Inlägg från: SunnyBunny |Visa alla inlägg
  • SunnyBunny

    Är ungdomarna annorlunda idag?

    Såklart! Att det pga det tidigare skrivit att utvecklingen går framåt. Man blir utsatt för mera reklam,utseende fixering och intryck genom tv,internet,bloggar osv... Jag blir ibland rädd för hur 12 åringar ser ut på stan. De är inga "barn" längre utan små vuxna..de har kläder som jag har idag på mig i 33 års ålder.. Så var det inte när jag var liten. När jag var 12 var jag fortfarande ett barn som klädde ut mig i min mammas kläder hemma...

  • SunnyBunny

    Man uppfostrar såklart sina barn så annorlunda hur man själv hade det. Jag gjorde mycket egna leksaker när jag var liten. Man samla kottar osv..var ute mycket i skogen då vi bodde på landet. Lekte med djur och alla grannbarn. Gjorde utflykter och låtsades mycket. Man hade så mycket mera fantasi än barn har idag. Ibland blir jag skrämd hur mitt barns rum ser ut i dag när hon endast är 21 månader. Plattv,dvd,stereo, och alla dessa leksaker. Hennes kläder kostar säkert mera i månaden än vad jag fick under många år. Hennes favorit leksak är en gammal mobiltelefon? Blir man verkligen lyckligare av alla matriella saker?

    Kanske borde man börja tänka lite och göra nåt annorlunda........

  • SunnyBunny
    Monsterpannkaka skrev 2009-10-14 11:19:29 följande:
    Uh! nu blev jag rädd igen. Min pojkvän och jag föreställer oss att vi har en tv i vardagsrummet där man tittar på barnprogram tilslammans, annars inte mer än så. jag skulle verkligen vilja skapa det där som du beskriver, att man gör egna leksaker och är ute mycket och leker i skog o allt. Finns det någon handbok för oss stadsungar som inte riktigt har egen fantasi? :)
    Visst har jag fantasin, men samhället har blivit så stressat. Känns som man ibland bor på jobbet och våran familj ses aldrig alla tre tillsammans. I veckorna jobbar jag och min sambo om varandra och där i mellan är våran dotter hos dagmamman. Vi försöker göra så mycket som möjligt på helgerna. Åka på utflykter, plocka pinnar och kvistar i naturen och göra saker av, åka till bondgårdar och leka med djuren osv... men ibland är man så trött och det enklaste är ju och vara hemma och se på en film och leka med alla sina förbannade leksaker;)
Svar på tråden Är ungdomarna annorlunda idag?