Inlägg från: smilet |Visa alla inlägg
  • smilet

    Vi som sökt utbildning på högskolan VT 2010

    Har sökt ekonomprogrammet på distans Gävle. Hoppas kunna byta jobb.. Gäller bara att man klarar att plugga samtidigt som man har en liten en...
    Fast allra först måste man ju förstås komma in *hoppas*

  • smilet
    Camilla1981 skrev 2009-10-27 19:30:03 följande:
    Jag har en på 2 och en på 8 år, jag känner också viss oro inför studier med småbarn men jag tror det går bra. Man är ju förberedd på det och då får man anpassa efter det helt enkelt. :)
    Så tänker jag också :) Blir ju lättare med anpassandet med distansplugg också.
  • smilet

    Fick ett mail från antagningen precis.. De skrev att min ansökan nu var behandlad, och att man skulle kontrollera sina meriter osv och meddela snarast om något saknas eller så..

    Förmodar att man inte behöver dubbelkolla sitt meritvärde, eller? Tänker på frågetecknen som dryftats i tråden. Har också gamla 1-5 betyg som har räknats om.

  • smilet

    Ojoj, inte meningen att stressa upp någon. Jag har inga kompletteringar att skicka in, och har också angivit att jag inte kommer att skicka in några fler handlingar. Säkert därför de hunnit kika igenom min och inte såna som fortfarande väntar in betyg osv. Tror att de i princip bara kollat att jag är behörig.

  • smilet
    trolltriss skrev 2009-11-04 13:21:16 följande:
    har inte heller fått det,,, man kan ju undra,,, det står däremot att de har emot tagit handlingar ( fast jag vet inte om det är att jag ansök över huvudtaget eller omd et handlar om det jag skickade in ) kontrollera uppgifter, vilka menar du??? HELT LUDDIGT system, jag blir galen!
    Jag tror det är luuuuugnt. Har man/ska man skicka in fler betyg är det inte konstigt om man inte fått något mail. Tror inte det är något man ska behöva dubbelkolla, mer än att man kollar att allt ser rätt ut för säkerhets skull.

    I mitt mail stod bara såhär:

    "Du kan inte svara på det här meddelandet.

    Du har anmält dig till högskoleutbildning inför våren 2010 och din anmälan är nu behandlad. Kontrollera din anmälan och dina registrerade meriter genom att logga in på Dina sidor på studera.nu.

    Om någon merit saknas ska du skicka in den omgående.

    Kompletterande handlingar från pågående studier på komvux eller motsvarande ska vara inkomna senast den 1 december. För mer information se www.studera.nu under Viktiga datum.

    Adress:
    Antagningen
    833 82 Strömsund"
  • smilet
    sasssyy skrev 2009-11-22 09:59:59 följande:
    om du kollar statistiken hos VHS tidigare år brukar man kunna se hur många platser som finns.... de flesta program /kurser har även ett överintag så om det finns 100 platser så är det inte ovanligt att de tar in tex 130
    Man kan också kolla kurshemsidan på respektive skola. Vet inte om alla skriver ut antal platser, men en hel del gör det iaf.
  • smilet

    Jösses, man blir faktiskt lite nervös av att läsa här, haha, nu ligger spänningen tät

    Borde absolut inte ha några problem att komma in på det jag sökt, men man vet ju inte HELT SÄKERT förrän man har det svart på vitt liksom. Det är svårt att slappna av ändå. Vad konstig man är.

    Håller alla tummarna hårt hårt för alla här! Nu är det inte många dagar kvar

  • smilet
    sasssyy skrev 2009-12-03 09:11:11 följande:
    min sambo funderade på att spärra studera.nu bara för att jävlas med mig.. ha ha...snäll han är va? och fast man vet att det dröjer några dagar till nu så kan jag inte låta bli att titta in där
    Fula trix. Antar att han fick tänka om
  • smilet
    Tieo skrev 2009-12-02 12:33:08 följande:
    den med 16 på slutet.. det har iaf den jag sökt i år så det borde väl vara samma ;.I
    Åh, har du sökt distansutb ekonom i gävle?? Jag med Hoppas vi båda kommer in! Inte så dumt att ha en fl-polare att bolla frågeställningar med
  • smilet
    Bästamorsan skrev 2009-12-04 19:58:59 följande:
    Oj jag gick in på studera.nu på mina sidor... ...det står "Inga handlingar mottagna" ??? Men annars står mina anmälningsalternativ och så... En annan sak - visst får man mail när antagningen är klar?
    Inga handlingar mottagna betyder bara att de inte tagit emot några papper från dig (denna ansökningsomgången!!)
    Har man sökt tidigare och ens betyg osv finns på studera redan, så är det helt i sin ordning

    (har du däremot skickat in betyg/kompletteringar får du kanske ta kontakt med dem och dubbelkolla så att dina papper kommit fram. Det skulle ju kunna vara så att de är framme, men ännu inte har hunnit scannas in)
  • smilet
    Neko skrev 2009-12-07 20:58:07 följande:
    Hehe, det låter rätt likt mej. Började på molekylärbiologiprogrammet men hoppade av fort pga olika orsaker. Försökte igen, hoppade av. Försökte för tredje gången >_< Gick nästan klart (har ej lämnat in exjobb) men inser nu att det inte var något för mej, det var därför det var så jobbigt och alla avhoppen. Borde ha insett det innan. Nu har jag sökt psykologprogrammet i Umeå =) Har också kassa betyg fast helt ok på högskoleprovet =P
    Å det låter rätt likt mig
    Har läst 5 år Teknisk Fysik på Chalmers. Exjobbet klart, men typ 4-5 eftersläpartentor kvar. Insåg att jag inte var så sugen på det där, fysik stod mig upp i halsen... Så jag lade ner. Hade man bara tänkt till och slutat medans tid var hade man kanske sluppit en halv mille i studieskulder nu, å skulle dessutom ha chans att låna nu, haha.

    Men, men, ingen idé att grina över sånt som redan är gjort. Dags att se framåt o hålla tummarna att vi har tur i eftermiddag!!
  • smilet

    Oj, här har det hänt grejer!! GRATTIS alla som har kommit in och jag håller tummarna för er som biter på naglarna inför urval två.
    Kom in på mitt första (enda) val, så nu blir det till att ladda för plugg

Svar på tråden Vi som sökt utbildning på högskolan VT 2010