Inlägg från: cavat |Visa alla inlägg
  • cavat

    Vart i Malmö ska man bo???

    Du har inte funderat på att bo i Lund? Det finns bra förbindelser med Malmö om det nu är där du ska studera. Är själv från Malmö men bor sedan sju år tillbaka i Lund med make och barn, vägrar flytta till Malmö igen. Älskar Lund och här är jättebra att bo för barnfamiljer. Skulle någon tvinga mig=) att flytta till Malmö fick det bli till Limhamn.

  • cavat
    hennmau skrev 2009-09-06 10:25:27 följande:
    Alltså blir det nån förort till Malmö som de låter på er! Jag vill absolut känna mig trygg där jag bor med mitt barn, ett lungt område vill jag bo i. Cavat: Jo Lund är absolut ett alternativ. Ska man bo i utanför Lund då också för att komma åt de lugna och barnvänliga?Helsingborg då? I vilka städer vill jag INTE bo i då?
    Kan ärligt säga att hela Lund är "barnvänligt", det är en rätt liten, mysig stad med mycket grönområden och gott om skolor för alla åldrar och inriktningar. Bra förbindelser både i stan och till andra städer. Och det finns gott om barnfamiljer och fritidsutbud för barn här. Men det jag verkligen gillar är att även om Lund är "litet" så finns inte den där "småstadsmentaliteten" som man annars kan hitta lite var stans, här kan man verkligen känna att man kan vara sig själva utan att någon tittar snett... Jag älskar Lund!
  • cavat

    Amora Branca Sylvestre skrev 2009-09-08 20:16:10 följande:


    .Uppenbarligen känner ni heller inte till Lund så bra, men ja, det finns även sociala problem i akademikerstäder som Lund. Norra fäladen och Klostergården är två områden som har massa sociala problem.
    Har växt upp i Malmö och bor numera i Lund sedan sju år tillbaka, bor på Norra Fäladen (eller Ladugårdsmarken om vi ska vara noga). Vet att området har ett dåligt rykte, men kan ärligt säga att jag själva aldrig märkt av det. Här är väldigt välskött, fina grönområden och fina hus och villaområden. Har heller aldrig tyckt det var otäckt att gå ensam i området på kvällen, något som jag var livrädd för att göra i Malmö. På Norra Fäladen bor många studenter och barnfamiljer (många läkare mm), speciellt i de nybyggda husen. Dessutom så ligger området nära "landet", så vi har åkrarna runt knuten. Det innebär härliga promenadstråk och kul för barnen att titta på traktorerna=)

    Så man ska kanske inte alltid tro på rykten?
  • cavat

    längtar och väntar skrev 2009-09-11 16:29:57 följande:


    Fast man ska inte tro på allt om Malmö heller. Jag bor på Möllan och är aldrig rädd när jag går omkring här!
    Nej jag tror inte på rykten, däremot så har jag egna erfarenheter av Malmö. Föddes där och bodde där tills jag var en bit in i vuxenlivet, har alla släktingar boende i Malmö. Så jag tror jag vet lite om staden i alla fall.

    För att ta ett exempel, maken och jag var på bio för ett tag sedan i Malmö och tänkte gå en sväng på stan och ta en öl efteråt, klockan var väl runt 12 på natten. Vad som genast slog oss var att hela centrum var full med gäng med småungar (14-20 år kan jag gissa) som sprang runt och slogs, skrek, hoppade på bänkar mm. Vi tyckte det var otäckt och beslöt oss att åka hem i stället. Kan ärligt säga att det har jag aldrig upplevt i Lunds centrum. Och på tal om att känna sig trygg så läste jag nyss i dagens tidning att enligt en undersökning så känner sig Lundaborna sig tryggast i landet (av städer med över 100 000 invånare) i sin stad=)
  • cavat

    längtar och väntar skrev 2009-09-12 09:53:53 följande:


    Jag tycker Lund är världens tråkigaste stad! Helt dött på sommaren ju!Jag har bott på många platser i Malmö och är aldrig rädd när jag är ute, älskar stan! Stökiga ungdomar finns över allt..
    Men vad bra då, då har vi båda hittat en stad som passar oss=)
  • cavat

    Amora Branca Sylvestre skrev 2009-09-12 22:51:41 följande:


    Jag har förövrigt en bekant till bekanta osv som greps eftersom att han var påverkad av diverse narkotikaklassade läkemedel medan han viftade med en laddad pistol på sin balkong. Gissa var han kommer ifrån? Norra Fäladen.Norra Fäladen kan självklart inte jämföras med Malmös problemområden, men alla solar har sina fläckar. Jag har också varit på Norra Fäladen en och annan gång och haft positiva upplevelser. Men jag hade inte velat bo där.'
    Självklart har alla områden sina problem, men att 1 st gubbe fick hjärnsläpp gör inte direkt området till livsfarligt. Sådana människor hittar du överallt, det handlar kanske mer om hur ofta och i vilken utsträckning det händer och hur man som boende påverkas av det? Har bott här nu i sju år och ännu inte ens sett några konstiga typer, aldrig varit rädd att gå ut på kvällen. I Malmö hade vi däremot ofta knarkare som låg avsvimmade i trappan, gamla sprutor som låg i buskarna på lekplatserna, galningar som försökte hoppa framför stadsbussarna o s v.

    Dessutom så är ju Lund trots allt en rätt så liten stad och invånarna är till stor del studenter och barnfamiljer, det är dom man stöter på när man är ute på området och i stan. Och även om det finns galna mammor och tokiga studenter så är kanske inte det direkt de som är den "farligaste" kategorin människor att träffa på i en gränd=)?

    Och att Lund är "tråkig" på sommaren förstår jag att man kan tycka, det är ju då alla studenter åker hem (och stan är full av studenter annars). Men då kan man äntligen som lundabo få plats på alla cafeér, man kan äntligen få en parkeringsplats till bilen nere i stan och man slipper bli omkullcyklad. Dessutom så är hela stan grön och skön, och barnen har massor av fina lekplatser att välja mellan. Nej, jag håller med undersökningen i gårdagens tidning. Som Lundabo känner jag mig trygg i min stad, och glad!!
Svar på tråden Vart i Malmö ska man bo???