• Svar på tråden Vi från tråden som väntat barn i April och nu fått vår älskling del 7
  • Sandra Forslund
    Saarraa skrev 2009-10-29 00:19:49 följande:
    Ni som funderar kring vaccinet och hur/om den påverkar bebis i magen.. Jag såg den här tråden här på familjeliv och tycker att punkterna var skrämmande faktiskt :O Vore jag gravid skulle jag inte våga vaccinera mig faktiskt.. Men alla känner och tycker olika :) Här är tråden jag läste; www.familjeliv.se/Forum-5-95/m48268967.html
    Det finns ju de som inte vaccinerar sina barn med trippeln (kallar de den så?), som våra barn får, pga av olika utsagor om ADHD, Autism mm..
  • Sandra Forslund

    Jag arbetar som förskollärare och jag tycker det är JÄTTEkonstigt att vi inte blir erbjudna att vaccinera oss, på arbetet alltså, som de flesta andra får i vår kommun. Här, vet inte om det är så överallt, vaccineras inte barn under 3 år (de skulle bli erbjudna om det blev vaccin över, sjyst), men vi som arbetar med mindre barn borde väl vara prio? Min sambo har fått genom jobbet och facket och han är industriarbetare, snacka om prio?

    Fast jag vet inte hur man skall göra. Är jättesvårt. Hur ska alla här göra? Jonny ska ta, Vilma vet jag inte om min sambo och hans ex diskuterat, E får ju inte och sedan var det ju jag? Man kanske borde, för Es skull, de näras, arbetet?

    Jag känner mig sjukt dåligt insatt..

  • Saarraa
    SysterBus skrev 2009-10-29 21:11:56 följande:
    Alla får ju såklart tro och tycka vad de vill. Jag läste bara ts och jag vet inte om jag ger så mycket för de påståendena... Jag antar att det är kvicksilvret i vaccinet som det syftar på och kvicksilver i höga doser kan säkert ge flera av dessa biverkningar. Men i vaccinet är ju mängderna mikroskopiska... Tänkte på en annan aspekt av vaccinationen. Man kan ju även ta den för att skydda andra. Tex sina barn eller sjuka personer i sin närhet och övriga samhället. Jag arbetar ju med cancersjuka barn och för dem kan en influensa innebära risk för livet. Det kanske är värt att känna sig lite krasslig i ett par dagar (efter sprutan) om det innebär att man hindrar en svårt sjuk eller ett litet barn från att bli allvarligt sjuk.
    Ja självklart så får man ju se till sin egna situation.. Om jag arbetade med cancersjuka barn så vore det en självklarhet för mig att vaccinera mig också.
  • SysterBus
    Sandra Forslund skrev 2009-10-29 22:27:54 följande:
    Jag arbetar som förskollärare och jag tycker det är JÄTTEkonstigt att vi inte blir erbjudna att vaccinera oss, på arbetet alltså, som de flesta andra får i vår kommun. Här, vet inte om det är så överallt, vaccineras inte barn under 3 år (de skulle bli erbjudna om det blev vaccin över, sjyst), men vi som arbetar med mindre barn borde väl vara prio? Min sambo har fått genom jobbet och facket och han är industriarbetare, snacka om prio?Fast jag vet inte hur man skall göra. Är jättesvårt. Hur ska alla här göra? Jonny ska ta, Vilma vet jag inte om min sambo och hans ex diskuterat, E får ju inte och sedan var det ju jag? Man kanske borde, för Es skull, de näras, arbetet?Jag känner mig sjukt dåligt insatt..
    Är det just på er förskola som det är så eller gäller det alla? Tycker också att förskolepersonal borde bli erbjudna, speciellt ni som jobbar med de mindre barnen.

    Jag har egentligen inte heller satt mig in så noga eftersom vi blir erbjudna vaccin på jobbet och jag kommer vaccinera mig för patienternas skull. Man får väl helt enkelt tänka på sig själv och sina nära, det är ju lättast. Det blir så abstrakt om man skall ta in hela samhällsperspektivet. Är ju svårt när det är så pass nytt som det här är.
    Tove föddes 25/4 -08!
  • Hedi

    Thowe: De lät väldigt gulligt, har aldrig hört det förut.

    Jag tänkte först att jag inte skulle ta den, men funderar pa att kanske ta den ända. Har dock haft influensan redan sa det kan ju vara sa att jag redan haft den.

  • t h o w e
    Hedi skrev 2009-10-30 13:25:37 följande:
    Thowe: De lät väldigt gulligt, har aldrig hört det förut.Jag tänkte först att jag inte skulle ta den, men funderar pa att kanske ta den ända. Har dock haft influensan redan sa det kan ju vara sa att jag redan haft den.
    nej, jag såg det faktiskt i DN.. En födelseannons :)

    Det sjuka är, det måste ju vara ett TECKEN på någonting.
    Att när jag kom hem från UL så kollade jag 9/4 och vem har namnsdag då om inte
    Othilia?! Helt galet!!

    Fast ja, i vårt fall så kommer det inte bli en Othilia utan isf bara en Thilia..
    Om vi nu bestämmer oss för det namnet..
  • bebisprat

    Hej allihop. Är utan Filip i fyra dagar. Han är i Skåne med sin pappa. Jag bara saknar honom sååå mycket. Svininfluensan...den vill jag vaccinera mig emot. När får man göra det om man inte är riskgrupp?

  • SysterBus
    bebisprat skrev 2009-10-31 09:58:59 följande:
    Hej allihop. Är utan Filip i fyra dagar. Han är i Skåne med sin pappa. Jag bara saknar honom sååå mycket. Svininfluensan...den vill jag vaccinera mig emot. När får man göra det om man inte är riskgrupp?
    Har du fått hem honom nu? Överlevde du helgen? aprilfamilj: Hur har det gått hos barnmorskan? Bra hoppas jag! kan ju iofs gå in och se om du skrivit i bloggen...... Det hade ju gått bra! Så skönt! Jag har för mig att Toves hjärtslag låg på 160 första gången, sen låg de på 140-150 varje gång.
    Har du förresten fått svar om du hade svininfluensan?

    Jag är sjuk för andra gången nu på kort tid. Men ingen feber den här gången iaf. Nu får jag bli bra snart så att jag kan ta den där sprutan nån gång...{#lang_emotions_undecided}
    Tove föddes 25/4 -08!
  • aprilfamilj
    SysterBus skrev 2009-11-03 20:06:02 följande:
    Har du fått hem honom nu? Överlevde du helgen? aprilfamilj: Hur har det gått hos barnmorskan? Bra hoppas jag! kan ju iofs gå in och se om du skrivit i bloggen...... Det hade ju gått bra! Så skönt! Jag har för mig att Toves hjärtslag låg på 160 första gången, sen låg de på 140-150 varje gång. Har du förresten fått svar om du hade svininfluensan? Jag är sjuk för andra gången nu på kort tid. Men ingen feber den här gången iaf. Nu får jag bli bra snart så att jag kan ta den där sprutan nån gång...
    Jo tack det gick bra som sagt. 144 slag/min.
    Ja, med Wilhelm så låg han på 156 slag/min.

    Vet inte än. Bm skulle ringa och kolla om svaren kommit. Men som läkaren sa så trodde hon inte att dom skulle visa något eftersom jag sökte läkarvård så pass sent. Jag var ju i princip frisk igen när jag kom dit... Så nu är ju frågan om jag ska vaccinera mig eller inte....
    Jobbar ju med småbarn. Är gravid och har astma. Men det känns så onödigt om jag redan haft den...
  • SysterBus
    aprilfamilj skrev 2009-11-03 20:47:42 följande:
    Jo tack det gick bra som sagt. 144 slag/min. Ja, med Wilhelm så låg han på 156 slag/min.Vet inte än. Bm skulle ringa och kolla om svaren kommit. Men som läkaren sa så trodde hon inte att dom skulle visa något eftersom jag sökte läkarvård så pass sent. Jag var ju i princip frisk igen när jag kom dit... Så nu är ju frågan om jag ska vaccinera mig eller inte.... Jobbar ju med småbarn. Är gravid och har astma. Men det känns så onödigt om jag redan haft den...
    Ja jag känner ju lite samma... Men det är ju iaf ingen fara att vaccinera sig även om man redan skulle haft influensan. Trist bara att behöva sjukskriva sig och förlora ännu mer pengar pga biverknigar... Men å andra sidan är det inte ens säkert att man känner av något heller... Jaja, jag kommer ta sprutan ändå, lika så bra. *inte alls velig*
    Tove föddes 25/4 -08!
Svar på tråden Vi från tråden som väntat barn i April och nu fått vår älskling del 7