• PetraD

    påhopp om albaner i radio

    med anledning av matchen mellan sverige och albanien ikväll så har en viss radiokanal gjort en låt som de tror ska psyka albanerna så sverige har större chans...
    tycker det vore helt ok om de skrev en låt till sveriges fördel, om det inte vore så att det var påhopp
    själv har jag klagat till dem och hoppas fler gör det
    www.rixfm.com/webbradio/&id=4823

  • Svar på tråden påhopp om albaner i radio
  • smoothiz
    Naturelle skrev 2009-10-15 12:38:40 följande:
    Jag blir chockerad att en del tycker att detta var sååå himla roligtknark knark knark albaner knarkar knark knark knark wohooo vilken humor ni har föräldrar kan tänka mig att ni står och dansar till den låten tillsammans med era småttingar då ni tycker att detta är en sååån härlig humor.
    du, med den där barnsliga attityden du förde i det inlägget så kanske du ska sluta att klaga så på andra?.... vi har olika typer av humor, that`s it. bara att acceptera... nu diskuterade vi utifrån ts där det står att det är påhopp, vilket är skitsnack...det var inte alls menad som ett påhopp...
    I would rather die standing up, than live life on my knees...
  • smoothiz
    Hoppsan skrev 2009-10-15 12:10:36 följande:
    Fy fan vad löjlig du är!Bara för att din man är från kosovo så måste du anamma hans åsikter.Skaffa dig ett liv och ge dina barn från båda kulturerna. Låten är ett skämt, släpp det och gå vidare eller så tar du kontakt med Filiph och Fredrik också och lämnar fram ditt klagomål, för ni har väll inte missat deras resa till albanien.
    hon har redan mailat in ett klagomål...
    I would rather die standing up, than live life on my knees...
  • PetraD
    WhiskeyRiver skrev 2009-10-14 23:34:40 följande:
    Nej men ärligt, var i ligger tillfredsställelsen i att diskutera med någon som anser att nidsånger är:*Ok så länge "mycket stämmer"*Ok så länge "allt inte är elakt" (Vet du ens vad en nidsång är?)*Ok så länge den "är längre" (? )*Ok så länge det enkom är inhemska personer som "sjungde den" (Vad anser du isf om en, säg icke-etnisk engelsman- men ändå engelsk medborgare- som sjunger en nidsång om engelsmän? Är det ok, eller ringer du och klagar då också? Eller bekommer det dig inte då det så att säga inte är nära dig?)Jaja, jag fick mig ett gott skratt iaf, trevlig kväll
    måste man ha en tillfredsställelse i att diskutera med någon..........
    jag menar inte att det är helt ok bara för att det är så;"de anledningarna du skrivit" Bara att det är så, med den låten
    fast självklart tycker jag det är mer ok så länge det inte är elaka saker som sägs
    självklart är det mer ok om någon skriver om sig själv eller sitt eget land än om någon skriver elakt om någon annan eller ett annat land
    om en engelsk medborgare (oavsett om han egentligen är engelsk eller inte) sjöng en liknande låt om england hade jag tyckt precis samma sak
    det spelar absolut ingen roll om är nära mig eller väldigt långt bort, reagerar samma
  • mirian

    Jag tyckte låten var ganska kul! Och min man med. Och han är alban och inte hade han rökt på innan heller (vad jag vet... )
    Man måste helt enkelt se det som ett skämt. Jag har ju hört mååååånga albanska låtar som de sjunger BETYDLIGT hårdare och elakare ord i (inte riktat mot Sverige, men mot andra länder). Man får ta det för vad det är.
    Min man sa för övrigt när han hörde den, "att all reklam är bra reklam" haha...
    Vi var förövrigt och såg matchen igår och det var helt underbart! Jag höll väl mest på Albanien, eftersom Portugal ledde mot Malta. Men det var så härlig stämnning och underbart att se så många svenskar och albaner tillsammans!
    Sen vill jag bara tillägga, att albaner är ett underbart folk och de kan mer än knark, haha... Även om de är ganska bra på det med.
    Programmet med Fredrik och Filip var BÄST! Gud vad jag skrattade. Särskilt åt toaletten de var inne på!
    Har varit i Albanien flera gånger och ALDRIG sett en "starkt" påverkad person, av alkohol eller annat heller för den delen. Inte som här i Sverige där det räcker att man går ut en Fredagskväll så ser man fulla människor överallt.
    Men tror de menar med knark, att det kommer mycket knark nerifrån de länderna.

  • emelie84

    SHUME MIR! jag skrattade ihjäl mig när jag hörde låten har en del albanska vänner samt förlovad med en man ifrån kosovo så har inget emot albaner eller kosovoalbaner.
    Den stämmer faktiskt till en viss del låten alla vet att albaner är kända för sina knark affärer runt om i europa och runt i världen (självklart är inte alla knark kurier etc det fattar vilken människa som helst) det med vägarna där nere är katastrof har själv vart i både albanien o kosovo (får säga till albaniens försvar att motorväg håller på att byggas) att dom inte var allt för bra i matchen mot sverige stämmer =) dom fick stryk av dom gul o blå......Alltså till alla er som tagit illa åt er fan tål lite skämt o humor. Albaner och kosovoalbaner är inte blyga med att smutskasta sverige och svenskar och deras levnads sett och traditioner.

  • Olw

    Tyckte det var en kul låt!

    Tummen upp för Roger, modigt att våga skämta så om albaner.
    Herregud varför ska vi tassa på tå?

    Kan tänka mig att det blir en massa påhopp på Roger nu...

  • WhiskeyRiver
    PetraDeliu skrev 2009-10-15 15:48:52 följande:
    måste man ha en tillfredsställelse i att diskutera med någon..........jag menar inte att det är helt ok bara för att det är så;"de anledningarna du skrivit" Bara att det är så, med den låtenfast självklart tycker jag det är mer ok så länge det inte är elaka saker som sägssjälvklart är det mer ok om någon skriver om sig själv eller sitt eget land än om någon skriver elakt om någon annan eller ett annat landom en engelsk medborgare (oavsett om han egentligen är engelsk eller inte) sjöng en liknande låt om england hade jag tyckt precis samma sakdet spelar absolut ingen roll om är nära mig eller väldigt långt bort, reagerar samma
    Oj, då har du bråda dagar kan jag förstå. Måste vara arbetssamt att ständigt påtala media om alla påhopp som dagligen begås. Idag har jag t ex läst både elaka blondinskämt och norgehistorier i svenska medier. Samt en ganska bitsk krönika om feminister. På radion här i England hörde jag i morse en elak (men rolig) sång om skottar och nu ser jag på tv där både rappare och kungafamiljen görs narr av.

    Ärligt, förstår du inte att det blir lite löjeväckande när du uppenbarligen blir så otroligt upprörd och ropar högt om påhopp pga en nidvisa om albaner inför en fotbollsmatch, samtidigt som du anser att "mycket stämmer" i Svenne Banan-sången?

    Dina inlägg tyder ju tyvärr inte på att ditt, kanske något starka, rättspatostänkande omfattar alla om man säger så. Att bli kränkt och utsatt för påhopp är naturligtvis aldrig acceptabelt, men med denna TS har du nog endast lyckats att ytterligare späda på "vargen kommer-fenomenet" i debatten ang kränkta människor. Tyvärr.
  • PetraD
    Hoppsan skrev 2009-10-15 12:10:36 följande:
    Fy fan vad löjlig du är!Bara för att din man är från kosovo så måste du anamma hans åsikter.Skaffa dig ett liv och ge dina barn från båda kulturerna. Låten är ett skämt, släpp det och gå vidare eller så tar du kontakt med Filiph och Fredrik också och lämnar fram ditt klagomål, för ni har väll inte missat deras resa till albanien.
    tala om påhopp
    vad fan vet du om mig!!!!
    jag har aldrig anammat hans åsikter, jag är en egen person med egna åsikter
    sen kanske det är så att han och jag tycker lika om en del. är det fel också eller???????? jag hörde låten långt före han så hann bilda mig en egen åsikt. även om allt annat. jag kan tycka vad jag själv tycker. även för att jag är gift så sitter jag inte ihop med han och hans hjärna/tankar. har eget!!!!!!
    jag har ett liv, ett bra sånt
    mina barn får verkligen från båda kulturerna!!
    så bara för att jag inte gillar en låt med vad jag tycker riktigt dåliga skämt så ger jag dem inte av den kulturen
    min kultur vet jag mest om så den ger jag dem, hans kultur vet han mest om och ger dem. självklart hjälps vi åt, för jag vill även ha del av hans kultur och han av min
  • PetraD
    Naturelle skrev 2009-10-15 12:38:40 följande:
    Jag blir chockerad att en del tycker att detta var sååå himla roligtknark knark knark albaner knarkar knark knark knark wohooo vilken humor ni har föräldrar kan tänka mig att ni står och dansar till den låten tillsammans med era småttingar då ni tycker att detta är en sååån härlig humor.
    ja knark är ju kul
Svar på tråden påhopp om albaner i radio