Inlägg från: Ström |Visa alla inlägg
  • Ström

    Vi som förlorat våra älskade små i acrani/rmb del 6

    Tjej84:
    Ja, man har ju inte så mycket val Men på måndag ska vi på CUB-test och om det går bra så gör det nog att det kommer lätta lite...hoppas jag i alla fall!

    Hur går det för dig med dina foglossningar..? jobbar deltid var det nu va?

    Kram

  • Ström

    Campari:
    Åh!! Jättegrattis! Han bakade till sig ganska ordentligt där på slutet.
    Sprack en hel del själv,och även om det känns som man aldrig mer ska kunna gå på toaletten ordentligt så håller stygnen...kan vara värt att veta, hehe..

    Grattis grattis återigen och lycka till även framöver!
    Kramar

  • Ström

    Igår var vi på CUB-test.
    Läkaren tittade extra på huvudet och konstaterade båda hjärnhalvorna och skallben runt om hela huvudet.
    I övrigt såg allt bra ut vi kommer inte gå vidare med fostervattensprov eller liknande.
    Till en början låg den lille helt still och kändes lite väl passiv, enligt mig själv (såg dock hjärtat hela tiden). Men läkaren förstod vår oro och tog god tid på sig för att vänta ut att den skulle komma igång. Till slut sprätte det överallt vilket kändes underbart!
    Så nu väntar vi på RUL i början av dec.

    Var det ngn av er andra som hade läkare vid RUL eller var det barnmorska som gjorde det?

  • Ström

    Igår var vi på CUB-test.
    Läkaren tittade extra på huvudet och konstaterade båda hjärnhalvorna och skallben runt om hela huvudet.
    I övrigt såg allt bra ut vi kommer inte gå vidare med fostervattensprov eller liknande.
    Till en början låg den lille helt still och kändes lite väl passiv, enligt mig själv (såg dock hjärtat hela tiden). Men läkaren förstod vår oro och tog god tid på sig för att vänta ut att den skulle komma igång. Till slut sprätte det överallt vilket kändes underbart!
    Så nu väntar vi på RUL i början av dec.

    Var det ngn av er andra som hade läkare vid RUL eller var det barnmorska som gjorde det?

  • Ström

    Campari:
    Vad fin han är lille Sam! Återigen jättegrattis!

    Tjej84:
    Förstår att du känner dig ganska hjälplös mot fk. Jag har alltid haft tur med havandeskapspenning men fått kämpa vid tidigare sjukskrivningar (dock ej under graviditet) Kämpa på mot fk och försök som tidigare sagt vila mkt.

    sörjer:
    Tror definitivt att det kommer gå över för Gizmos del...vänta ett tag och se..

    Mialid: Ja, nu är det väl bara ngn dag kvar till BF. Förstår självklart din rädsla (den känner vi väl alla) så hoppas att det kommer igång snart...om det inte redan gjort det.

    Ego:
    Jag har valt att inte vaccinera mig eftersom jag är så tidigt i graviditeten jämfört med er andra.
    Vad jag förstår så är det pga av att barnets storlek senare i graviditeten minskar lungkapaciteten som gör att influensan slår ganska hårt mot gravida. Där kommer jag ju inte riktigt att vara. Samtidigt är vårt foster i ett stadie som är väldigt kritiskt för utvecklingen och eftersom det inte finns ngn forskning kring att det är helt ofarligt så väljer jag att inte ta det. (Vanliga vaccin ska man ju inte ta pga halten kvicksilver. I detta vaccin är halten kvicksilver mer än 10 ggr mindre än vanliga vaccin och BEDÖMS därför som ofarligt även för gravida).
    Även min barnmorska anser att om man kommit förbi de kritiska stadierna i utvecklingen så bör den lilla halten kvicksilver som vaccinet innehåller inte spela så stor roll. Och att jag eftersom jag inte ska föda imorgon direkt kan ta det senare i graviditeten om jag vill.
    Hade jag vid det här laget varit längre gången så tror jag att jag säkerligen hade tagit det nu. Om jag inte vore gravid hade jag absolut tagit det.

    Har förresten fått en massa missfärgade flytningar igen så nu känns det återigen lite tungt här hemma...

  • Ström

    Mialid: Ja, det händer ju en del tråkigheter och jag är ganska "imponerad" hur länge man kunnat undvika sådana upplevelser i sin närhet. Men nu befinner man sig ju mitt i smeten med andra som också vill/försöker få/har barn så det kanske bli naturligt att man hör av det mer. Vill ändå tänka att vi här inne fått vår beskärda del av otur/tråkigheter och hoppas det går bra för er!

    Campari: Usch, vad jobbigt. Lyckligt lottad än så länge och slapp det när jag ammade min son men förstår att det är allt annat än kul och ganska smärtsamt. Hoppas det går bättre snart för er båda.

    sörjer: Jag har känner ofta att jag vill fråga om man inte får lyssna på hjärtljuden men samtidigt är jag jätterädd att inte höra ngt, så jag har än så länge hållt tyst. Tror väl visserligen att det är för tidigt för min del än, men det var ju skönt att du kände dig trygg i att du kännt sparkarna och inte jagade upp dig.

    För egen del så är jag ganska säker på att jag om jag blir tillräckligt orolig får ett till ul av mvc men jag fick samtidigt en ganska stark känsla sist av att "ja, nu blir det ju en liten jobbig väntan till RUL för din del".
    Så jag tänkte att jag skulle göra ett privat ul i v 15. Då behöver jag ju inte motivera varför utan bara be dem kolla det jag önskar. Vill även ha gjort ett till ul innan vi berättar för mina svärföräldrar.
    Min man är nämligen väldigt övertygad (med all rätt efter flera erfarenheter) om att hans föräldrar inte kommer kunna hålla hemligheten om vi berättade tidigare. I hans släkt går nämligen djungeltrumman snabbar än ip-telefoni! Och flera av dem påstår sig kunna se med en gång om jag är gravid! Därför har det blivit lite utav en sport att inte berätta...

  • Ström

    Nu går jag förresten in i v. 14...och känner mig FET!

  • Ström

    Tjej84:
    Nej, klart att jag inte är fet i den bemärkelsen... bara en känsla..
    Men precis som du säger att du nu bär barnet lågt så har jag alltid gjort det. Känner ju folk som kunnat knäppa byxorna under magen! Själv får jag ont bara av underkläder som sitter för tajt eftersom min mage alltid ligger jättelågt. Även i mjukisbyxor så känner jag ett tryck i bebismagen för varje steg jag tar uppåt i trappan! Kan inte ens ta på mig skor, byxor eller strumpor utan att känna obehag!! Tycker att det är lite tidigt...men, men, alla har vi våra olika krämpor. Hur går det för dig med din foglossning?

  • Ström

    sörjer:
    Usch!
    I det fallet hade jag inte heller tagit den andra sprutan!
    Hoppas du får hjälp och blir av med febern inom kort!

    Kramar...

  • Ström

    sörjer:
    Skönt att höra att du är hemma igen och att det gått bra under förutsättningarna. Du skriver "höjden av ironi". Jag blir ärligt talat förbannad när jag hör sådant. Visserligen kan man vara ovetandes om att man är bärare av viruset innan det bryter ut men jag skulle kalla det höjden av egoism! Tycker du är lite snäll i ditt uttalande om det som hänt
    Men ändå skönt att du mår bättre.

    Tjej84:
    Aj då, tråkigt att foglossningarna blir ännu värre! Tycker synd om dig. Själv går jag in i v 15 nu och har bokat in ett (privat) ul på måndag. Om det ser bra ut så har vi bestämt att berätta för vår son. När jag var gravid med vår Ängel så var jag ju väldigt dålig/sjuk under en lång period. När jag väl kom ur sängen så var han jätteförsiktig med mig och magen. Han vägrade till exempel att jag bar honom (och han var bara 3 år då!)

    Just nu är han ganska bufflig och när jag säger att han måste vara försiktig så frågar han lite uppkäftigt "vadå, har du en bebis i magen eller?". Så det ska bli skönt när han får veta för då är han mycket "smidigare" mot mig och magen.

    Pratade med Mialid igår genom gästboken. Då hade ingen bebis kommit och inte så mycket till värkar heller...men det kanske kommit igång med raketfart. Vem vet?...

  • Ström

    Mialid:
    Jättegrattis! Kul att höra att allt gick bra och att du fick prova den naturliga vägen (har för mig att Tilda kom med snitt och att du den här ggn hoppades på vaginalt. Rätta mig om jag har fel!).

    sörjer:
    EDA? är det en förkortning för epidural?
    förresten, hur går det för dig när du går ut med hunden?

    Tjej84:
    Tack för lyckönskningarna! Ja, jag hoppas verkligen att det ska se bra ut. Tycker visserligen att magen gjort ett hopp senaste veckan så jag tvivlar väl inte så jättemycket på att det finns något där, men ska ändå bli skönt innan vi berättar för Noah. Tyckte så himla synd om honom sist när Bebbo (han kallar vår Ängel så) liksom bara försvann för honom. Han pratar fortfarande om att Bebbo blev sjuk och dog...

  • Ström

    Tjej84:
    Ja, självklart ska jag meddela dig och hela tråden!
    Och som sagt , ser det bra ut så kommer Noah berätta för farmor och farfar, och sen kommer det basuneras ut över hela västsverige! Haha!

    Jag tände ljus på min mormor och morfars grav i helgen och passade på att åka förbi en mycket större kyrkogård som ligger jättenära vårt hus. Det var hur vackert som helst! De har en ganska stor minneslund men den var trots sin storlek helt överfull med ljus och blommor. Jag satte mig en stund och bara njöt bland alla ljus.

  • Ström

    sörjer:
    Det var ju skönt!...undrade lite eftersom jag har så olika erfarenheter nu. Förra ggn hade jag en hund som drog mkt och gjorde utfall. Ändå gick jag med henne hela graviditeten ganska obehindrat.
    Den här hunden vi har nu har jag drillat hårt och han drar inget alls men ändå känns det mer obekvämt den här gången....skumt..

    Tjej84:
    Kom på alldeles nyss att jag glömde meddela här i tråden. Sitter helt i trans med en jätte-hemtenta (som jag aldrig kommer fixa) och glömde helt av mig.

    Idag har vi berättat för Noah! Så med andra ord såg allting jättebra ut på ul:et !
    Barnmorskan tittade på, vad jag kan förstå, allt hon kunde bedöma, såsom fötter, ben, magsäck, njurar, hjärta, ryggrad, skallben, hjärnhalvor, ansiktet, armar och händer m.m. Så nu känns det jättebra!

    Och som jag hade räknat med så har Noah förändrats....han skulle ner till en kompis förut idag och när jag väntade på att han skulle klä på sig för att säga hej då, så sa han "Nu tänkte jag slå dig i magen mamma, men det gjorde jag inte!"
    OBS! Inser att han låter som en gangster, men han gruffar liksom för att sen kramas så det är ju inget allvarligt. Men jag såg hur han kom på sig själv halvvägs i momentet.

  • Ström

    Bejbybåm: Nu är det som många graviditeter här inne så jag har lite svårt att hålla koll. När har du BF? Känns allt bra än så länge?
    Kramar

Svar på tråden Vi som förlorat våra älskade små i acrani/rmb del 6