Inlägg från: The Kittycats |Visa alla inlägg
  • The Kittycats

    LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.

    Panerade fisk (alaska pollock) igår med mandelmjöl, supergott! Rekommenderas verkligen

  • The Kittycats

    Mamma till trippelXY:
    Ska man smälta smöret till äggmjölken innan man blandar det med ägget och kakaon? Eller räcker det med att det smälter när man häller på vattnet?

  • The Kittycats

    Mumriksfru:
    Jag har blivit tipsad om två olika recpet, så jag tänkte fråga här vilket som är godast?
    Någon som prövat både, eller det ena?

    Nr 1: 50 gram smör, 2 gulor, 2 dl vatten

    Nr 2: 30 gram smör, 3 ägg, 3 dl vatten

  • The Kittycats

    Mumriksfru: Hade du några bra länkar till fakir info?
    Eller kan du bara skriva en matdag på fakir för att ge ett exempel?

    Kanske en dum fråga, men hur gör man kryddsmör? Har aldrig ätit det vad jag vet....

  • The Kittycats

    helene306 och gizen:
    Tack! Men (känner mig fortfarande lite dum eftersom alla verkar veta ) ska smöret vara löst när man "rör ner ingredienserna? Det ska väl inte vara helt smält eller? Kan man äta det på en gång, eller ska det dra för smakens skull?

  • The Kittycats

    Villa Nordåker: Men vad äter du då till middag under 1 vecka? När jag försöker lägga upp en meny så kommer jag bara på saker som köttfärsås, lasagne etc. Visst kan jag äta kött med kryddsmör eller bea, men inte varje dag. Är trögt med fantasin.... Eller kör du mer fakiraktigt jämt?

  • The Kittycats

    Villa Nordåker: Åh herregud, det är ett tag.... Vilken "tur" du har som tycker om det, jag försökte med det gick inte. Men jag gillar ju inte gulan heller.
    Jag är ingen frukostmänniska, så jag har aldrig ätit "samma" frukost" speciellt länge.

    Vad säger egentligen LCHF om att inte äta frukost? Kan det försämra viktnedgången? Nu slänger jag ut den här frågan till alla här?
    För man ska ju följa kroppens signaler och äta när man är hungrig. Men "alla" andra koster/dieter tycker jag säger att man aldrig kan börja dagen på tom mage.

  • The Kittycats

    Gizen o Tezzan1981: Ok, men då ska jag nog skippa frukost i fortsättningen om jag inte är hungrig. Det är ju så jag också har tolkat det när jag läst Skaldeman etc. Men det går ju verkligen emot allt jag läst och lärt mig om kostlära, så då känns det skönt med en extra åsikt.

    Blir ju även lättare att röra sig innan frukost om jag inte äter första målet hemma. Funderar på att ta med bacon och äta vid skivbordet, när jag börjar bli hungrig vid 10.

  • The Kittycats

    Nu provade jag att inte äta frukost idag, utan enbart gå efter när jag är hungrig. Kändes skumt.... Drack två koppar te med ca 1 msk kokosfett per kopp och några droppar grädde, en vid kl 8 och en vid kl 10. Började inte bli hungrig förrän vid 11:30.
    Kan man äta för lite mat med LCHF? Så att kroppen ställer in sig på svält? Tycker det känns som lite idag, fast å andra sidan åt jag sent igår vid ca kl 21. Det kanske är därför det dröjde tills jag blev hungrig... hmmm... Just nu är jag främst ute efter vikt-minskning , men när jag når målet tänkte jag fortsätta äta LCHF för att hålla magen i schack.

  • The Kittycats

    Lady Dahmner: Var la du in receptet på "dina" oopsies? Jag hittar inte, var det i den här tråden, recepttråden eller startade du en LCHF-blogg?

  • The Kittycats

    Tezzan1981: Vad är det för märke på chokladen du hittat på Ica? Den med 14kh/100 g menar jag.

    Ska träffa kompisar imorgon, och då blir det dricka vin med snacks till. Behöver ha med lite eget, annars kommer jag falla för frestelsen ju mer vin det blir....

  • The Kittycats
    Lady Dahmer skrev 2009-12-02 08:38:22 följande:
    en liten rolig fotnot:när jag var hos barnmorskan förra veckan så visade mitt urin utslag på ketoner. Jag vet inte egentligen vad det betyder. Men hon sa att det berodde på lågkolhydratskosten. och då hade jag ändå, samma dag tryckt i mig mer kollisar än vanligt (pga illamående) --- dock inte lika mycket som innan lchf, men ändock lite för mycket.
    För mig med när jag var hos läkaren i fredags, men jag orkade inte förklara om min kost då. Men sedan sa de inget mer om mina ketoner så...

    Varför kollar man efter ketoner, alltså vad kan det påvisa om man skulle ha det men inte äter LCHF?
  • The Kittycats
    yuzz skrev 2009-12-03 17:38:07 följande:
    Tjena mittbena!! Hittade nått otroligt idag när jag va och handla. Hittade 72% choklad med bara 3,9 gr kolisar Blev överlycklig så idag unnade jag mig en liten bit choklad och den var faktiskt god dessutom Märket var Cavalier och är av belgisk cholkad. Köpte den på hemköp. Så det var mitt fynd idag
    Tack för tipset! Ska också leta nästa gång jag åker förbi Hemköp
    Låter nästan för bra för att vara sant Och dessutom god!
    ♥ bf 2010-07-17
Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.