• Mopsan

    Epilepsitråden 9

    Sundri skrev 2009-08-15 14:18:00 följande:
    Hej hej!!Skrev i tråd nr 8 men fick veta att ni flyttat hit så jag kopierar och klistrar in=)Hej!Jag har lite frågor till er här inne... Min dotter som är 3,5år gjorde ett eeg sömn och vaken förra veckan för att de misstänker att hon har frånvaroattacker/epilepsi.Fick svaret häromdagen och de såg epileptisk aktivitet, sköterskan som ringde pratade om att det var på höger sida och jag undrar om ni vet var det innebär?Jag blev så chockad över beskedet så jag hörde inte allt hon sa och vi har läkarbesök den 31/8... Kan detta vara en förlossningsskada, vet ni om man kan se vad det beror på?//Sandra
    hej och välkommen. Det stämmer vad myran skriver hon är en riktig ep expert. om du bara vill ha fakta så har vi startat en tråd med bara länkar och fakta om ep länken till den finns i trådstarten här.
    Jag vet att det är en riktig chock när man får ep besked. det är nog troligen ingen förlossningsskada som myran skrev. det kan finnas miljoner annledningar till varför man får ep. nånting som gick lite snett under graviditeten, ärftligt, låg kramptröskel u name it. alltså det finns bra medicinering osv även om du får vara beredd på att man kanske inte hittar rätt medicin med en gång utan kanske kan behöva byta osv. prognosen är oftast bra sen vill jag inte skräma upp och så men ep går gärna hand i hand med andra diagnoser fast min son var 4år när hans svåra ep dök upp och han har inga andra diagnoser så det är ju lite som det är.
    Låter nog helt absurt nu men tro mig om ca 6mån så kommer det inte vara så skrämmande längre utan du lever med det och det är inte mkt mer med det man vänjer sig det är just i början som det känns som världens katastrof.
    Jag är väll inte riktigt helt rätt människa idag att försöka tala rationellt eller ens sammanhängande så jag överlåter det till de andra här och tipsar om länkarna.
    Du är hjärtligt välkommen iallafall och alltid "kul" med nytt blod i tråden
  • Mopsan
    Kryztina skrev 2009-08-15 17:10:02 följande:
    Mopsan: men så ska ni ju inte behöva ha det .Herregud. Är det inte dags att ändra medicinen? För detta började väl i samband med att ni bytte?Nä nu får du ta och ställa krav på läkarna så att de gör något för stackars lusken!Ni ska inte behöva ha det så här.
    det djävliga är att lamotrigin är ju den som fungerat bäst! och han har för en vecka sen nått den djävla måldosen! Det är fan likt. men jag har inte vart mig sjlv den sista veckan har bara väntat på detta kan inte sova för han ligger och huar och har även fått några tonisk kloniska så jag vet ej fan vad som väntar nu. tror de kommer vilja sätta in kombinationsbehandling med valproat men han kommer ju med största sannolikhet fortfarande betee sig som något hämtat ur en skräckfilm.
    och våran käraneurolog är ju fortfarande på semester och ingen annan läkare vill ta i lusken med tång verkar det som utan det är akut behandling vi kan förvänta oss thats it. fan och
  • Mopsan
    Sundri skrev 2009-08-15 17:22:35 följande:
    Hej, tack för svaret och välkomnandet!Hon har bara gjort eeg nu sen antar jag att det kanske blir fler undersökningar om det behövs... Sköterskan sa iaf på telefon att det var lite men ändå, en ep.aktivitet på höger sida.Jag tror, men det är ju svårt att säga vad som då var reflexer eller liknande, att min dotter haft detta sen hon föddes, hon har ryckt till sen på bb men då var det väldigt sällan men nu gör hon "rycket" som hon själv kallar det flera gånger om dagen! Vi trodde det var tics/tvång och att dom bara skulle utesluta ep genom ett eeg så vi är chockade!Jag hade en traumatisk förlossning för hon kom inte ut och hennes hjärtljud gick ner flera gånger och sista gången innan de gjorde akutsnitt så fick dom inte upp hjärtljuden ingen så det är därför jag har en misstanke om att det kanske blev en skada då men hon har inga andra skador och har alltid varit tidig i tal och motorik... Sandra
    nu vill inte jag vara sån sonen fick ju som sagt sin ep när han var 4år. men hade det vart ifrån förlossningen så hade hon nog brakat loss i sin ep före 3,5års ålder + att de barnen brukar kunna vara lite senare i tal och motorik osv. men som sagt jag tittar snett på min dotter 1 år nu varje gång hon ryser med tanken "var det en absens???!!!" så nej ja vet inte
  • Mopsan

    nej fy fan detta kommer låta helsjukt. men gud va bra jag har det just i detta nu. sitter här i detta mysiga (faktiskt) rökrum, med fin utsikt över en fint inredd innergård, himmlen är mök och det regnar, jag rökar min sista ciggaret innan jag gå upp igen, dricker red bull och har min datorn. just i detta nu så känns allt bra.

  • Mopsan

    Lusk hade GM imorse ja är på sjukan nu men vi ska hem på permiss tills imorgon. Är gaaaaalen pitbull mamma just nu men han ej komma hit i tid för ronden FAN! Är vansinnig och kände för att hoppa igenom luren och STRYPA min make när jag pratade med honom då han sa att nu kan vi åka hem! Helvete är vansinnig sa till honom det att helvete heller att vi bara ska åka hem något måste göras va fan Lusks ep tar väll knappast nån djävla hänsyn till att hans förbannade nerurolog är på semester! Kan inte hon så får de väll för fan hitta nån som kan göra nånting att hon inte kan är ta mig fan inte vårat problem. det enda vi vet med säkerhet är att nånting måste göras för görs inget och snällt bara väntar på neurologen ska ha semestrat klart ja då kan vi ge oss fan på att han lär få fler kramper och varenda djävla kramp är en förbannad katastrof. Jag ger blanka fan i vad de gör de kan ta hit nån djävla medecin man som bränner örter och dansar en dans jag skiter i vilket men de ska ta mig fan göra nånting! Men men min stackars make har fått springa som en strykrädd labbråtta mellan mig och doktorn i tjänst kompromiss vi får permiss till imorgon då ska hon ta reda på eeg resultatet, få tag på neurolog, osv osv. Och den läkaren är trevlig och anstränger sig så det är ju fan ingen vits för mig att gå på henne in man kan prata mkt bättre med henne än vad jag kan så FAN varför kan inte kattdjäveln jobba idag så jag får lätta lite på trycket mitt huvudsprängs av alla dessa aggressioner. Har en halv literred bull i handen så det börjar lugna sig. får vi se i morgon hur det blir.
    Jag läser i kapp här i tråden när jag kommer hem för nu ska vi åka.
    stora kramar till er alla

  • Mopsan

    Fan Lusk sover middag just nu men han håller på och huar som fan. ja sitter bara här ur spänd och väntar....... klarar han det eller ska det komma redan? .........................................................................................................................................

  • Mopsan
    happy2 skrev 2009-08-16 08:09:12 följande:
    Hej kompisar,, Jag ska läsa allt ni har skrivit mer nograrant när hjärncellerna har hittat sin plats igen, jag bara sover o sover typ,, ser inte mycmecket heller, tack  och åter tack för allla kramar o omtankanr, de suger jag som som slemiga snignlar till mig ;-D  jag fcik ytterligare ett GN i går o fick någe dropp för att hälpa till att häva med stes jag redAN FÅTT,, ska ts reda på vad de va igen,,, kram igen höres sen jnär jag orkar, krya på er er andra soxå,,
    sov sött nu happy och massor! vila vila vila. Om du nödvändigt måste dit så se till att skrämma tillbaka lukas om han kommer och hälsar på dig i ep land.
    Tycker det är så djävla taskigt rent ut sagt att du missar första skoldagen.
    Känner mig så djävla ledsen och deppig idag. bara grubblar och förbannar allt med ep fattar inte hur djävla mkt det tar ifrån en i livet jag insåg i dag herregud det är ju för fan höst! Jag som längtade så efter sommaren för jag är fortfarande i november och min lilla vilda är ju fortfarande en liiiiten bebis. och jag fattar inte hur mkt man på något sjukt sätt missat pga detta och då kan jag bara föreställa mig hur genom djävligt det ska vara för dig.
    Och inte fan gör det nånting bättre av att älta gammal skit men likförbannat kan jag inte låta bli idag.
    jag hoppas dina läkare verkligen gör något nu rejält.
    sov sött och vila ut.
  • Mopsan

    myran jag har inte hängt med så bra typ fört en monolog här hur går det för er? fortfarande bannade ifrån offentliga sammanhang på sjukan? för det är typ så långt tbx jag minns nu.

  • Mopsan

    myran
    skönt det. men det har *peppar peppar* funkat ganska bra det sista va?

    Schnappi
    Hoppas han sover läääänge och vaknar utvilad och pigg.

    Hoppas ni känner igen mina inlägg nu efter att jag bytt press bild kände det var dags då förra bilden var 3år gammal. Det nya kortet är taget av en mäster fotograf vid namn Lusken

  • Mopsan

    Vi har klarat oss ifrån GM på morgonen.... gud va skönt. Ska ta och ringa till sjukhuset nu snart vid ronden där och se vad de säger. Om man ska se på det logiskt ocg krasst kan jag ju andas ut lite tills på torsdag då är det 4dagar igen och jag tror han satsar på det.

Svar på tråden Epilepsitråden 9