Inlägg från: Anonym (ej fattig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ej fattig)

    När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?

    TS, även om du är nyseparerad så har du säkert haft tid att handla lite paket om du prioriterat det.

    Jag och min sambo har ställt till det för oss själva, vi lever drygt 1000 kronor under existensminimum pga han har akassa just nu och jag har avrag på lönen via kronofogden, han h ar banklån som dom på kf inte tar hänsyn till, vilket då resulterar i att vi lever 1000 kr under, jag visste att julen skulle komma att bli kämpig så jag har haft ögonen öppna efter saker barnen önskar sig och hr köpt eftersom, nu är det bara några småsaker som fattas, färgpennor och en rosa sop. då har jag även ordnat så att vårt decemberbarn får ett kalas med klappar och inbjudna vänner.

    Har även när jag var ensamstående levt på soc några år, 2 för att vara korrekt, arbetade extra så mycket jag kunde för att slippa dom, jobbade bla jul, tur man hade barnvakt. Även då handlade jag småsaker under året för att kunna ge mitt barn klappar, letade på rea, kupan och loppisar.

    Julmaten är ju inte en alltför stor utgift, är oftast en klumpsumma man lägger ut, men lusläser man reklamblad kan man ju handla eftersom, börja redan nu. Sedan lever man ju länge på resterna.
    Det kommer lösa sig för di utan extra bidrag.
    Vi är ju inte ens berättigade till soc, men klarar oss ändå, man får prioritera och skära ner, finns nästan alltid något att skära ner på.

Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?