Inlägg från: Tap dancing mum |Visa alla inlägg
  • Tap dancing mum

    Var bodde ni i SA?

    Vi ar precis har nere i SA och ska fa lilla systern i overmorgon. Vi har bokat boende pa Elstree Mansions, hade det och Alleyn Mansion som alternativ, men eftersom vi ar sa manga (vi + farforaldrar) ville Martie tydligen ha oss i Elstree, med badrum i varje sovrum (fast vi sade att det var onodigt). Vet inte an hur det ar an eftersom vi har tagit en tjuvstart med 4 dagars semester i Kapstaden, och aker till Pretoria forst i morgon.

    Pa forsta resan var vi mesta dels i Durban, men de 4 sista dagarna maste vi bo i Pretoria (passet) och valde da Chancellors court. Tog Bachelors flat, eftersom det var sa pass kort tid, men kan inte rekommendera det! Som nagon sager ovan, kan det vara stor skillnad mellan rum/lagenheter. Och ocksa uppfattningne om vad som ar nodvandigt eller "lyx" skiljer sig tydligen mellan oss nordbor och sydafrikaner..

  • Tap dancing mum

    Det blev ett längre avbrott.. FL slutade fungera från datorn på Elstree, och vi hade ingen laptop med.

    Vi var i stort sett nöjda med Elstree. Lägenheten var stor, och köksutrustningen helt ok, inte dock till för att laga stora middagar för flera personer varje dag. Tvättmaskin fanns det inte, men man kunde lämna in tvätt 2 ggr/veckan, och få det tvättad tillbaka nästa dag. På gården fanns det en liten pool, som var i flitig användning, speciallt av barnen.

    Elstree ligger lite längre bort än de andra guesthousen, så det är en fördel i fall det bor nån annan familj där samtidigt, med barn i samma ålder. Annars kan det bli lite tråkigt, speciellt om man stannar hela 3 veckor i Pretoria. Eltsree ligger ganska nära Union Building, på en kulle, så man ska ha "rätt så bra kondition" (eller man får det i alla fall efter vistelsen) om man promenerar upp och ner i backen flera ggr/dag, speciellt i sommarvärmen och skuffandes en barnvagn. ABBAs kontor, Eastwood med matställen, Hatfiled mm. är dock på promenadavstånd.

    Det finns en gratis internetkoppling i huset, men den är inte jätte snabb, eller pålitlig, så om man vill föra resedagbok på nätet eller skicka mycket bilder till släkt och vänner, skulle jag ta med en egen laptop.

    Ett litet minus var att det inte fanns någon av "personalen" att ta emot oss utan att vi fick lära oss husreglerna från en finsk familj som redan bodde där. Ja, och en annan är knarrande golv, om man är lätt väckt!

  • Tap dancing mum

    Tyvärr har vi inte hunnit räkna ihop allt än, och väntar fortfarande på slutfakturan från Martie. Generellt är maten nog billigare än här hemma (och jätte god). Om man vill äta riktigt fint, behöver det inte bli dyrt. Annars så beror det ju mycket på vad man gör. Vår rundresa på 12 dagar kostade ju lite extra, men samtidigt hade vi lämnat bort vårt boende i Pretoria under tiden.  Boendet blev nog billigare (max 1000 SEK/2 personer i dubbelrum), oftast tog de inte betalt för barnen, när den mindre hade resesäng, och den större sov med oss, eller så bäddade vi åt henne på golvet. Bilhyran (9 platser i bilen) för 12 dagar var mellan 9000 och 15 000 SEK (men den fakturerar Martie, så exakt vad det blev vet vi ej än).
    Om man vill shoppa så finns det mycket trevliga barnkläder att köpa väldigt billigt, det ända dåliga är att man får köpa de till reserv, när årstiderna är de motsatta. Alla fina sommarklänningr som jag hamstrade får hänga i skåpet och vänta tills snön smälter..

  • Tap dancing mum

    Ja, som det sägs ovan måste man bo på ett guest house godkännt av Abba tills domstolshandlingarna är avklarade. Vi var där nere i nov-dec 2009, och stannade då på  Elstree bara från söndagen före överlämnandet till fredag morgon samma vecka. Domstol hade vi på onsdag. Sen var vi borta från Pretoria fram tills tredje veckans tisdag kväll. Och därefter de 3 sista nätterna på Elstree igen. Vi skulle ha kunnat bo de sista nätterna annanstans också, men det var bekvämt att vara nära Abba för att ordna allt de sista. Dessutom fick vi det på ett bra pris, eftersom det var nära till jul, och det var ingen som skulle bott där den veckan alls annars.

Svar på tråden Var bodde ni i SA?