Inlägg från: saxifraga |Visa alla inlägg
  • saxifraga

    Februaritvillingar 2008

    Jag hittade hit! Adressen jag fick ledde till gamla tråden...

    Fick ett sms av Mazarin att hon blivit avstängd ett par timmar. Jag tar och hjälper henne att meddela övriga (Christine och neråt i listan). Jag lär väl också bli avstängd! Trevlig helg!!

  • saxifraga

    Uppdraget åtgärdat. Jag kan fortfarande skriva här! Hoppas nu att alla hittar hit!

  • saxifraga

    Skit också, vi har både stövlar, regnkläder och lite extrakläder på dagis helt omärkta

    Kul att höra era om era dagisinskolningar. Har ni märkt att de reagerat på något sätt? Mina sover oroligt på nätterna, mycket drömmar tror jag och det har varit massa spring vid 3-4. Flera morgnar har de varit vakna från fem. Dödsjobbigt. Vi fortsätter våra sommarvanor med varannannattsansvar, fast själva morgnarna hjälps vi åt. Har ni fått till morgonrutinerna så ni slipper stress? I morgon är det jag som lämnar för första gången sen jag börjat jobba. Ska bli kul att träffa dagis igen, jag känner mig lite ovetande om vad som händer där då jag inte varit där sen första veckan.

    Hinner inte skriva mer, ska försöka komma i säng den här tiden hade jag tänkt. Ska bara...

  • saxifraga

    Esmeraldah: Känns som man måste lyckönska dig varje kväll, för nu tusan är det ganska nära!

    Tussmamma: Oj, är det sån skillnad på dina tjejer! Lycka till på dagis i morrn!

    Oui: Det låter som det redan går bättre på dagis! Jag förstår det där med mammatåren. Idag gjorde jag min första lämna/hämta-dag på riktigt. Med jobbet däremellan. De var själva åtta timmar och nog kändes det när jag gick. Precis innan jag skulle gå kom Sigge och ställde sig vid mina ben. Jättenära, ville upp. Sen när jag gick började han tokgrina och då var det ju bara att vinka och säga hej då. Tydligen går det över väldigt snart, men det hör ju inte jag.

    skärvsten: Äntligen hör du av dig! Ni verkar haft en skön sommar! Bra att du fått lite egentid också. Vilka läckra namn dina äldre barn har!

    Christine: Kommer småttingarna gå på samma avdelning som syrran?

  • saxifraga

    Esmeraldah: Ja, det verkar vara på tiden!

    Usch, dagens inlämning var skitjobbig. Bakslag. Sigge grät redan i bilen dit. Och gick inte till grinden utan åt helt andra hållet. Sen grät han så jag fick bära in honom. I hallen bölade han som aldrig förr. Hugo var helt okej, tack och lov. Jag följde med till ett lekrum och då lugnade han sig, men sen när jag skulle gå började han grina igen. Då var jag själv "lite" uppriven och var tvungen att snabbt lomma ut för att inte visa att jag själv storbölade. Lyckades inte ens pipa hej då till en annan fröken jag passerade på vägen ut. Jag ska snart ringa och kolla hur det är. De borde väl ha ätit frukost nu.

    Jag jobbar hemma idag, så jag kan hämta tidigare om det skulle vara nåt.

    Kram på er tråden.

  • saxifraga

    Puh, nu ringde jag och det hade gått över efter jag gått. De hade ätit frukost och han hade ätit så bra så. Åh, personalen är verkligen jättegulliga. Så bra att du ringde, sa dom. Fast själv sitter jag ändå och storbölar just nu. Värsta bakslaget är nog för mig...

  • saxifraga

    Esme: Jag visste inte att det låg en han därinne Lycka till nu! (okej, jag vet att det blir tjatigt, men i natt kan det ju ske!!!)

    Att du ens går utanför dörren, höggravid som du är med två 1,5-åringar! Du hade dem väl i koppel? Inte så lätt att springa efter just nu kan jag tänka. Eller var detta din plan för igångsättning?!

    Tussens: Oj, fem gånger. Men det är klart, det är ju en jättestor förändring för föräldrarna. Inskolningen med era småtjejer kommer nog gå bra eftersom de är så vana vid dagiset. Sen kan de ju prata och det måste ju underlätta lite. Låter för övrigt som du har det skitjobbigt just nu. Har du möjlighet att unna dig egentid med Ebba? Ni kanske kan gå målarkurs tillsammans eller nåt. Kram på dig.

    ---

    När jag hämtade på dagis satt barnen och åt. Hugo hade redan somnat och låg i soffan. Sigge var på gott humör. Dagisfröknarna undrade om jag antingen kunde komma senast tolv så de inte hinner somna eller senare så de hinner sova klart. Jag sa snabbt som ögat att jag kommer tidigare. Men vad sjutton. Vad gör det om jag kommer två istället om de bara sover under tiden? Kan man göra så?

  • saxifraga

    Esme: Jättefina bilder på tjejerna!! Jag har ju varit på en del promenader med mina och de är rätt pipiga när det kommer till grejer som är i vägen när de går. Blåbärsris och kvistar och sånt. Men de vänjer sig väl!

  • saxifraga

    Hejsan! Ett snabbinlägg, jag har läst ikapp tråden, men hör att pojkarna vaknat. Har inte hunnit sitta med Internet de senaste kvällarna så jag ligger lite efter! Vill svara på en massa.... men det får vara.

    Lämningarna har varit gråtiga resten av veckan. Det är Sigge som blir orolig redan i bilen och sen har han smittat Hugo när det väl varit dags att lämna. Däremot har jag blivit lite hårdare med mig själv. Jag vet ju att de trivs bra på dagis och att de slutat gråta bara jag försvunnit, så i fredags lipade jag ingenting själv, haha.

    Nähepp, nu är det slut på pausen. Vi har stora byggardagen här. Maken och två grannar spikar råspont och lägger takpapp. Otroligt vilken skillnad på arbetstempo med lite hjälp. Ikväll blir det kräftor!

    Esme, du är väl på BB nu?!?! När du läser detta har du blivit mamma till en liten pojk, KRAAAAAM!

  • saxifraga

    GRATTIS ESME TILL LILLA SIMON!!!!!
    Vilken räcerförlossning och vad snabbt du är hemma igen! Hoppas amning och sömn och annat kommer att funka. KRAAAAM!

    *måste kila, grabbarna är klara med sin vila*

Svar på tråden Februaritvillingar 2008