Inlägg från: Mamma060812 |Visa alla inlägg
  • Mamma060812

    LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.

    I helgen har det fuskats.. MEN nu e vi igång igen

    Köpte mig en stegräknare oxå så jag kan hålla koll på att jag rör mig tillräckligt !


    *¨*¨*¨* Carpe Diem *¨*¨*¨*
  • Mamma060812

    Min mage har börjat krångla Fattar inte vad det är... Skittråkigt o jobbigt !


    *¨*¨*¨* Carpe Diem *¨*¨*¨*
  • Mamma060812

    Nä nu har jag slarvat under en tid, nu får det bli ordning igen !!!!

    Mitt mål om 3Kg/mån har ju helt faljerat !!

    MEN jag är iaf ute o går VARJE lunch 40 min. Det är ju bättre än ingenting


    *¨*¨*¨* Carpe Diem *¨*¨*¨*
  • Mamma060812

    Känner sig rätt osynlig här nu för tiden så jag fortsätter nog bara läsa vad ni skriver..

    Helene - Lycka till med bebisen i magen


    *¨*¨*¨* Carpe Diem *¨*¨*¨*
  • Mamma060812
    M C skrev 2009-09-21 16:54:34 följande:
    Mamma Cia skrev 2009-09-21 08:00:25 följande: 3kg i månaden är ganska högt satt mål, hur kom du fram till det?
    Tycker jag inte, ett helt rimligt mål. Har gjort det förr, & ett halv Kg i veckan ska man kunna gå ner utan problem
    *¨*¨*¨* Carpe Diem *¨*¨*¨*
  • Mamma060812
    Maddisen80 skrev 2009-09-22 20:47:11 följande:
    mamma cia varför känner du dig osynlig för? Hur går det för dig med lchf kosten ?
    Jag är inte inne så ofta o skriver, läser mest för jag jobbar ju oxå

    Men så fort man skriver nåt eller delar med sig nåt så verkar det liksom bara försvinna i mängden.

    Jo det går la upp o ner, mest ner just nu. Men det ska vi ta tag i igen.. blir lite frustrerad när det inte sker resultat tillräckligt fort
    Då tröttnar jag... TROTS att jag vet att jag mår bättre av denna kost..
    *¨*¨*¨* Carpe Diem *¨*¨*¨*
  • Mamma060812
    Maddisen80 skrev 2009-09-23 08:09:50 följande:
    mamma cia det är som mig, jag har stått still på 89 kg över 2 månader ,men vi får kämpa vidare, vad jobba du med? Vad tar du med dig för lunch vill ha lite tips av dig om jag ska börja praktisera framöver
    Då väger vi ju lika mycket då Vad ska du ner till ?

    Idag har jag inget med mig faktiskt. Men vi lagar oftast mat på kvällarna o då så det blir till dan efter. Annars funkar det aldrig. Ikväll blir det Hamburgare, men utan bröd för min del, har salladsblad som bröd o dressing på CF, funkar det med
    Kenzie skrev 2009-09-23 08:12:44 följande:
    Mamma Cia skrev 2009-09-23 08:03:16 följande: Jag tror inte att det är något just mot dig, det skrivs så pass mycket i tråden och om man inte ställer en specifik fråga så är det lätt att inlägget försvinner i mängden.
    Ja så kanske det e, har ändå varit med rätt bra länge nu..
    *¨*¨*¨* Carpe Diem *¨*¨*¨*
  • Mamma060812
    helene306 skrev 2009-09-23 09:45:14 följande:
    Fjällfil från milko har 4,2% fettStällde mig på vågen i morse. Kära nån! Ja, 6 hekto till och jag har gått upp det som jag gick ner för 8-9 veckor sedan. Blä. Men men, det är bara att fortsätta försöka, gå ner i vikt är inte mitt sikte numera men jag kan ju försöka undvika gå upp 28-30 kilo denna gång Mamma Cia: Det är som du skriver, ens inlägg försvinner ofta i mängden och jag läser men det är inte alltid jag kommenterar. Jag kör ju inte direkt lchf längre men jag gillar denna tråd, dels för att få lite inspiration på vägen och för att läsa om andras framgångar. Alla här inne är så otroligt duktiga som kämpar (eller kämpar kanske är fel ord egentligen. Kör på kanske är bättre?) på! Här hänger jag kvar!Pixxie: Jag såg också att kassler innehöll olika sockerarter. Jag rotade länge och väl i kyldisken och tog sen den som verkade mest harmlös. Jag tillagade den i helgen och jag har inte kört så superstrikt så jag undviker inte precis allt i tillsatser osv.
    Nä men du e ju gravid
    *¨*¨*¨* Carpe Diem *¨*¨*¨*
  • Mamma060812
    Rebster skrev 2009-09-23 13:38:21 följande:
    Är det någon som har testat att göra äggmjölk på saltat smör med lyckat resultat?
    Ja o det är helt ok enl. mig
    *¨*¨*¨* Carpe Diem *¨*¨*¨*
  • Mamma060812
    Lady Dahmer skrev 2009-09-23 22:11:25 följande:
    jag vill bara tipsa och hylla Oopsies. Jag har experimenterat mig fram och hittat på en mer brödlik Oopsie och en tjockpannkaka à la Oopsie som verkligen varit gudasänd! Lady Dahmerska OOPSIESReceptCa 4 st- 3 ägg - Ca 85-100 gram philadelphia eller bonjourost (smaksatt om man vill)- En tsk bakpulver- En msk kruskakliEv. lite oskalade sesamfrönEv. lite oreganoDela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna hårt med lite salt. Man ska kunna vända på bunken utan att vitorna rinner ur. Mixa gulorna tillsammans med osten, bakpulvret och kruskaklin. Sedan vänder du försiktigt ner ostsmeten i vitorna. Lite i taget. Rör inte alltså, utan blanda försiktigt. Detta för att man vill bibehålla luften i smeten. Klicka sedan ut på bakplåtspapper. Dräll lite sesamfrön (och oregano om du vill) på toppen. Grädda i ugnen på 150 grader i 25 min. Låt sitta på eftervärme 20 minuter till. Då blir de torra och mer brödlika. ____________________________________Kesopannkaka: 6 ägg100 gram philadelphiaen tsk bakpulver2dl kesoGör som vanligt: Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna hårt med lite salt. Mixa gulorna tillsammans med osten och bakpulvret. När det är klart så häver du i keson. Sedan vänder du försiktigt ner smeten i vitorna. Bred ut i stort stycke på bakplåtspapper (på plåten) (eller ev. i mindre kakor)Grädda 30 min på 150 grader. Sänk sen till 100 grader och låt sitta 20 minuter till. Servera med bär eller sockerfri sylt. (det går även att göra fläskpannkaka av det. Häv då i bacon, fläsk eller vad du nu vill direkt i smeten när allt ska vändas ihop. Himmelskt gott!)
    Lägg det gärna i recepttråden
    *¨*¨*¨* Carpe Diem *¨*¨*¨*
Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.