• Anonym (Orolig)

    Rutten sperma gjorde mig gravid!

    Kommer med en lite udda fråga...Är orolig... Min sambo var djupt deprimerad i flera veckor. Åt dåligt, drack alkohol varje dag och kedjerökte. Nu mår han bra. Men vi hade sex när han var som absolut risigast och jag blev gravid. Ska föda strax. Jag blev själv full EN gång innan jag fick beskedet på provstickan (v3?) men efter det 100% hälsosam. Sperman måste ha innehållit mängder av slaggprodukter från alkohol och nikotin, precis som allt kroppssekret gör beroende på intag och leverne. Han har ett barn med adhd sedan innan. Kan spermakvalitén öka ärftlighetsrisken för detta eller medföra andra risker kanske??? nupptestet var bra... VAD TROR NI?!!!

  • Svar på tråden Rutten sperma gjorde mig gravid!
  • MassiiMotoo

    Menar du att hans sperma kan ha orsakt att barnet blivit sjukt för att han vid den tiden slarvade med mat och drack sprit? Även var full vid tillfälet han befruktade dig?

    Hehehe nä du behöver nog inte varaorlig för de, då MÅNGA blir gravida under fyllan utan att de är något fle på barnet.


  • Anonym

    Helt ärligt, man får inte barn med ADHD för att man dricker och röker när barnet blir till!

    Kvaliten på spermierna kan bli sämre, men då kommer de spermierna inte att befrukta något ägg.

  • Anonym (Orolig)
    MassiiMotoo skrev 2009-09-27 23:39:43 följande:
    Menar du att hans sperma kan ha orsakt att barnet blivit sjukt för att han vid den tiden slarvade med mat och drack sprit? Även var full vid tillfälet han befruktade dig? Hehehe nä du behöver nog inte varaorlig för de, då MÅNGA blir gravida under fyllan utan att de är något fle på barnet.
    Men han var inte "bara" full en gång. Förgiftad av kedjerökning och flera veckors alkoholmissbruk...
  • Anonym

    Läs i biologiboken. Det fungerar inte så. Barnets hjärna utvecklas inte i spermien utan i mammas mage. Om det blivit något fel på barnet innan födseln så är det mamman som bär ansvaret. Om barnet får en ärftlig sjukdom så skulle barnet få det ändå, oavsett om pappan varit full eller nykter.

    Jag förstår inte riktigt hur du tänker. Det låter lite som du vill skylla eventuella problem med barnet på pappan?

    Anonym (Orolig) skrev 2009-09-27 23:44:35 följande:


    Men han var inte "bara" full en gång. Förgiftad av kedjerökning och flera veckors alkoholmissbruk...
  • Anonym (Orolig)
    Anonym skrev 2009-09-27 23:41:23 följande:
    Helt ärligt, man får inte barn med ADHD för att man dricker och röker när barnet blir till! Kvaliten på spermierna kan bli sämre, men då kommer de spermierna inte att befrukta något ägg.
    Forskning visar att rökning under graviditet ökar risken att få barn med adhd. Olika störningsmoment under graviditet/förlossning kan "hjälpa till" att utveckla adhd, vet man ju nu för tiden.
  • Anonym

    Ja, under graviditeten ja. Men din kille var väl inte gravid när han drack och rökte?
    Anledningen till att barnet kan skadas om mamman röker och dricker är ju för att mamman och barnet delar blod och barnet får sin näring från mamman. Om barnet proppas full med gifter under utveckligen är det väl inte så konstigt att saker går fel i skapandet av hjärnan eller andra delar av barnet?
    Men att spermier skulle föra med sig ADHD på grund av alkohol eller rökning är helt enkelt inte sant och inget du behöver tänka på.

    Anonym (Orolig) skrev 2009-09-27 23:50:13 följande:


    Forskning visar att rökning under graviditet ökar risken att få barn med adhd. Olika störningsmoment under graviditet/förlossning kan "hjälpa till" att utveckla adhd, vet man ju nu för tiden.
  • EJai

    Dt va då ingen fara på hanssimmare som gjorde dig gravid då den faktiskt lyckades befrukta ditt ägg. Så se till att du lever bra och äter bra nu dessa kommande månder. Grattis

  • Anonym (Orolig)
    Anonym skrev 2009-09-27 23:48:58 följande:
    Läs i biologiboken. Det fungerar inte så. Barnets hjärna utvecklas inte i spermien utan i mammas mage. Om det blivit något fel på barnet innan födseln så är det mamman som bär ansvaret. Om barnet får en ärftlig sjukdom så skulle barnet få det ändå, oavsett om pappan varit full eller nykter. Jag förstår inte riktigt hur du tänker. Det låter lite som du vill skylla eventuella problem med barnet på pappan? Anonym (Orolig) skrev 2009-09-27 23:44:35 följande:
    Orolig för vårat barn bara. Skyller inget på någon!
  • Anonym

    Nähä:
    "Sperman måste ha innehållit mängder av slaggprodukter från alkohol och nikotin, precis som allt kroppssekret gör beroende på intag och leverne. Han har ett barn med adhd sedan innan. Kan spermakvalitén öka ärftlighetsrisken för detta eller medföra andra risker kanske??? nupptestet var bra... VAD TROR NI?!!!"

    Det låter inte som att du tror att DU skulle ha något med barnets eventuella problem att göra. Låter faktiskt som du pekar ett stort fett pekfinger på pappan till barnet...

    Anonym (Orolig) skrev 2009-09-27 23:52:50 följande:


    Orolig för vårat barn bara. Skyller inget på någon!
  • Anonym

    vad jag tror
    Är att du ska ta det lite lugnt och njuta av att vara gravid...
    Ta det lugnt..

Svar på tråden Rutten sperma gjorde mig gravid!