Inlägg från: polkagris |Visa alla inlägg
  • polkagris

    Vi som sökt utbildning på högskolan VT 2010

    Simfot skrev 2009-10-17 16:54:34 följande:
    Visst var det några som sökt sjuksköterskeprogrammet? vart har ni sökt?
    Till Lund :)
    (Och lite fler städer, men är egentligen säker på att jag kommer in på mitt första val)
  • polkagris
    Camilla1981 skrev 2009-10-20 08:18:35 följande:
    Vad skönt att inte vara ensam då!! Jag har jätte svårt och VET att jag inte kommer plocka hem några poäng där inte. Men man får väl satsa på det andra.....
    Vad är det ni har så svårt med på NOG-delen? Tänkte om man kunde hjälpa :)
  • polkagris
    MammaOsa skrev 2009-10-26 20:48:54 följande:
    Vilken rolig tråd jag hänger på jag har sökt till ssk programmet till vt 2010
    Oh, var? :)
  • polkagris
    Tecken skrev 2009-10-29 10:03:46 följande:
    Beror på hur du rangordnat dem. Du kan tacka till max 45hp/termin samt stå kvar som reserv på max 210hp (tror jag det var, inte helt hundra på att det är just 210 - men allt detta står ju på www.studera.nu!).
    Enligt studera.nu:

    "Svarsregler

    Du får stå kvar som antagen till högst 45 högskolepoäng (hp) och därutöver får du stå kvar som reserv till högst 165 hp. Om du inte är antagen till någon utbildning kan du stå kvar som reserv till högst 210 hp. Högst 210 hp behandlas i det andra urvalet. Om du tackar JA till mer stryks alternativen nerifrån och upp enligt den prioritetsordning du gjort i din anmälan, tills 210 hp kvarstår.

    Du får inte ändra i din prioritetsordning. Om du antas till en högre rangordnad utbildning i det andra urvalet, stryks du från eventuellt lägre prioriterat alternativ, även om du antagits till detta i det första urvalet. "
    Mizca skrev 2009-10-29 21:05:12 följande:
    Jag har för mig att jag läst på studera.nu att första urvalet kommer i början av dec och andra urvalet innan jul ..
    Nej. Det första urvalet kommer, som du säger, i början/mitten av december. Du måste svara på detta senast den 21 december för att behålla din plats. Men svar från andra urvalet får man tyvärr inte förrän början/mitten av januari.
  • polkagris
    Tecken skrev 2009-10-30 12:59:51 följande:
    Bra att du förtydligade det där med hur många poäng man får stå kvar som reserv på - men det var/är ju inte jag som ville veta
    Haha, nej, förvisso. Men förhoppningsvis ser personen det i vilket fall.
    I sann besserwisseranda gjorde jag det mest för att rätta dig, det var därför jag valde att citera dig och inte personen som ställde frågan ;)
  • polkagris
    Mizca skrev 2009-11-01 17:08:16 följande:
    Så jävla trist.. om man får reda på urval två i mitten av januari så börjar studierna 18 januari .. Bra tid på sig att förbereda allt man behöver göra ..*NOT* Jag hoppas jag får reda på detta i urval ett då.
    Håller absolut med. Jag ska flytta ca 30 mil. Jobbigt att få reda på om det blir av eller inte typ en vecka tidigare. Kan vara svårt att flytta på sig med så kort varsel....
  • polkagris

    Dock kom jag på en fråga!
    Om man går in på studera.nu och klickar sig vidare till "din anmälan" och sedan "följ anmälan" dyker det upp en lista med alla program/kurser man sökt. Efter varje program (som det i mitt fall är jag har sökt) står det Urvalsgrupp: BG och sedan ett meritvärde. Jag antar att detta meritvärde innebär mitt betyg, men meritvärdet som står är inte detsamma som mitt betygssnitt. Jag känner mig förvirrad.... Varför är det så? Tänkte först att det hade med meritpoäng att göra, men de börjar ju inte gälla förrän i höst.

    ???

  • polkagris
    valkyrian skrev 2009-11-01 20:31:20 följande:
    Man kan få extra meritpoäng för vissa kurser, vänta lite så skall jag fixa länken
    Kopierar ett citat från länken du postade: "Hösten 2010 kommer nya regler att börja gälla för antagningen till högskolan."

    Meritpoängssystemet börjar gälla i HÖST. Jag har sökt till våren. Alltså har de ju inte räknat in några meritpoäng i mitt snitt.

    Min fråga består.
  • polkagris
    Tecken skrev 2009-11-01 20:36:53 följande:
    Hm, är det högre eller lägre än ditt snittbetyg?
    Högre.... Och jag har kontrollräknat mitt betyg tre gånger, så jag har inte räknat fel.
  • polkagris
    Tecken skrev 2009-11-01 20:40:58 följande:
    Har för mig att man räknar bort betyget i gymnastik, men det har du alltså gjort i din uträkning också?
    Jag är säker på att du har för dig fel angående det ;)

    Och för att vara helt säker, och inte bara komma med påståenden, kollade jag nu upp vad mitt betyg skulle vara om jag räknade bort idrott & hälsa. Men nej, det blir fortfarande inte samma meritvärde som det som är angett på studera.
Svar på tråden Vi som sökt utbildning på högskolan VT 2010