Inlägg från: Anonym (ojsantjosan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ojsantjosan)

    När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?

    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:35:46 följande:


    Jag ställde en fråga, fick en jävla massa påhopp om min situation trots att ingen vet vad fan dom snackar om. Så förbannat trött på denna jävla pajkastning! Men som någon sa, jag avsa mig rättigheten att skaffa fler barn än "normen" pga att jag inte kunde se in i framtiden, se att jag skulle bli lämnad, se att jag inte borde varit mammaledig med mina barn då det gynnade vår ekonomi när vi var tillsammans, så kort o gott enligt många av er så får jag väl skylla mig själv för att jag lever på soc idag....
    vem skulle du vilja skylla på då för att du har hamnat i den här sistsen med att skaffa ett halvt kompani med ungar och inte tänka på en plan B om allt skiter sig med pappan?

    oss som helst inte vill betala ÄNNU mer för att du inte haft förmågan att planera?

    sen vill jag komma med ett tips;
    köp grejer på tradera!
    åk till ullared om du bor nära.
    ät vanlig mat på jul, men baka pepparkakor och bjud på risgrynsgröt. det kan bli en jätterolig grej med mandeln i gröten osv..

    försök göra något positivt av situationen istället.
    herregud...
  • Anonym (ojsantjosan)

    Anonym (?!) skrev 2009-11-24 18:01:04 följande:


    Anonym (ojsantjosan) skrev 2009-11-24 15:42:16 följande: vad är du för surkärring egentligen?? Hade du velat bara äta gröt på julen och inte ge dina barn några julklappar. Har du inget vettigt att svara å TS fråga så behöver man ju inte svara heller. Mår du bättre av att få lufta dig och trycka ner folk som har det svårt ? Lågt!
    vart är det sura i mitt inlägg?
    och vem har sagt att inte jag sitter i samma situation?
  • Anonym (ojsantjosan)

    Anonym (?!) skrev 2009-11-24 18:07:19 följande:


    Anonym (ojsantjosan) skrev 2009-11-24 18:03:45 följande: Att säga det som om TS satt sig i den situationen är patetiskt eftersom du inte känner henne. Man kan inte spara om man lever på soc och kan man det så behöver man ju inte leva på soc. Det är taskigt att säga till en person att äta vanlig mat medans alla andra goffar i sig julmat och sen får vi som lever på bidrag "skylla oss själva " och äta lite gröt. Det kan man ju nöja sig med.
    dom som lever på bidrag verkar tro att dom som inte gör det "goffar i sig" både det ena och det andra.
    vet du att vi har inte mycket mer än det man får ifrån soc, vi kan inte göra arton rätter till julbordet. vi hade inte kunnat ge ett gäng ungar julklappar.
    vi rättar mun efter plånbok och sitter inte och gnäller.

    vad tror du min arbetsgivare skulle sagt om jag kom nu och sa att jag vill ha mer lön för att jag varit med om diverse svåra grejer och inte haft förmågan att planera?

    det jag försöker få fram till TS är att om man försöker se saker positivt så kanske det inte är så hemskt ändå. hon är ju troligtvis rik på kärlek eftersom hon har ett gäng ungar att glädjas åt.
    vissa ungar sitter med magen full med mat och ett ton julklappar men är inte lyckliga för det för dom har inte föräldrar som bryr sig om dom.
  • Anonym (ojsantjosan)

    Anonym (?) skrev 2009-11-24 18:59:49 följande:


    Jag har tyvärr inga släktingar, det blir bara jag och barnen. Men jag ska göra mitt bästa för att mina barn ska få en bra jul.
    det kommer säkert bli jättebra!
    ett tips är också att pyssla mycket, måla, baka pepparkakor, kolla julskyltningen, ta med barnen på julkuliga utflykter.

    jag tänker på när jag var liten, vi hade inte mycket och jag minns inga speciella julklappar sådär för jag fick inte mycket, men jag minns när mamma tog med mig på stan och vi tittade på all julskyltning. jag minns hur hon tände ljus på morgonen och satte på julmusik och jag fick äta gröt till frukost varje morgon.
    hon läste julsagor för mig, jag kollade på adventskalendern.
    DET är jul för mig iallafall. inte att få en massa presenter (som man ändå inte minns när man blivit äldre)
Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?