Inlägg från: KossanMuu |Visa alla inlägg
  • KossanMuu

    Vart i Malmö ska man bo???

    Finns inga bra områden i Malmö enligt mig. Men vill du tvungen bo i stan så undvik: Lindängen, Gullviksborg, Nydala, Hermodsdal, Söderkulla (skottlossningar i tid och otid), Almhög, Rosengård, Holma, Segevång, Oxie, Krogsbäck.

    Ang. Limhamn, Bunkeflostrand och liknande "överklass/övre medelklass-områden" (om man nu får skriva så på FL) skulle jag även undvika dem. Iaf om man inte passar in i deras mall.
    Lindeborg är nog de enda område i stan som jag tycker är okej.

    Bra områden utanför: Tygelsjö, Vellinge, Hököpinge, Staffanstorp, Hjärup... ja, egentligen de flesta.

    Undvik: Arlöv

    Ang. Lund så är det ju en studentstad så tror att man som barnfamilj ska undvika stan om man vill ha ett lugnt område.

    Helsingborg är nog en mysig stad att bo i, men rätt långt från Malmö om du ska plugga här.

  • KossanMuu
    hennmau skrev 2009-09-06 10:48:25 följande:
    men utanför lund, finns det bra ställen där?
    Jag tror det. Vet tyvärr inte så mycket om just Lund. Får hoppas nån annan vet =)
  • KossanMuu

    Föresten, om du menar orter nära Lund så rekommenderar jag Staffanstorp. Ligger ungefär 10 min från Lund och är en jättemysig liten by/stad. Har själv praktiserat på en skola där och det är väldigt lugna och trivsamma klasser. Hjärup, som tillhör Staffanstorps kommun, ska tydligen också vara populärt bland de som jobbar i Lund. Tror det ligger mellan Staffanstorp och Lund om jag inte missminner mig.
    Du kan isf gå in på www.staffanstorpshus.se och titta på områdena, där finns hyreslägenheter.

  • KossanMuu

    längtar och väntar skrev 2009-09-06 10:52:11 följande:


    Vad är det ni tycker är så hemskt med Malmö? Jag är född och uppvuxen här men har bott i andra städer också, men alltid längtat hem!
    Det är otryggt, skitit, deprimerande, otrevliga människor, ingen hänsyn till omgivningen, skottlossningar, gängbildningar, droger. Du kan ju låta dina barn växa upp kring Nydala och sedan återkomma med vad som är bra. Usch, tycker synd om alla barn som behöver bo här, ingen bra start på livet

    Och sen ska vi inte ens tala om MKB fastigheter. Nej, Malmö är en bra stad att bo NÄRA så det är lätt att ta sig in, men inte i.
  • KossanMuu

    längtar och väntar skrev 2009-09-06 11:01:24 följande:


    Fast vem har pratat om Nydala? Där skulle jag aldrig vilja bo, men jag känner inte alls igen mig i din beskrivning av Malmö. Visst är vissa områden otrygga, men Malmö är en vacker stad! Jag har dock aldrig bott i MKB utan alltid HSB.
    Du pratar om Malmö och Nydala är en del Av Malmö. Eg hela Fosie är precis lika illa och det är ingen liten del av Malmö. Tycker verkligen inte Malmö är vackert, men det är ju så klart olika vad man anser vara vackert. Största delen av stan består av fula byggnader från 60-70 talet. Pildammarna var vackert en gång i tiden men har blivit helt sunkigt. Beijers Park är visserligen mysig, men ligger rätt långt ut. Innanför kanalerna har vi spännande historia med gamla vackra byggnader, men det är så liten del av staden, så anser fortfarande att Malmö är övervägande fult.
    Men uppenbarligen tycker inte alla som jag för då hade inte 300 000 människor bott här!
  • KossanMuu

    längtar och väntar skrev 2009-09-06 11:07:14 följande:


    Det får stå för dig, jag har bott på flera ställen i Malmö och har inte känt mig otrygg någonstans.. Kungsparken och SLottsparken är hur fina som helst t.ex.. Jaja, smaken är som baken! Ingen tvingar dig att bo här! :)
    Jo sant, glömde Kungsparken faktiskt. Och Bo01 (men vem har råd att bo där :P)
    Och jo tyvärr är jag tvingad att bo här för tillfället eftersom jag gärna vill ha tak över huvudet och vi båda är studenter. Men leter för fullt i Staffanstorp och Arlöv (inget bra område, men bättre än Gullviksborg iaf). Men tyvärr är det långa bostadsköer överallt.
  • KossanMuu

    längtar och väntar skrev 2009-09-06 11:13:19 följande:


    Om du är rädd för skottlossningar och så ska du ju absolut inte bo i Arlöv.. Jag har bott på Söderkulla, Triangeln, Möllan, Slottstaden.. Har trivts bra på alla ställena!
    Beror på vilket område i Arlöv man väljer, finns bättre och sämre där med.

    Har också bott på Söderkulla, Segevång, Gröndal och nu Gullviksborg och enda stället jag trivdes på var Segevång, mest för att jag hade en så vacker park precis utanför mitt fönster =) Men har hört att det området har blivit sämre nu.
    Kan tillägga att jag har också bott i Kalmar och insåg fördelarna med att bo NÄRA ( ) en storstad.
  • KossanMuu

    Amora Branca Sylvestre skrev 2009-09-08 20:16:10 följande:


    Jag har bott i olika länder och massor av andra städer i Sverige. Det är väldigt tråkigt med allt tjafsande om att Malmö är en ful stad. Personligen tycker jag att jag bor i en av de absolut vackraste delarna av Malmö. Hästhagen! Vackra fastigheter från början av 1900-talet och ett stenkast från allt! Dessutom kryllar det av dagis. Jag har 200 meter (max) till 8 dagis. Har massor av vackra scenerier i Pildammsparken, Kungsparken och Rönneholmsparken mm. Det finns massor av "farliga" ställen i Malmö. Men glöm inte bort att pedofili är inte en klassfråga, det är en läggning. Om ni gömmer i småhålor och låter era barn springa över allt så räkna inte med att de går hur säkra som helst. Jag skulle aldrig vilja flytta från Malmö, men jag väljer mina områden med omsorg. Jag skulle hellre dö än att sätta min fot i obildade bonnahålor som Staffanstorp, Arlöv, Åkarp, Svedala mm. Men visst, smaken är som baken. Uppenbarligen känner ni heller inte till Lund så bra, men ja, det finns även sociala problem i akademikerstäder som Lund. Norra fäladen och Klostergården är två områden som har massa sociala problem. Vill du bo bra i Malmö så välj inte t.ex. som någon skrev Lindeborg. Detta är ett område med mycket sociala problem och kriminalitet. Heller inte västra hamnen/Bo01. Det är väldigt mycket rörelse av människor (speciellt på sommaren) i västra hamnen från alla stadsdelar som "hänger" där och hittar på massa skit. Vill du bo tryggt så testa fridhem, djupadal, Limhamn (undvik dock Linneskolan), Bellevue Sjösida. Ribersborg. Tror även att nya Victoria Park kommer vara väldigt tryggt. Malmö är en vacker stad, det är dock inte de stadsdelar som KossanMuu har bott i.
    Skulle gärna vilja veta var du har fått den informationen ifrån att lindeborg ska ha stora sociala problem och kriminalitet? Har svårt att tänka mig att det är sant då jag har umgåtts mycket med folk därifrån.

    Tycker också sista meningen är lite av en motsättning: "Malmö är en vacker stad, det är dock inte de stadsdelar som KossanMuu har bott i." Nydala är precis lika mycket Malmö som Bo01 är men ni som säger Malmö är fint verkar lotsas som att dessa delar inte finns. Ska ni ge en riktig bild av Malmö måste ni också visa ALLA delar av Malmö.

    Men visst lev ni i er lilla värld och lotsas att Malmös sociala problem inte finns. Måste kännas bättre så.
  • KossanMuu

    längtar och väntar skrev 2009-09-08 20:48:26 följande:


    Fast sociala problem finns överallt! Men att säga att hela Malmö är skit p.g.a. det håller jag inte med om..
    Det är min erfarenhet. Har även gått i skolan i Bunkeflostrand och kan säga att det är inte mycket bättre där. Jag blev inte direkt förvånad över den mobbing som stod i tidningarna för ett tag sen som försegick på Sundsbroskolan.
  • KossanMuu

    längtar och väntar skrev 2009-09-08 20:54:15 följande:


    Nej, men bara för det så behöver inte Malmö vara skit! Jag älskar mitt Malmö och skulle aldrig få för mig att flytta härifrån, trots sociala problemen som finns. De problemen finns över allt!
    Ja, sociala problem finns överallt, men långt ifrån i samma utsträckning som här i Malmö.
Svar på tråden Vart i Malmö ska man bo???