Inlägg från: Anonym |Visa alla inlägg
  • Anonym

    Hon tänker göra abort för att det är en flicka!

    Anonym (Usch!!!) skrev 2009-08-25 22:01:01 följande:


    Miss Maya skrev 2009-08-25 21:56:34 följande: Jo JAG tycker att denna orsak är sämre....pga att hon ville ha ett barn, det var inte oönskat förns hon fått reda på vilket kön hon bar på. Det är stor skillnad TYCKER JAG, därför jagar man upp sig förstår du...
    Och vissa aborterar för att dom inte vill ha ett barn med downs, anledningen spelar ingen roll, dom är lika bra/dåliga som alla andra anledningar till abort.
  • Anonym

    Anonym (Usch!!!) skrev 2009-08-25 22:07:09 följande:


    Tycker DU ja, JAG tycker annorlunda....
    Känns lite dubbelmoral över det hela.
  • Anonym

    Anonym (Usch!!!) skrev 2009-08-25 22:30:55 följande:


    Det får stå för dig...att du känner så.
    Nej, det är dubbelmoral.
  • Anonym

    Ursäkta mig,men sånna här människor borde ta vara på de barn hon redan har o sterillisera sig...!!!!!!

  • Anonym

    Anonym (Usch!!!) skrev 2009-08-25 22:51:04 följande:


    Inte enligt mig...
    Vad är skillnaden?
  • Anonym

    Man gör inte fostervattensprov i v.13. Det finns överhuvudtaget ingen anledning att göra fostervattensprov på ett foster så länge mamman är ung och frisk och det inte finns misstanke om ärftliga sjukdomar.
    Sen får man inte abortera foster i Sverige på grund av kön. Efter v. 16 måste man ha speciella skäl för abort och fel kön är inte speciella skäl.
    Ts känns mest som en konstruerad fråga för att starta en ny abortdebatt.

  • Anonym

    Anonym (singa) skrev 2009-08-26 08:46:42 följande:


    Varför är det sååå mkt värre att man gör abort pga KÖN ist för att man gör abort pga av det är ett BARN??? Lika illa anser jag. Man dödar sitt kommande barn- kan man bli så mkt hemskare?
    äsch släng dig i väggen med såna kommentarer!
  • Anonym
    Anonym skrev 2009-08-26 09:15:23 följande:
    jag har anmält detta inlägg. fruktansvärt att lägga ut detta fruktansvärd åsikt som ej hör hemma här.
    det hör väl hemma. det handlar om abort. dessutom skrev jag att jag varnar känsliga personer. fritt fram att kolla eller inte.....
  • Anonym
    Anonym (Undrar) skrev 2009-08-26 09:53:33 följande:
    Om det är ok med abort så är det ok med att visa hur det går till med.
    Men varken TS eller diskussionen i tråden handlar ju om huruvida det är mord eller inte med abort. Då håller man sig ju inte till ämnet om man lägger in ett klipp och säger att abort är mord.

    Visst det handlar om abort men inte huruvida det är mord elller inte utan att TS är upprörd över att vänninan vill göra abort pga fel kön.
  • Anonym

    Jag vet ju givetvis inte något om detta speciella fallet men vill ändå berätta att jag stött på många som hittar på såna här skräckberättelser för att det är med i Ja till livet och emot abort. Man ska inte tro på allt man läser.

  • Anonym

    Tycker absolut inte det är rätt att göra abort för att det är en flicka men daremot är det fri abort i sverige. Ingen har rätt att ifrågasätta varför. tycker argumentet "passar inte just nu" är ett minst lika dåligt argument.

  • Anonym

    Jag VET att folk gör abort för att det inte vill ha barn, inte ha flickor, inte ha pojkar, inte tycker det passar just nu, inte vill ha handikappade barn, för att man hellre vill festa och knarka, hatar barn, har blivit våldtagna, ångrat sig, inte har råd, är sjuka etc.

  • Anonym

    Men det har ju pratats om att ändra den lagen, att de inte får göra abort pga kön, mycket därför många inte vill säga kön på ul ju.
    Helt sjukt att folk gör så! Skulle sagt upp vänskapen direkt, en sådan människa förtjänar inte barn!

  • Anonym

    Krasst sett: Fri abort är fri abort. Man kan inte ha undantag i abortlagen som baserar sig på folks moral.

  • Anonym
    Anonym skrev 2009-08-26 15:56:50 följande:
    Men det har ju pratats om att ändra den lagen, att de inte får göra abort pga kön, mycket därför många inte vill säga kön på ul ju. Helt sjukt att folk gör så! Skulle sagt upp vänskapen direkt, en sådan människa förtjänar inte barn!
    Otäckt att jag skulle bli av med vänner för livsval jag gör...
  • Anonym
    Anonym skrev 2009-08-25 13:11:16 följande:
    Jag tycker man borde kolla över abortlagen! När utveckling inom forskning går frammåt. Att vi idag kan rädda barn i samma vecka som de får aborteras med tillstånd och att vi följer lagar från 1975 tycker jag är fruktansvärt. Förstår din reaktion. Vad håller vi på med! Men det är väll ingen som vågar ta i den frågan för vi vill ha det så lätt för oss, slippa ta ansvar, vaddå det är ju bara att göra abort!
    jag skulle då inte vilja att läkarna var aktiva i att rädda ett barn i vecka 21, 22. Det är fel att födas så tidigt, man är halvfärdig. Jag vill inte riskera alla de sjukdomar och det lidande barnet får gå igenom i månader.
  • Anonym
    Anonym skrev 2009-08-25 15:20:48 följande:
    Hur sjuk i huvet får man bli!? Såna skulle vara steriliserade! Vi andra får kämpa ÅRATAL för att ö.h.t BLI gravida och hon mördar sin lilla tjej för att hon har "fel" kön. Tänk om _jag_ kunde fått det barnet istället-då hade hon fått leva!
    Så börjar de barnlösa igen... alltid mest synd om er! Nä, det är det inte. Vi ska inte tvingas behålla barn för er skull. Du blir inte mer gravid för det. Äter ni mindre för att barnen i Darfur inte får mat?
  • Anonym
    annbom skrev 2009-08-26 19:03:34 följande:
    Tänk att det tror jag att du skulle om du var i den situationen. Det är lätt att säga innan att man inte skulle det, men när väl banet har kommit så är det helt annat. Miss Maya skrev 2009-08-26 18:13:58 följande:
    Jag har en jobbarkompis som har ett prematurbarn som är född i v. 23+4. Det barnet har varit sjukt hela tiden.... Nu utreder man hjärnskador. Nej, det vill jag inte vara med om.
  • Anonym

    Jag tycker du ska stödja din väninna istället - om du bryter er vänskap för detta är du verkligen ingen riktig vän ändå. I Sverige har vi fri abort tom v. 18 - det är alltså varje kvinnas rätt att göra abort OAVSETT skäl. Att du sedan tycker det är omoraliskt är en helt annan sak. Jag tycker absolut att du ska säga till din väninna att du anser att hon gör fel och att du inte står bakom hennes val att göra abort. Men att bryta er vänskap- det kan jag inte förstå, hon gör ju inget elakt mot DIG, ellerhur? Jag kan inte tänka mig att detta är ett lätt beslut för din väninna, med tre härliga döttrar våndas hon säkert över sitt beslut att göra abort.

    Jag har själv två pojkar, men önskar av hela mitt hjärta en liten dotter... Jag kan inte tänka mig att göra abort men kan absolut förstå din väninnas känslor. Jag kan även förstå hennes val att göra abort. Mitt råd till dig är att tänka över ditt beslut att bryta er vänskap en gång till, man behöver inte alltid tycka lika för att vara vänner...

    Sedan måste jag bara påpeka att även om du ringer hennes barnmorska kan hon inget göra åt saken, valet är ändå din (fd) väninnas.

  • Anonym
    FIame skrev 2009-08-26 21:17:21 följande:
    Äckligt är vad det är. Varslå läkarna på ert lokala sjukhus om vad du vet. Kanske dom vägrar gå med en sådan grej.
    Får dom verkligen göra det? Hon har ju rätt till att abortera fostret.
Svar på tråden Hon tänker göra abort för att det är en flicka!