• sasssyy

    Jag har blivit åldersdiskriminerad.

    oh my god..

    FÖr det första, som någon tidigare sagt så kan man inte tillämpa diskrimineringslagen på något sådant här. Man har försökt att tillämpa det på frisörer som tar olika betalt för män och kvinnor och i praxis så finns det en lag mot detta, men det finns inget fungerande straffsystem så det faller på eget grepp.
    Vad gällande åldersdiskriminering så är det helt okej att göra så som badhus och tex badmintonhallar gör.

    Det är för barnens säkerhet och de vuxnas träningsmöjlighet att man ibland stänger av lokalen och sätter en åldersgräns.
    Som du resonerar så menar du rent praktiskt att du tex vill ordna ditt kalas på Mc DOnalds trots att de har en åldersgräns på 12 (el är det 10)???

    Stäm du, men ingen åklagare i världen låter detta gå till tingsrätten, om du ens får tag på ett juridiskt ombud som tar sig an dig...

  • sasssyy

    Är jag näringsidkare, så som en simhall är har jag rätt att stoppa vem jag vill i dörren utan egentlig orsak egentligen.. jag har rätt att slänga ut den som inte anpassar sig till MINA regler och MIN uppfattning om hur en gäst i mitt etablissemang ska uppföra sig.

  • sasssyy
    ANOF skrev 2009-11-14 16:37:08 följande:
    Jag gick INTE medvetet in för att förstöra för barnen. Dom ställde däremot medvetet till oreda. Jag hade precis fått komma tillbaka till badhuset och skulle gå dit själv för att bada lite utan grannarna, och då var det simning för barn med hög musik och en massa oreda.
    FAST kära du... simhallen var avstängd för andra än barn just för att barnen skulle få tillfälle att verkligen levar runt och göra allt sånt som man vanligtvis inte kan när det är vuxna... har du inte förstått än att det var DU som var på fel plats. DU tvingade dem att släppa in dig och då har du faktiskt inte rätt att gapa och skrika om ofostrade ungar och bete dig som en sjuk människa..vilket du säkerligen uppfattades som
  • sasssyy

    om man i ett sammanhang får helt motsatt respons än man väntat sig -som du i detta fallet ANOF- så kanske det är dags att börja fundera på om "alla andra" inte har lite rätt iaf.. och man själv har lite fel..

  • sasssyy
    ANOF skrev 2009-11-14 16:43:09 följande:
    Man får stoppa vem man vill, men man får INTE göra det om det är diskriminering. Nu gäller diskrimineringslagen även ålder. Du får alltså inte köra ut en svart person från simhallen. Man får inte heller köra ut en person p grund av ålder. Om en vit person får betee sig på ett visst sätt i simhallen får även en svart person det. Om en person av viss ålder får betee sig på ett visst sätt i simhallen får alla åldrar göra det.
    Men de körde ju inte ut dig pga åldern utan pga ditt beteende...

    sen är det HELT lagligt att ha åldersgränser på sina egna etablissemang.. jag skulle kunna driva en butik med 22-års gräns tex.. det är fullt lagligt så länge man kan motivera det och det fanns en mer än fullgod motivering i detta fallet
  • sasssyy

    Dessutom ANOF:. den nya lagen som trädde i kraft 1 januari i år ang åldersdiskriminering gäller ENBART i arbetslivet

  • sasssyy
    ANOF skrev 2009-11-14 16:48:33 följande:
    Dom försökte först stoppa mig från att komme in p grund av min ålder. Sen så motivera dom min avstängning med mitt beteende som alla barn där har. Då skulle dom inte heller acceptera det här ohyfset från banen. Men det gör dom trots att jag påpekat det.
    MEN de orkade väl inte med ditt jäkla tjat och släppte in dig..s en förväntade de väl sig att du skulle bete dig som en vuxen och inte falla in i ett barnsligt beteende..
    ÅTERIGEN... simhallen är avstängd vissa tider för att barn SKA få vara barn, leva ut, plaska och ha ROLIGT.. har inte du varit barn????

    Väldigt tur att jag inte var där samtidigt för jag hade personligen kastat ut dig ...
  • sasssyy
    ANOF skrev 2009-11-14 16:50:15 följande:
    Wagram skrev 2009-11-14 16:48:52 följande: Jag tycker att det ska vara krav på att barnen inte ställer till med en massa oreda. Precis som för vuxna. Men nu bryr man sig inte om att ta tag i barnens beteende så då förstår jag inte varför det blir sånt gnäll på mig.
    BARN i en simhall måste få plaska, hoppa och skvätta.. det är ju för fan det roligaste som finns,när de inte har några vuxna att ta hänsyn till utan bara får leka...
  • sasssyy
    ANOF skrev 2009-11-14 17:23:09 följande:
    Nja, möjligen att dra simhallen inför rätta.
    Det kan du inte... finns ingen advokat i världen som ställer sig bakom detta, och även om du finner en sådan så lär åklagaren inte ta upp det till tingsrätten.
    För enligt Nyamko Sabuni som är jämställdhetsminister är detta INTE åldersdiskriminering. HON borde veta då det är hon som står bakom lagarna kring detta
  • sasssyy
    ANOF skrev 2009-11-14 17:45:19 följande:
    Jag tycker det är osammanhängande och föer mycket atyt svara på.
    Fråga ett: tycker du att det är DIN uppgift att fostra andras barn?
  • sasssyy
    ANOF skrev 2009-11-14 17:52:22 följande:
    Nej, men man kan hjälpa andra föräldrar med det. Och om jag nu befinner mig i närheten av ofostrade barn så kan jag alltid påtala det.
    Vem har dött och gjort dig till gud och allsmäktig att avgöra om de beter sig ouppfostrat.. de var i en SIMHALL på bokad BARNTID, dessa tider avsätts för att de vuxna som vill simma i lugn och ro i SIN TUR ska kunna få lugna motionssimmstimmar....För att det ska bli rättvist som du ju så gärna vill.
  • sasssyy

    ANOF.. jag har sagt det förr och jag säger det igen.

    OM väldigt många människor påpekar att du tänker och gör fel i en situation, är det då inte dags att börja fundera på om de kanske faktiskt har rätt och du har fel???

Svar på tråden Jag har blivit åldersdiskriminerad.