• riskakan

    Anna Ankas avsugningar

    Om jag kände att jag måste suga av min kille varje morgon för att han skulle stanna i förhållandet och inte vara otrogen - då skulle jag inte ge mycket för det förhållandet faktiskt!

    Förstå mig rätt: Jag tillfredsställer honom gärna och pysslar om honom - när jag orkar och känner för det. Och om han gör detsamma för mig.

    Bra förhållanden brukar handla om att ge och ta. Anna Anka verkar ha glömt det.

  • riskakan

    Anonym (inte hemmafru) skrev 2009-09-18 10:53:32 följande:


    Jasså? Så du har missat att den vanligaste orsaken till att män vill skiljas är dåligt sex? Min man kommer aldrig skilja sig av den orsaken i alla fall
    Det är möjligt, men 3 av 4 skilsmässor initieras av kvinnor...

    Så det kanske är kvinnorna som är missnöjda med sexlivet i en relation?
  • riskakan

    Haha, Anna Anka (och TS?) verkar tro att 90 procent av alla svenska kvinnor är fula, håriga, sura PMS-monster som bara står och tjatar på eller skriker åt sina män och som sällan eller aldrig vill ha sex...

    Ärligt talat - tror ni inte att de flesta män med råg i ryggen skulle lämna ett sånt troll till fru? Med eller utan avsugningar varje morgon?

    Ändå är det som sagt - i tre fjärdedelar av fallen - kvinnan som tar initiativet till skilsmässa. Och svenska kvinnor är generellt väldigt populära utomlands - både som sängpartners och livspartners.

    Så så där fruktansvärt trista, tjatiga, manshatiska, frigida och elaka kan vi skandinaviska jäntor ju inte vara - annars skulle vi inte åtnjuta sånt gott rykte :p... Alla skulle snarare skilja sig från oss, eller hur?

  • riskakan

    Jag tycker också att alla har ansvaret för sin egen sexualitet. Och jag köper inte heller påståendet att män ska förföra och uppvakta sig blå för att "få" sex. BÅDA bör förföra och uppvakta! BÅDA bör hjälpa till hemma! Osv. I förhållanden där mannen får rådet att anstränga sig mer, är det ofta väldigt ojämställt. Hon gör nästan allt hemma, han kommer hem från jobbet och blir i princip serverad, eller sätter sig framför datorn etc.

    Men i - vad jag ser som - normala förhållanden, där man hjälps åt och delar varandras bördor, ska den situationen inte behöva uppstå. Sen kan man fortfarande ha olika mycket lust. Men det är en annan sak och då får man prata om det och försöka lösa det. Man kan aldrig KRÄVA sex, men inte heller kräva celibat. Kanske ett öppet förhållande? Kanske att man varierar sexet mer? etc. Kan finnas olika lösningar för olika par.

    Men nej TheMan - allt ansvar ligger INTE bara på mannen. Men det finns nog ingen patentlösning som funkar för alla par. Sedan tas det sällan upp de förhållanden (ganska många) där det faktiskt är MÄN som förlorar lusten och kvinnan som känner sig osedd och oattraktiv. Oftast beror en långvarig sådan situation på att mannen är extremt trött eller stressad, deprimerad, inte längre är attraherad av sin kvinna eller har träffat någon annan. Är det hans fel? Ja och nej. Det är hans ansvar lika mycket som kvinnans att försöka lösa problemet (eller gå skilda vägar), men han kan ju samtidigt inte hjälpa att han känner som han gör. Lust kan inte komma på beställning... Varken hos män eller kvinnor.

Svar på tråden Anna Ankas avsugningar