• Plutteli

    Anna Ankas avsugningar

    Jag skulle aldrig ha sex på slentrian och inte min sambo heller, vi kör hellre på devisen sällan men med kvallite! Och nej, vi skulle inte få till kvallite i sexlivet om vi hade sex varje morgon bara för att...

  • Plutteli

    Anonym (gift) skrev 2009-09-22 21:29:23 följande:


    Men hon säger att om man inte tillfredsställer sin man sexuellt så får man skylla sig själv om han är otrogen. Tycker ni verkligen att det är så?
    Verkligen INTE! Alla ansvarar för sina egna handlingar och sin egen sexualitet. Är mannen otrogen är det högst troligt mer än sexlivet som brister.
  • Plutteli

    Anonym (TheMan) skrev 2009-09-22 22:09:06 följande:


    Hur menar du att man är ansvarig för sin egen sexualitet? På vilket vis? Och hur tar man det ansvaret om man inte får sina behov tillfredsställda inom förhållandet/äktenskapet?
    Ja jag menar som så att är min sambo kåt är det hans problem inte mitt, och tvärt om. Således är det inget snack om att ha sex fast man inte vill bara för att den andra är kåt.

    Man tar sitt ansvar genom att antingen onanera, snacka med sin partner om öppet förhållande och om det inte är ok för den andre parten får man ta sig en funderare, är det ok att ha sex väldigt sällan? är det ok att inte ha sex alls? fixar jag att bara onanera eller behöver jag nått mer?

    Om man VET att det kommer såra partner på ett sätt som kommer innebära slutet på förhållandet om man är otrogen så ger man fan i att vara det hur lite sex man än har, eller så går man ifrån varandra innan man sårar varandra mer än nödvändigt.

    Du kan aldrig kräva att någon annan tar ansvar för dina känslor, vilka de än är.
  • Plutteli
    Mandi74 skrev 2009-09-22 22:17:48 följande:
    Mmm.. och får man inte det hemma så tar man ansvar genom att se till att man får det någon ananstans.. Ibland är det så att den ena parten i ett förhållande tappar lusten, vad jag märkt är att ju längre tiden går dessto svårare är det att komma tillbaka sen. Den som då ff har lust och som försöker få igång sexlivet igen men bara blir nobbad/nekad hela tiden tröttnar kanske tillslut.
    Allt handlar inte om sex, och man kan tillfredställa sig utan en partner av kött och blod.
    Men om man prompt måste ha det och den andre säger nej får man ta ett snack huruvida man ska fortsätta som ett par.
  • Plutteli
    Mandi74 skrev 2009-09-22 23:11:52 följande:
    Visst är det så att man borde fundera över om man ska vara ihop eller inte, men vad jag menar är att det är inte konstigt om det leder till otrohet om man blir nekad eller avvisad hela tiden. Kan finnas en massa faktorer till att folk väljer att vara otrogna istället för att skiljas, man kan älska sin partner även om man har sex med andra.
    Jag tycker inte man gör det fullt ut om man har sex med andra och man vet att det inte är OK. Har man däremot en partner som tycker det är helt ok att pipparunt när han/hon inte orkar osv. så är det ju bara att körapå.

    Som jag ser det så beror ju avsaknaden på sexlust på något och detta något måste utredas. Om partnern då är så uppe i sin egen kåthet att han/hon inte bryr sig och därmed är otrogen så har han/hon lika stor del i ett ev. avslut och otrogenhet som parten som avvisar.
  • Plutteli
    Mandi74 skrev 2009-09-22 23:25:02 följande:
    Det behöver inte vara så, man kan tappa sexlusten utan att det har med den andra parten i fårhålaldnet att göra alls. Ställa upp och stötta kan man göra ändå, för att man älskar sin partner. Nu säger jag inte att jag är för otrohet, själv skulle jag inte kunna vara det. Vad jag menar är att jag kan förstå de som är det om de blir nekade sex länge.
    Nej jag menade inte att partnern är grunden till bekymmret, var nog lite otydlig där.

    Jag mådde illa och hade fruktansvärd värk under hela min graviditet tex. det gjorde ju att jag inte alls ville ha sex. Efter förlossningen var hormonerna i rubbning och jag ville heller inte ha sex mer än kanske max en gång i månaden. Jag förklarade detta NOGA för min sambo som helt enkelt fick bita ihop och försöka vara trygg i vetskapen om att min bristande sexdrift inte hade med han att göra.. Nu när hormoner börjar vara mer där de ska har vi också sex igen mycket mycket oftare och vi är nöjda båda två!

    Sen har jag en sambo som anser att "ställa upp för husfriden" är bland det mest avtändande som finns...
  • Plutteli

    Anonym (TheMan) skrev 2009-09-23 00:31:12 följande:


    Ansvar är ett intressant ord.. Om din sambo är ledsen så är det inte ditt ansvar att trösta honom, om han blir förlamad från nacken och neråt i en bilolycka så är det hans problem, inte ditt..? Tekniskt sett har du rätt, men det låter som ett rätt torftigt liv. Du har inget ansvar för att din sambo mår bra, så varför är du sambo med honom? Av ekonomiska skäl? Eller säger du till honom "jag älskar dig, men dina känslor och dina sexuella behov är dina problem, inte mina"? Jag kräver inte att min fru skall ta ansvar för mina känslor, men jag kräver att hon älskar mig och vill att jag skall må bra. Emotionellt, sexuellt och allt vad det nu kan vara för -ellt. Jag kräver inte sex när hon inte vill, men jag kräver att hon skall vilja ha sex med mig. Och läs rätt nu, det handlar inte om att hon skall göra våld på sig själv, utan om att hon skall _vilja_. Grundinställningen måste vara att hon vill, inte att hon inte vill. Att hon sedan kanske inte _kan_ ha sex vid olika tillfällen, på grund av olika omständigheter, är en annan femma. Gör hon inte det så får man väl fundera på huruvida man skall fortsätta vara gifta. Men som sagt, läs rätt. Det handlar om vilken inställning hon har, inte om att tvinga sig på henne mot hennes vilja eller att hon skall göra saker hon inte vill.
    Tror du missförstod lite...hur som. Jag håller med dig på sätt och vis. Men om du vill att hon ska ställa upp du mår dåligt får ju du göra det samma. Så om hon mår dåligt och inte KAN ha sex med dig är det inte schyst att sticka eller vara otrogen.

    Problemet är inte att många förväntar sig att deras parterner vill ha sex med dem, det gör väll alla? Utan problemet är att många KRÄVER det som en typ av rättighet, om partnern vill eller ej är ovesäntligt eftersom de är kåta och vill pippa. Och det tycker jag är så fel det kan bli, och det är där jag menar att man har ansvar för sina egna känslor och sin egen sexualitet.
  • Plutteli

    Anonym (Jeeezez) skrev 2009-09-23 07:19:36 följande:


    Jag förstår verkligen inte den här mentaliteten: partnern ska stå ut med allt även om jag inte gör nått eller ställer upp på nått. Partners liv & leverne är dens eget och jag har inget att göra med det. Det är bara partnerns fel om den är otrogen. Vad lever ni i för värld? Vad har ni för förhållanden?! Får jag inte middag hemma så går jag fanimig till närmaste gatukök och köper mig en stor jävla hamburgare, det är en sak som är säker!
    Får jag inte middag hemma gör jag middag själv. Så svårt var det.

    Min sambo får stå ut med massor men jag ställer upp på honom på alla sätt som inte medför att jag måste göra saker med min kropp som jag inte vill.

    Om din partner vill att du ska knarka för att han vill knarka, gör du det då bara för att ställa upp?
  • Plutteli

    Anonym (Jeeezez) skrev 2009-09-23 08:37:17 följande:


    Nej, absolut inte. Problemet är inte att för många kräver det, för det är det inte många som gör. Problemet är att den som vill ha sex men inte får nått finner sig i det, blir ledsen, känner sig avvisad, oattraktiv, ointressant. Den som inte vill ha sex skyller på huvudvärk eller att den inte har samma lust eller på barn, trötthet, jobb, mycketattgöra,hormoner... gud vet vad! Problemet är att den som inte vill ha sex alltid får som den vill och anser att det är dens rätt att fullständigt neka sin partner sex (vill min partner ha sex fast jag inte vill så älskar den mig inte!). Det är skillnad på att KRÄVA (det var du som drog in det ordet i debatten!) och att vilja ha en partner som VILL ha sex!
    Öh., ja? Jag skrev att det var OK att vilja ha en partner som vill ha sex.
    Men jag ser det också som att man KRÄVER sex om man hotar med att man kommer vara otrogen/göra slut annars. Det är att ställa ultimatum vilket är samma som att kräva.

    I min värld är det våldtäkt att ha sex med någon som inte vill, även om denna någon är ens livskamrat!
Svar på tråden Anna Ankas avsugningar