Inlägg från: Pumpalicious |Visa alla inlägg
  • Pumpalicious

    Nu är bebisarna här! (BF Jan -08) #8

    I går när jag lämnade Ossian fick jag veta att väldigt många ordinariepersonal var sjuka och att under eftermiddagen skulle det bara vara vikarier där. Tänkte inte så mycket på det då Ossian inte brukar ha problem med främlingar.

    I morse när jag skulle lämna honom vägrade han gå in på dagis. Han stod ute på gården och skrek "INTE DAGIS! INTE DAGIS! OSSAN GÅ HEEEM!". Det har aldrig hänt tidigare, har aldrig ens varit med om något som ens liknar det där. Ossian brukar älska att gå till dagis och brukar inte vara sen med att säga hejdå till mamma och springa in till kompisarna.
    Det slutade med att jag fick bära in honom på avdelningen och som han grät när jag gick. Det var hemskt! Egentligen hade jag ju kunnat ta hem honom igen men det skulle sända så fel signaler till honom - dels skulle han kunna få för sig att dagis är farligt eftersom mamma tar hem honom igen och kanske även kommer han att tro att varje gång han gråter så slipper han gå dit. Så han fick gå, punkt slut.

    När jag hämtade honom ville han direkt att vi skulle gå, så brukar han heller inte bete sig. Så jag tog beslutet att i morgon får han vara hemma och sen får vi se om personalen är tillbaka på fredag eller inte. Pratade med en annan mamma, hennes barn visade också tydligt att det var annorlunda på dagis just nu. Och fröken sa själv att det är rörigt, inte som vanligt och många nya ansikten. ush, jag vill ju att dagis ska vara en trygg plats för mina barn. Men sjukdomar finns överallt... tyvärr.

  • Pumpalicious

    Hur mycket skapande och kreativa saker får era barn syssla med på dagis?
    Tydligen så pysslar, ritar, målar, lerar etc. aldrig "små barnen" på vårat dagis, och idag på öppna förskolan (tog med båda barnen dit idag) så säger deras förskolelärare att det är riktigt illa, att små barn också behöver få expremitera med färger, formet etc. Jag har själv känt att det är konstigt att dom aldrig gör sånt på dagis, och nu fick jag det även bekräftat av en pedagog.

    Hur har ni det på era förskolor?

  • Pumpalicious
    Bellevue skrev 2009-10-08 12:31:33 följande:
    På vår förskola får även dom små göra sånt, gossa med fingerfärg och sånt Dom har tom satt typ stafflin på husväggen utomhus så barnen kan måla utomhus
    är det här något jag kan prata med fröknarna om tro?
  • Pumpalicious
    Bellevue skrev 2009-10-08 12:38:33 följande:
    Du måste ju få fråga varför dom små inte får vara kreativa på det här sättet
    eftersom det var en av fröknarna som själv sa att dom inte ritar och så, så är det ju ganska lätt att ta upp samtalsämnet med henne igen. Bara att säga "har tänkt på det du berättade..." ska nog göra det nästa gång jag träffar henne för det här grämer mig.

    Har själv jobbat på en Reggio Emilia förskola där skapande är A och O. För mig känns det absurt att dom bara sitter barnvakt på mina barns förskola, och det gör mig riktigt ledsen att veta att valmöjligheterna är snudd på obefintliga här när det kommer till förskolor... Jag vill flytta!
  • Pumpalicious

    har ringt runt till förskolor under dagen och det finns en helt nyöppnad förskola som vi får plats på om vi vill!!

    Om ngn är intresserad så är det här deras hemsida; springibenen.zoomin.se/

    Låter väl ganska bra?!

  • Pumpalicious

    Jag tycker också att barn ska få vara barn och leka mycket. MEN jag tycker även att barn ska få möjlighet att stimulera sin nyfikenhet. Dom ska ha möjlighet att känna, leka, klämma, lukta, smaka, höra osv. Det tycker jag är jätte viktigt.

  • Pumpalicious

    kom på en till sak, du skriver "är dom så små att dom inte kan göra någonting själva" och där måste jag verkligen protestera! Klart att dom KAN, efter egen förmåga!!!

  • Pumpalicious

    AnnaoMasse, precis det jag menar. Det ska finnas ett val och en möjlighet för barnen att skapa och vara kreativa om dom är intresserade av det. Tycker man ska möta barns nyfikenhet och låta dom testa..

  • Pumpalicious

    Anna, självklart ska jag prata med dom men det är som sagt fröken själv som berättat det för mig. Och dessutom är det ju faktikst konstigt att det inte finns några teckningar, lerfigurer eller annat framme på avdelningen och att vi aldrig heller fått hem något som ossian har gjort. Jämt när vi frågar hur dagen varit säger dom bara "bra, han har ätit bra och sovit bra"... Även om det tydligen räcker för vissa så gör det inte det för mig. Jag har inte satt honom i förskola för att få barnpassning utan för att han ska få den stimulans som jag inte kan ge honom hemma. Jag är ju föräldraledig med Oliver och skulle lätt kunna ha även Ossian hemma, men jag tror det är bra för honom att träffa andra barn, leka och lära sig...

Svar på tråden Nu är bebisarna här! (BF Jan -08) #8