• anne h

    Epilepsitråden 9

    Annica med A 03 och L 05 skrev 2009-08-11 22:38:00 följande:
    Vi fick en bekräftelse från Ackis i mitten av juni att vi skulle bli kallade inom 2 månader. Nu har det gått det och vi har inte hört nåt. Antagligen är vi inte prioriterade, för L klarar ju sina anfall bra och det är säkert inte nåt... men ändå, man är ju inte mer än en hönsmamma!Jag vet att ni alla andra har det jobbigare än oss, och jag ville mest skriva av mig...
    Ring dem! Jag ringer alltid om jag inte fått tid strax före det de sagt, oftast så har vi då hamnat långt ner i högen och så säger de att de "ska skicka ut en tid", men står man då på sig så får man en tid direkt via tfn (annars dröjer det ju minst en månad till, oftast mer..) Påpeka att det gäller ett _barn_!

    Var besvärlig.
    /anne.h, stolt morsa till fyra absolut perfekta barn ♥
  • anne h
    Smuliz skrev 2009-08-15 07:21:18 följande:
    anne h skrev 2009-08-14 19:21:04 följande: Menar du bara har hund, eller hund med ep?vi har två hundar. Mopsan har också hund vad jag vet.
    Bara "hund/hundar".

    Jag undrar om de reagerar på något vis före era barn får anfall??
     Min hund som alltid, _alltid_ är cool och helt stabil blev totalt olik sig en kväll i maj/juni, stirrig och buffade och skulle upp i famnen förut en kväll, han sover i vanliga fall inne hos C.
    Han kom farande ur rummet, for runt, kröp upp i knät på mig (en stoooor labbe som aldrig är uppe i famnen, ligger alltid på golvet), buffade och kunde inte lägga sig till ro fast jag bad honom flera gånger. Trodde han var nödig så jag tog ut honom, han ville knappt gå så det blev bara en mkt snabbkiss, knappt det ens, han skulle bara in och upp på övervåningen där lilelbror sover.
    Då började jag bli orolig att han var sjuk, hade ont någonstans.. men nej, inget som ömmade någonstans.. Efter ett bra tag lade han sig slutligen ner, men var ff orolig..
    Jag gick aldrig in till C eftersom han redan sover väldigt dåligt/lite, stör honom så lite som möjligt.. men denna natt sov han hela natten, kom aldrig ut ur sitt rum, vilket är MKT ovanligt..

    Nu när C hade sitt anfall i bilen så var hunden som satt där i skuffen orolig, men ingen tänkte något vidare på det, det var ju lillebror som var prio1 då..

    Därför undrar jag om era hundar reagerar på något vis? Hur isf?
    Denna hund vi har införskaffades i april för att bli servicehund åt lillebror, kan den även larma för ep så är det ju ännu bättre, då får den fler arbetsuppgifter -och jag kommer känna mig lugnare
    /anne.h, stolt morsa till fyra absolut perfekta barn ♥
  • anne h
    Jontesfru skrev 2009-08-15 08:25:09 följande:
    HejHar ingen hund men såg för någon vecka sedan ett program om just hundar som känner på sig när matte håller på att få ett anfall o varnar. Hundar är ju lite speciella just med sånt så jag tror mycket väl att det är det hon/han känt på sig. Fast det är ju inget vetenskapligt från min sida bara vad jag tror.
    Minns du vilken kanal/dag/tid det var? Eller vad programmet hette?
    /anne.h, stolt morsa till fyra absolut perfekta barn ♥
  • anne h
    Smuliz skrev 2009-08-20 15:31:23 följande:
    Va till kuratorn nu på em. Får fortfarande inga bra svar vad vi gör om det dröjer längre än dessa 120 dagar, innan hon får börja dagis.Jag måste ju få en inkomst nånstans ifrån?!?! Herregud!Men näe, när dom är slut, är det slut. DÅ får man ta av sparade pengar. Som iallafall vi inte har nåra....
    Det var samma sak här; läkaren avrådde bestämt från att lillebror skulle börja på dagis, men jag (ensamstående med fyra troll) kunde inte dra ut på det längre än tills han var drygt 2 år, då började han.. 
    Mot alla odds var han FRISK i ett helt halvår, han som alltid varit sjuk minst varannan vecka ända sedan han föddes!!!
    Detta berodde förmodligen på att de var ute jämt, hela tiden.. Bara när barnen skulle sova som de var inne, annars åt de ute i skogen, lekte runt om på gården/i skogen osv..
    /anne.h, stolt morsa till fyra absolut perfekta barn ♥
  • anne h
    Smuliz skrev 2009-08-21 06:47:57 följande:
    anne h skrev 2009-08-20 18:02:35 följande: Låter bra Nu bor ju vi på landet, så vi får va glada att vi ens har dagis, typ. Ute på tomten är dom lite varje dag, vid fint väder. Men ut på skogspromenader sker 1 dag i veckan. Och storasyster var sjuk heeeela sina första 2 år på dagis Fast det är ju tanken att hon ska börja efter april 2010, och då är hon snart 2 år. Hoppas läget är bättre då än nu
    Kan man bo i mindre håla än vi? *flinar* här finns 300 invånare, 100 hushåll, i vår by.. nästa by finns det faktiskt 1.000 invånare i, det är kommunens största by.

    Ni får lägga fram förslag på att de är ute mer, har mindre grupp, så barnen håller sig friskare. Bra för dem alla...
    /anne.h, stolt morsa till fyra absolut perfekta barn ♥
  • anne h
    060810 skrev 2009-08-22 18:27:15 följande:
    AnnaSC:Det är regler från FK:s sida att är man sjukskriven ska barnen vara på dagis heltid.De kräver det och har man inte det så kan man bli av med sin sjukpenning.Kommunen gör fel som inte låter barnen vara där heltid när förälder är sjukskriven på heltid. Men är man bara sjukskriven en viss del av dagen så får de ju bara vara på dagis den tiden man är sjukskriven så att säga.Det är vad FK sagt till mig och jag har varit sjukskriven sen 04 och haft barn på dagis sen 07 och samma regler gäller nu som då enligt de jag pratat med. Konstigt inte Hörby fattat det. Jag fick igenom att ha Izabelle på dagis 6 timmar när hon var liten, men det var för att hon är infektionskänslig och slapp då 2 timmar på dagis varje dag, men det fick jag kämpa för.
    Jag fick ha 25 h/v när jag var ss 100%
    /anne.h, stolt morsa till fyra absolut perfekta barn ♥
  • anne h
    060810 skrev 2009-08-23 14:18:26 följande:
    Men jag är sjukskriven från arbetslöshet just nu och fk kräver att barnen ska vara på dagis 100% dvs. 40 timmar i veckan. De har själva ringt upp mig och kollat vilka dagistider de har och det gör de lite då och då. Visst jag tackar inte nej till att de får vara på dagis 8 timmar om dagen de dagar det behövs men det får ju vara samma regler som gäller för alla liksom..
    Jag var först anställd när jag blev ss, sa upp mig efter nåt år då jag fann att jag inte kommer kunna arbeta med det yrket inom rimlig tid, om ens någonsin igen.. så blev jag ss och a-lös.. fick ff ha 25 h/v.
    /anne.h, stolt morsa till fyra absolut perfekta barn ♥
  • anne h
    Jontesfru skrev 2009-08-23 09:39:34 följande:
    där jag jobbar är det praksis att när den ena föräldern är sjukskriven då går man efter den andra förälderns schema helt o hållet eller 40h om det är en ensamstående, men däremot där jag bor där går det inte att rucka på de 15h vilket ju kan ge förödande konsekvenser.  men men det är så olika hur kommuner beter sig gentemot föräldrar.
    jag är ensamstående så det finns ingen "andra föräldern" att lägga schema efter.
    Jag arbetade heltid, hade barnomsorg oftast mer än 60 h/v.. (gissa varför jag sa upp mig till slut..) tills jag blev ss då jag drog ner det till 25 h/v.
    /anne.h, stolt morsa till fyra absolut perfekta barn ♥
  • anne h
    Eldo skrev 2009-08-23 16:18:53 följande:
    Ja, jag läste om det i tidningen för ett eller två år sedan. Just från Hörby (eller om det var Höör). Hon var sjukskriven och FK krävde att hon hade barnen på förskolan 100% för att få ut pengar, men KOMMUNEN tillät bara sjukskrivna att ha sina barn på förskolan 15h/v. Detta betydde att människan ifråga inte fick ut ett öre från FK! Sjukt!!!
    Sjukt! Dags att den kommunen ändrar sina regler, eller så får de ju betala ut försörjningsstöd!
    /anne.h, stolt morsa till fyra absolut perfekta barn ♥
Svar på tråden Epilepsitråden 9