Inlägg från: Anonym (barnmorskan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (barnmorskan)

    Hon tänker göra abort för att det är en flicka!

    Det är intressant att se hur upprörda folk blir när de får höra att någon aborterar sitt foster pga kön. Samtidigt är det i andra fall tabu att diskutera aborträtten och moraliska dileman kring abort i huvud taget. Jag är själv för abort, har till och med jobbat på gynklinik där aborter utförs. Varje dag aborteras foster för anledningar som att man inte vill vara gravid över sommaren, att man väntar fast anställning, att barnet har någon missbildning eller något syndrom. Om vi skall ha fri abort i Sverige får vi acceptera att beslutet att behålla sitt foster eller inte står utanför vår makt, beslutet måste vara föräldrarnas. Vad vi (läs samhället) kan göra är att bestämma när ett foster är ett foster och när det är ett barn. Nu har vi satt gränsen vid vecka 22.

  • Anonym (barnmorskan)
    Anonym skrev 2009-08-26 09:15:23 följande:
    jag har anmält detta inlägg. fruktansvärt att lägga ut detta fruktansvärd åsikt som ej hör hemma här.
    Kanke lite makabert att lägga ut ett sånt klipp, men det är faktiskt verkligheten. Intressant att man anser att man ska ANMÄLAS för att man skriver sin åsikt, man FÅR INTE tycka att abort är mord. Det är enkelt att vara för fri abort men inte vilja se vad det faktiskt handlar om. Jag är som sagt själv för fri abort, men min åsikt har jag grundat på mycket reflekterande och jag tänker inte ignorera att det aborträtten är förenad med svåra moraliska dilemman.
  • Anonym (barnmorskan)

    Anonym (förvånad) skrev 2009-08-26 09:48:10 följande:


    Anonym (barnmorskan) skrev 2009-08-26 09:46:33 följande: jag håller med anmälaren.. tycker inte man ska lägga ut en sådan länk och sen ska man hålla sig till ämnet.. horribelt man får absolut tycka som man vill men det finns gränser.
    Det tillhör visst ämnet, anser man att abort är mord är det på grund av att man anser att ett foster är ett människoliv. Anser man att ett foster är ett människoliv blir upprördheten över att man aborterar ett flickfoster pga fostrets kön väldigt konstig i jämförelse med att man faktiskt har ijäl ett liv.
  • Anonym (barnmorskan)
    Anonym skrev 2009-08-26 11:15:13 följande:
    Jag vet ju givetvis inte något om detta speciella fallet men vill ändå berätta att jag stött på många som hittar på såna här skräckberättelser för att det är med i Ja till livet och emot abort. Man ska inte tro på allt man läser.
    Jag VET att folk ör abort av sådana här skäl
  • Anonym (barnmorskan)

    Många behöver reflektera över vad de säger att de är för när de säger att de är för fri abort. Hela grundtanken med fri abort är ju att det är upp till den enskilda kvinnan att välja och att hon har rätt till abort oasett anledning. För några månader sedan vände sig några sjuksköterskor som själva jobbar med abort till media och menade att det hade förekommit abort pga kön och att det var oacceptabelt. Hur kan man ha reflekterat så lite om man till och med jobbar med det, det tycker jag är skrämmande. Jag jobbade själv på gynklinik förut där aborter utfördes. Slutade då jag tyckte att det just var allt för lite reflekterande hos kolegorna.
    Är man däremot vännina tycker jag att det är en annan sak. Då hanlar det ju om ens personliga åsikt och moral, om ens moral skiljer sig starkt från ens kompis kanske det är rimligt att säga upp bekantskapen.
    Jag är för fri abort (altså även för att man ska få välja bort foster pga kön) detta eftersom inskränkande i aborträtten skulle leda till en massa nya lika moraliskt svåra problem, däremot skulle jag personligen inte kunna genomgå en abort.

  • Anonym (barnmorskan)
    Anonym skrev 2009-08-26 18:07:01 följande:
    Otäckt att jag skulle bli av med vänner för livsval jag gör...
    Det är klart att man kan bli av med vänner pga livsval som strider mot deras moraliska uppfattning. Jag skulle säga upp vänskapen som gör livsval som exempelvis ha sex med barn, eller djur, mobba och frysa ut andra människor.
  • Anonym (barnmorskan)
    FIame skrev 2009-08-26 21:17:21 följande:
    Äckligt är vad det är. Varslå läkarna på ert lokala sjukhus om vad du vet. Kanske dom vägrar gå med en sådan grej.
    Wow, vilken värld lever du i?
  • Anonym (barnmorskan)
    Pomea skrev 2009-08-26 21:23:51 följande:
    Jaha men har vi fri abort så har vi och varför man gör abort har inte någon med att göra. Va bra att hon tar bort fostret hon inte vill ha! Vem vill vara ett oönskat barn?
    Ja, synd bara att hon verkar tänka fortsätta såhär till dess hon får ett pojkfoster.
  • Anonym (barnmorskan)
    HäxanSurtant3 skrev 2009-08-26 21:25:55 följande:
    Anonym (barnmorskan) skrev 2009-08-26 21:23:27 följande: vad snackar du om ? Jag är också inom vården och jag kan säga jag hade vägrat utföra en abort pga kön. så får de anmäla mig isåfall då...det skiter jag i....Finns säkert ngn annan läkare som utför sådana aborter,bara det inte blir jag.
    Så vilka skäl är giltiga och inte för dig?
  • Anonym (barnmorskan)
    HäxanSurtant3 skrev 2009-08-26 21:25:55 följande:
    [citat]
    Anonym (barnmorskan) skrev 2009-08-26 21:23:27 följande: vad snackar du om ? Jag är också inom vården och jag kan säga jag hade vägrat utföra en abort pga kön. så får de anmäla mig isåfall då...det skiter jag i....Finns säkert ngn annan läkare som utför sådana aborter,bara det inte blir jag.
    [/cita
    Så du kan tänka dig att utföra aborter, men du ska personligen lägga dig i skälet till aborten? Du bör ta dig en tankeställare.
    Själv anser jag att j valet är helt och hållet hennes, min roll är att finnas där och hjälpa henne så så att aborten är medicinskt säker och enligt de lagar och föreskrifter som helst. Jobbar man på gyn måste man acceptera de abortlagar som finns.
  • Anonym (barnmorskan)
    HäxanSurtant3 skrev 2009-08-26 21:30:05 följande:
    Anonym (barnmorskan) skrev 2009-08-26 21:28:27 följande: könsabort går helt bort..det är oetiskt. Därför ska inte pladdriga barnmorskor som gör UL infomera om könet tycker jag!
    "Pladdriga barnmorskor" skön inställning, härligt nedlåtande.
  • Anonym (barnmorskan)
    HäxanSurtant3 skrev 2009-08-26 21:42:43 följande:
    Anonym (barnmorskan) skrev 2009-08-26 21:40:38 följande: står för det. Tycker många ssk "informerar" patienter för mkt ....
    Läkare också, jag tycker att det är en jättebra lösning att man inte informerar om kön. Jag tycker att det verkar ogenomtänkt att ta på sig arbetsuppgiften att utföra aborter i ett land där man har fri abort innan vecka 18 och sedan tycka att man har rätt att personligen dömma om patienten har giltiga skäl eller inte till aborten och sedan agera utifrån det.
  • Anonym (barnmorskan)
    HäxanSurtant3 skrev 2009-08-26 21:44:44 följande:
    Anonym (barnmorskan) skrev 2009-08-26 21:37:45 följande: just därför jag inte tänker sätta min fot på gyn i mitt yrke..könsabort..fullständigt vansinnigt... Förstår inte hur en BM el gynläkare kan vilja utföra en sådan abort om det VET skälet...jag hade sagt upp mig omgående.
    Ja, jag vet inte hur alla andra tänker men jag valde att hjälpa kvinnorna när de gjorde abort däför att jag då fanns för att se till att kvinnan aborterar på ett medicinskt säkert sätt, jag hjälper henne i HENNES önskan så att hon slipper göra en ilegal riskfylld abort. Min övertygelse är att det bästa är att vi i samhället erbjuder fri abort för att vi ska slippa illegala riskfylda aborter och oönskadde barn. Sedan skulle jag personligen inte genomgå en könsabort.
Svar på tråden Hon tänker göra abort för att det är en flicka!