Inlägg från: Spaak |Visa alla inlägg
  • Spaak

    Spermadonator

    Helt ok för mig, men inte anonyma. Ett barn har rätt att veta vem som är ens pappa.

  • Spaak
    Glamrockare skrev 2009-08-26 19:37:26 följande:
    om frågan är: om man skall tillåta det så är svaret, absolut! där försvinner ju hela syftet o man kommer aldrig få ngra donatorer på det sättet. Rättighet o rättighet. Barn behöver inte en biologisk mamma eller pappa så länge de har en manlig eller kvinnlig förebild. En morbror, morfar eller annan sambo kan lika gärna vara den manliga förebilden. Det går skit bra. Just i fall som detta när man inte vet vem pappan är.
    Nej ett barn behöver inte ha sin biologiska pappa för att ha en manlig förebild, det står inte någonstans i min text.
    Men vill barnet i framtiden veta vem som är ens biologiska pappa så är det barnets rättighet att kunna ta reda på det om den vill.
  • Spaak
    Glamrockare skrev 2009-08-26 19:55:07 följande:
    Det är ju det som det faktiskt inte är o det är ju då mammans roll att förklara varför. O dessutom är det väll så i vissa länder iaf att de män som är villiga att bli kontaktade meddelar det vid lämning.
    Men tycker fortfarande det är fel att barnet inte har den rättigheten att kunna söka upp sin pappa om den vill. Mamman har rättighet att använda sig av spermadonation men det blivande barnet inte har någon rättighet.
    Det finns många som lider i hela sitt vuxna liv av att inte veta vems ens biologiska förälder/föräldrar är. För många räcker det inte med att mamman förklarar att hon inte vet.
Svar på tråden Spermadonator