• marjalena

    Hur länge är era tonåringar uppe?

    Sätter ni några tider överhuvudtaget för era lite äldre tonåringa när det är sovdax, nu när det är sommarlov? Här sitter sonen gärna uppe till halv 3 eller tre på nätterna (kanske senare oxå, jag vet inte) och kollar på tv eller sitter vid datorn. Jag antar att jag är en skittråkig mamma, men jag tycker att det är helt vansinnigt, även om han nu är ledig.

    Hur har ni det hos er?

  • Svar på tråden Hur länge är era tonåringar uppe?
  • abnocto

    Mina (15 o 17 år) får vara uppe hur länge de vill om de är tysta och inte sitter framför datorn för länge. Men sedan väcker jag dem alltid senast 11 oftast 10 så att de inte kan vända på dygnet helt. Men det är inget jag uppmuntrar utan jag säger åt dem att helst gå o lägga sig före 01, tyvärr kan det bli framåt 04 vet jag men då straffas det när mamma kommer och hojtar att det är dags att äta frukost "att man inte får sova bort dagen"

  • BullFia

    Skönt att man inte är helt ensam om denna fråga!!! Fantastiskt skönt att läsa era svar....
    Har funderat precis likadant som du,marjalena.
    Fast jag är svagare än du.
    Jag orkar inte tjata: Gå upp, gå upp för nu är det dag, gå upp!
    Min enda lösning är att sonen MÅSTE ha ett sommarjobb nästa år. Då MÅSTE han ju kliva upp och på så sätt få ordning på dygnet.
    Jag stod ut denna sommar men det var den sista i denna anda. :S

  • MedelåldersAnders

    Såg att de flesta inläggen var under sommarlovet.

    Men nu, då skolan börjat?

    Vår största kille är i och för sig bara 13.

    Han skall vara i säng till 10, får läsa nån kvart. I somras fick han vara uppe längre, men då det är skola ska han sova så han orkar med. Får väl bli senare längre upp, men under högstadiet kommer vi inte att låta honom vara uppe hur som helst då det är skola.

    Tänkte på det här med datatid som en del skrev om. Vi har maxat det till två timmar de dagar de har skola. Är det typ normalt?

  • kita

    Har en dotter som är 15 år,nu när skolan har börjat så får hon hoppa i säng kl 2200 men hon får gärna ligga o läsa så hon varvar ner lite o så blir man ju sömnig av att hålla i en bok:)Dettar funkar bra i vår fam...

  • Indisputable

    Min 17åriga son får gå och lägga sig när han vill, detsamma gäller min 14åriga dotter.
    Däremot skall det vara tyst i huset vid 21.00, då våra yngre barn går och lägger sig vid den tiden.
    Hade förut tider, men insåg att det inte funkade, då dem smög upp och satte sig vid datorn så fort vi hade somnat.

  • Karro70

    Jag har en 14-åring och en 16-åring. 14-åringen ska släcka lampan 22.30 under vardagar, och 16-åringen 23.00 . Under helgerna får dom vara uppe längre, men inte hur länge som helst. Jag brukar väcka dom vid 11.00 på helgerna för att dom inte ska vända på dygnet helt. Min äldste son har problem att somna på vardagarna så vi försöker ha någorlunda strikta tider för hans egen skull.

  • SandraFasth

    Hejj !!!

    ASSA jag vet att det är lite svårt och veta att sitt barn sitter uppe hela nätterna då ni sover men
    om dom nu vill det varför inte !!
    bara dom inte stör

  • Kyanita

    17- åringen bestämmer själv. Nu går han på lärlingsprogram och börjar oftast inte förrän kl. 12. Mellankillen är 14 men han har högfungerande autism och har ingen tidsuppfattning så vi har satt datorstopp kl. 22 på honom. Då hinner han göra vid sig och läsa en stund innan han lägger sig.

  • SandraFasth

    Okejj men jag tycker han som är 17 år får bestämma allt själv och han får ju avgöra om han vill sitta uppe hela nätterna det är ju bara han de drabbar

  • 180823

    Alldeles för länge SENAST kl.01:00 ska de vara i sängen even om det är helg

Svar på tråden Hur länge är era tonåringar uppe?