Inlägg från: Anonym (lina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (lina)

    Psykisk misshandel efter separation

    Hon ska göra följande:

    1.Om de inte har något umgängesschema så ska de genast upprätta ett sådant. Överlämning kan ske t ex på dagis/skola så slipper de träffas och hon riskerar inte att utsättas för kränkningar, hot och annat då hon inte behöver träffa honom vid överlämning. Om överlämnng vid umgänge MÅSTE ske hos henne eller honom så ska hon se till att alltid ha någon annan närvarande. På så sätt minskar hon de tillfällen hon måste ha kontakt med honom.

    2. Hon ska genast ansöka om underhållsstöd hos Försäkringskassan, det är en inkomst på 3.819 kr i månaden som hon missar helt i onödan. Pengar som ska gå åt för att göra barnens tillvaro bättre. Att skylla på att pappan tjänar för dåligt med pengar håller inte, tjänar han så dåligt så kommer heller inte Fk att kräva honom på så mycket pengar. De räknar ju ut hur mycket utrymme han har att betala.

    3. I övrigt kan hon markera vilken övrig kontakt som är rimlig mellan föräldrarna. SMS eller mail funkar till det mesta så hon behöver inte prata med honom i telefon och riskera att ge sig in i diskussioner som får henne att må dåligt. Måste hon prata med honom i telefon kan hon göra klart för honom att så fort han pratar "skit" som inte har med barnen att göra så komemr hon att lägga på luren. Hon kan också klargöra att om kontakten hålls via sms och mail så kommer hon att spara allt "skit" han kläcker ur sig och använda mot honom i en framtida vårdnadstvist.

    En bra början i alla fall.

Svar på tråden Psykisk misshandel efter separation