Inlägg från: Kat91 |Visa alla inlägg
  • Kat91

    Vansinnes kosningar (hund)

    Katja80 skrev 2012-12-28 22:52:36 följande:
    Finns många studier och undersökningar som påvisar detta.. enl tex en dansk enkätundersökning  visar att blandraser lever längre än den genomsnittliga renrasen. En stor amerikansk studie kring dödsorsaker på hund visar samma. Och det finns fler.
    Jag hoppas att jag ska få tid att sammanställa dessa studier. Då kommer jag att skriva ett inlägg framöver som presenterar undersökningarna noggrannare. om jag orkar,,, ;P  Men googla så finns det hur mycket som helst.

    Även studier av djurskyddsföreningen.

    Fakta är fakta...och erfarenheten stämmer överens med fakta i mina fall.

    Har ingenting emot varken renras eller blandras. Och jag kan hålla med om att vissa raser inte är så kloka att korsa tillsammans.
    Men ogillar den hysteri det blir över blandras hundarna. När alla egentligen är blandraser från början.
             
    Fast det kanske stämmer på ett visst plan. Klart att en blandras mellan två olika raser som inte har anlag för samma sjukdomar heller inte får just de sjukdomarna men om vi tar t.ex alla muskelhundsblandningar som finns så finns det INGET som är bra med de blandraserna. De är INTE friskare eftersom de alla bär samma sjukdomsanlag, ex. allergier, hudproblem, led-dysplasier, osvosv. Så det blir ju samma dubbla anlag som de renrasiga har men med den negativa sidan att de inte mentaltestas. Alltså - ökad risk för fysiska sjukdomar och ökad risk för psykisk ohälsa eller vad vi ska kalla det i hundvärlden. Eftersom de inte testas.

    För vi kan väl vara överens om att "valpar efter våran tik och våran hane. Båda med kanonfint psyke och inte fysiska skador eller sjukdomar" faktiskt inte räcker. För man vet inte hela hundens fysiska och mentala hälsa förrän man testat.

    Min amstaffmix tog vi över när han var 1,5, röntgade honom vid 2 och han har HD/E ED/1. För att föräldrarna ändå är samma blandningar men inte renrasiga.
Svar på tråden Vansinnes kosningar (hund)