Inlägg från: Lalune2 |Visa alla inlägg
  • Lalune2

    Glassarna glassar vidare!

    Såg att tråden snart går ut och tänkte därför öppna en ny!

  • Svar på tråden Glassarna glassar vidare!
  • Lalune2

    Hoppas att ni som ska åka till Calcioland mår bättre!

    Ha nu en toppenhärlig helg och så försöker vi få till en vårträff tycker jag!

    Kram kram

  • Lalune2

    Nej, vad trist, Björkeli!

    Ja, det känns redan nu supertråkigt att inte kunna vara med.

  • Lalune2

    Hej alla,

    Hoppas att ni har det bra!

    Madge, vad tråkigt.

    Här jobbas det bara som ni ju vet. Dessutom har vi idag varit på utredning med sonen för ev bokstavsdiagnos. Blev väldigt mycket mer påtagligt när man påbörjar en utredning.

    Björkeli, hur går det med lägenhetsjakten?

  • Lalune2

    Madge, vi har ju en snart treåring hemma som är otroligt sen med talet. Hon pratar massor men det mesta är väldigt svårt att förstå. Vi föräldrar förstår ju en hel del förstås, men mycket förstår vi faktiskt inte. Otroligt frustrerande för både dottern och oss.

    Man blir också orolig och jämför med andra barn som ligger låååångt före henne i talet. Tom hennes 2.5årige kompis som pratar riktigt bra.

    Man blir som sagt orolig men alla barn är olika och utvecklas olika, det är bara att acceptera. Båda våra barn har varit sena med både det ena och det andra (krypa, gå, blöjfria, tal). I gengäld kunde dottern klä på och av sig själv när hon var 1.5 år, tidigare än andra barn.

  • Lalune2

    Björkeli, vi har ju barnen på Montessoriförskola, så jag kan tyvärr ingenting om Montessoriskolan.

  • Lalune2

    Hej!

    Nu är jag tillbaka från ett möte i Uppsala som vi har genomfört, så det är därför jag inte har svarat tidigare, Björkeli!

    Jag tycker pedagogiken är jättebra. Vi hade ju sonen på ett vanligt dagis de två första åren men från han var tre år så har han gått på Montessoridagiset. Dottern å sin sida började på Montessoridagiset som första dagis.

    Jag märker stor skillnad på vad våra barn kan och hur de agerar. Dottern kunde klä på och av sig själv redan vid 1.5 år, hjälper till mycket, vill själv osv. Sonen har varit senare vad det gäller att klä sig, hjälper till ibland men inte så väldigt mycket. Nu ska man ju inte jämföra barnen så det gör vi egentligen inte, men jag kan ändå se skillnaderna. Jag vet inte heller om det är så att tjejer redan från början är mer benägna att hjälpa till än pojkar.

    Pedagogiken bäddar för självständighet och nyfikenhet tycker jag. Man arbetar också mycket med förståelse gentemot varandra, "hur kändes det för honom när du tog spaden ifrån honom, tror du?" osv.

    Nu ligger våra renodlade Montessoriskolor en bra bit ifrån oss, så det känns inte riktigt som ett alternativ. Om vi får plats så blir det troligen en friskola som har liknande värderingar och tankar som Montessori.

  • Lalune2

    Ser att tråden går ut om några dagar, någon annan som vill få äran denna gång?

Svar på tråden Glassarna glassar vidare!