• Ankan31

    Vansinnes kosningar (hund)

    Här diskuterar vi knäppa hundras korsningar och koncekvenserna som dom kan få i fel händer.

    Det kan vara hundar vi ägt, en annons man sett mm.

    länka inte till anonser utan skriv bara korsningen i text.

    Mina vansinnes korsningar jag vet av:
    *Border collie/Schäfer/Dalmatiner/Rottweiler/sibirian huskey
    *schäfer,labrador,husky och border collie
    *Schäfer, bordie collie, Terverens och newfounland.
    *labrador/bordecollie/amstaff
    *Västsibirisk Laika/Border collie
    *Border Collie /Tax

  • Svar på tråden Vansinnes kosningar (hund)
  • Julita

    En annan i mina ögon dålig blandning är komondor/schäfer som jag sett på blocket tidigare. Två gånger (vad jag vet) har dom haft annonser ute på valpar, så minst två kullar efter dessa hundar. Senare såg jag en av dessa hundar ute på blocket igen, ca 1 år gammal. 

    Har själv varit (och är) intresserad av komondorer, brukar googla och blocka på just komondor ganska ofta. Det är absolut ingen lätt hund, väldigt vaktig och skarp och självständig. Så skicka in den i en blandras och sen sälja till oerfarna hundägare tycker jag är vansinnigt.

  • minya

    såg en på blocket som var schäfer/tax
    såg precis ut som en schäfer men med avkapade ben, inte bara extrem ful men galet  


    Dotter 07-07
  • Fröken Susidus

    Kollade annonsen, han var väl rätt så söt :)
    Men oroväckande det ägaren skriver om stelhet i bakbenet:-/ han lär ju bli ganska stor?
    Och rubriken "snabb omplacering" får det att lysa rött hos mig :-/

    Jag gillar inte att det är fritt fram att avla blandras men jag vet inget bra sätt att förhindra det heller :-/
    Kanske skulle man göra det olagligt att sälja valpar som inte är veterinärbesiktigade och vaccinerade. I samma veva kunde man höja avgiften för det avsevärt?
    Men jag tror att hundarna åter igen blir förlorare av detta

  • Alexandra992

    Jag har märkt att några personer under dessa 5½ år vi har haft vår hund så har de reagerat lite när vi säger att han är Border collie och Samojed.  Inte många, men några, desto fler har frågat om han inte är väääldigt aktiv, kräver massor av motion, träning t.ex.  Lite kul för han kräver inte mer än en golden retriver eller boxer.

    Men visst kräver han en hel del som alla hundar, och främst rutiner.
    Men det som är så bra är att han är väldigt självständig, smart, lättlärd. Det negativa är att han är lite fjollig, om någon höjer rösten, tjafs, oljud m.m. Jag antar att han rasen passar bättre på landet med väldigt mycket frihet.

    Men jag har nog inte träffat några knasiga korsningar, än så länge. :) Men läst om flera.. sett annonser, jo då. Några som TS nämner i sitt inlägg. Galet.

  • MammaTillDomFinaste

    kollade in annonserna, härliga stavningar. december med Z, mama, papa, samma stavfel i annonserna också. Dom är seriösa uppfödare på blandraser med 3-5 olika raser i. hmm. Jajjemen. Speciellt den som är 50% labbe/golden. Hahahahaha. Ungefär som dom annonserna man sett där dom säljer blandrasvalpar. 50% vad som hellst, tex golden, å 50% schabrador. Jaha, och när blev schabradoren en egen ras då??!

    Nä, jag blir lite rädd.

    Och blandrasen med flera vinthundar i, skulle nog gärna vilja kolla den där höften, 11 månader och stel redan känns inte bra! Vaför har hon inte kollat upp den?! Kommer säkert bli rätt så hög med vinthundarna i sej, hoppas den håller vikt efter vinthundar också så han inte lägger på sej retriever-vikt på den höften!! Och undrar vem som kommer köpa denna hund, garanterat utan vätrinär-besiktning. Nä usch, många får en att bli mörkrädd...!!!! 

Svar på tråden Vansinnes kosningar (hund)