att de som förespråkar den här hela tiden skriver "mamma känner sitt barn bäst" Som om ett barn vore en egendom, det är en människa som du har till låns en väldigt kort tid här på jorden.
    5-minuters metoden usch säger jag bara, hunduppfostran har kommit längre men visst finns det rötägg där med som håller på med "gamla" skolan.
    Det är fortfarande inte försent att ändra sig.

  • Brunello
    TvåTrollungar skrev 2009-07-31 14:02:06 följande:
    nej men man kan kalla, vanlijbullar, kanelbullar, chokladbuller, mjölkfria bullar, glutenfria bullar för BULLAR!Och som jag sa läst de jag skrev allra först! :vi använder en variant av metodeden, förklarade även att man inte skall stirra sig blind på TIDEN, och att vi ger nappen och snutten och lägger till henne i sängen och i och med att vi inte väntar 5 min så börjar hon aldrig skrika!
    Fortfarnde har ni bara infört en nattningsrutin, ni har inte utfört 5MM, det ska ni väl vara glada för iofs, jag förstår inte riktigt varför det är så viktigt för dig att hävda att ni kört en variant av 5MM? Finns det prestige i det?
  • TvåTrollungar
    viggooden skrev 2009-07-31 14:12:39 följande:
    Finns det någon barnpsykolog som rekomenderar denna metod? jag vet iallafall att det finns flera som inte rekomenderar den. Tycker att det är tråkigt att de som förespråkar den här hela tiden skriver "mamma känner sitt barn bäst" Som om ett barn vore en egendom, det är en människa som du har till låns en väldigt kort tid här på jorden. 5-minuters metoden usch säger jag bara, hunduppfostran har kommit längre men visst finns det rötägg där med som håller på med "gamla" skolan. Det är fortfarande inte försent att ändra sig.
    ja det finns MÅNGA både barnpsykologer och barnläkare som förespråkar metoden!
  • Queen70

    Ids faktiskt inte ens förklara för folk som spelar dumma med flit.

    Familjen Rockström skrev 2009-07-31 14:08:49 följande:


    nej, men hoppas på aqtt du gör det.. usch
  • viggooden
    TvåTrollungar skrev 2009-07-31 14:17:43 följande:
    ja det finns MÅNGA både barnpsykologer och barnläkare som förespråkar metoden!
    Ja det finns ju rötägg där med såklart. Suck!
  • Familjen Rockström
    Queen70 skrev 2009-07-31 14:21:23 följande:
    Ids faktiskt inte ens förklara för folk som spelar dumma med flit.Familjen Rockström skrev 2009-07-31 14:08:49 följande:
    Vad bra, då förväntar jag inte någon förklaring till dina inlägg..
  • Queen70

    Många är att ta i, men visst, särskilt vad det gäller för såna barn som metoden är tänkt för,nämligen barn med sömnstörningar. INTE för normala bebisar som vill bli vaggade till sömns. Har läst om en och annan dårpippi till bvc sköterska som om inte rekomenderar, i alla fall inte avråder heller. Vissa tar till sig kunskap saktare än andra helt enkelt.


    TvåTrollungar skrev 2009-07-31 14:17:43 följande:
    ja det finns MÅNGA både barnpsykologer och barnläkare som förespråkar metoden!
  • TvåTrollungar
    Brunello skrev 2009-07-31 14:16:45 följande:
    Fortfarnde har ni bara infört en nattningsrutin, ni har inte utfört 5MM, det ska ni väl vara glada för iofs, jag förstår inte riktigt varför det är så viktigt för dig att hävda att ni kört en variant av 5MM? Finns det prestige i det?
    nej, grejen är att man blir påhoppad av att man skrev så! spelar väl ingen roll vad man kallar de vi gör, men jag själv skulle kalla det att vi kör en variant av metoden! och om/när jag tipsar andra föräldrar om de så berättar jag det vi gjort inte att de skall gå och hämta någon broschyr på BVC!

    tycker inte du heller har någon anledning att bli "upprörd" för att jag kallar det så! både du, jag och de jag för de vidare till vet ju vad jag menar!
Svar på tråden Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??