• Mizca

    Vi som sökt utbildning på högskolan VT 2010

    Någon mer här som ansökt till högskolestudier till 2010?

  • Svar på tråden Vi som sökt utbildning på högskolan VT 2010
  • Padme
    sasssyy skrev 2009-12-05 14:29:31 följande:
    det kan du ju se genom att kolla statistiken på hur många som sökt just den utbildningen.. över lag så är det 40% fler som sökt till högskola denna terminen mot vad det brukar vara på våren. MIN utbildning tex har 50% fler sökande jämfört med vårterminen 2009, vilket ökar på intagningspoängen ganska mycket.Jag kollade bakåt för att hitta en termin som hade ungefär lika många sökande som nu, fick gå några år bakåt innan jag hittade en hösttermin med lika många faktiskt... och så kollade jag på vad lägst intagna hade då.... vilket är samma som jag har...så nervöst är det ju..Sen är det ju naturligtvis så att om det är många som har HÖGA resultat eller LÅGA resultat som söker så påverkar ju det också.Vad man vet är att det i regel är fler med låga resultat som söker i lågkonjunktur och det borde ju vara ett "gott tecken" för oss som söker...
    Gjort så... Ht 2009 var det 353 sökande i första hand och 1864 sökande totalt. Hp låg då på 0,8 som lägst.... I år är det 271 sökanden i första hand och 1345 totalt och jag har 1.0 i HP.... Så det borde gå va??? Vill bara veta!
  • sasssyy

    tja...det tror nog... sen var det inte den mest populära skolorna för då brukar en hel del tacka nej till en plats så du kommer nog in....

  • Noretstar

    Padme:
    Jag har sökt till dalarna i första hand och Gävle i andra.

    Jag har både bra betyg och HPrasultat, så jag borde nog komma in. Fast man vet ju aldrig. Har lärt mig här i livet att man inte får ta nånting för givet och jag tar aldrig ut seger i förskott.

  • Linni
    Padme skrev 2009-12-05 11:45:01 följande:
    Hej! Kommer in till er och hoppas att jag är välkommen att vänta ihop med er. Sökt SSK utbildning och väntar med spänning på när vi får veta... Nån som vet närmare vilket datum man får svar?
    Jag har oxå sökt ssk... Vart har du sökt?? Själv har jag sökt alla tre skolorna som går i Sthlm! Hoppas förstås på att få komma in... mitt stora problem nu är att mina betyg strulat, så att jag måste skicka in dem på nytt (hur de vill ha dem, vet jag nog inte riktigt... så det får jag nog veta på måndag). Så lite extra nervigt, så här på slutspurten! Hade hoppats på att kunna andas ut lite såhär på slutet nu!!
  • Linni
    Linni skrev 2009-12-05 23:14:33 följande:
    Jag har oxå sökt ssk... Vart har du sökt?? Själv har jag sökt alla tre skolorna som går i Sthlm! Hoppas förstås på att få komma in... mitt stora problem nu är att mina betyg strulat, så att jag måste skicka in dem på nytt (hur de vill ha dem, vet jag nog inte riktigt... så det får jag nog veta på måndag). Så lite extra nervigt, så här på slutspurten! Hade hoppats på att kunna andas ut lite såhär på slutet nu!!
    Såg längre fram i tråden att du skrivit det redan :0) Verkar ju bra... hoppas att du kommer in!! :)
    Ja, alla ni andra oxå förtsås!!
  • Padme

    Hua!!!! Visst är det jobbigt att vänta? Försöker tänka att jag inte kommer in så behöver jag inte bli besviken....

    Högsta önskan vore ju att man kom in på första urvalet.... för tänk om man måste fortsätta vänta till nästa.... början av januari....

  • Tyche82

    Jag undrar så varför det inte står handläggning pågår, när jag loggar in på studera.nu
    Det brukar det göra, svaret borde ju komma vilken dag som helst tycker jag

    Är det någon mer som det inte står så på?
    Jag vet att jag uppfyller kraven för behörighet. Jag fick ett mail från studera för ett tag sedan där det stod;
    "Du kan inte svara på det här meddelandet.
    Dags att kontrollera din anmälan till högskoleutbildning våren 2010!
    Du har anmält dig till högskoleutbildning inför våren 2010. Antagningen har nu gjort en preliminär bedömning av din anmälan.

    Hur gör jag för att kontrollera min anmälan och mina meriter?
    1. Kontrollera din anmälan genom att logga in på Dina sidor på studera.nu och gå till Din anmälan, Följ anmälan. Här kan du se resultatet av vår preliminära bedömning.
    2. Medan du är inloggad, gå till sidan Dina meriter för att kontrollera dina registrerade meriter.

    Vad gör jag om något inte stämmer?
    Om du anser att något inte stämmer i din anmälan eller dina meriter ska du så snart som möjligt meddela Antagningen via kontaktformuläret på studera.nu/epost och berätta vad som är fel.

    Skicka kompletterande meriter snarast!"

    Och allt verkar stämma Jag har inte fått något sånt tidigare och därför trodde jag att jag gjort något fel, men jag söker inom programmet, med behörighet, så jag vet inte vad som kan vara fel?
    Det står UG (PLÄR) och även MV. Vilket betyder att jag är behörig? Men varför står det inte att handläggning pågår?

  • sasssyy

    handläggning pågår står det bara medans de bedömer om du är behörig eller ej.. Är du inte det så står det klart och tydligt "ej behörig" på det val där du inte är behörig...

    Koderna för UrvalsGrupp(=UG) står längst ned på sidan.

    Jag har sökt mååånga gånger via studera.nu och det händer att ett sådant mail går ut för att man ska kolla sina meriter, alla år har det inte gjort det men jag fick ett i år och allt stämde...DÅ men några veckor innan hade jag fått ringa in och fixa till att de missat min mattebehörighet.

    Svaret kommer enl folk som vet (en som jobbar med just antagning på en högskola har varit inne i tråden här) förmodligen 9 december, men den 8 ska skolorna börja gå igenom antagningar (det är ju inte själva skolan som sköter intagningen ) så redan eftermiddagen/kvällen den 8:e kan det vara inskrivet på våra sidor, troligvis stänger de ned under dagen den 8:e för handläggning om det behövs, men det är inte varje år det har varit avstängt överhuvudtaget.,förra året var det det vet jag.

  • sasssyy

    UG= urvalsgrupp MV= meritvärde

    Man söker ju i lite olika urvalsgrupper, jag tex söker i UG HP (högskoleprov) ALE (arbetslivserfarenhet) och HPGR (högskolepoäng grundnivå) sen finns det väl även BG (betyg) och några till

    under MV Står ju de poäng du har i den urvalsgrupp som står un UG, man kan söka i flera UG, det beror ju på vad man "har med sig" i sin ansökan.

Svar på tråden Vi som sökt utbildning på högskolan VT 2010