• Anonym

    När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?

    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:13:45 följande:
    Men fortfarande, man måste väl inhandla det som fattas? Vad är det du inte förstår? Ska barnen turas om att sova i sängen o på golvet eller? Eller det som delas upp förökar sig så man inte behöver införskaffa fler?
    Fast det kan man söka bidrag för hos soc.... sen kan man ju välja själv säng eller julklappar... Då har du ju ett alternativ som kan ge pengar... eller kanske en säng i julklapp?
  • Anonym

    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:13:45 följande:


    Men fortfarande, man måste väl inhandla det som fattas? Vad är det du inte förstår? Ska barnen turas om att sova i sängen o på golvet eller? Eller det som delas upp förökar sig så man inte behöver införskaffa fler?
    men om man har ett helt bohag och splittar upp, hur mycket behöver man inhandla? en säng kan man väl hitta begagnad? vad mer behöver man??barnen kan väl sova på madrasser ett tag?
    jag har svårt att tycka synd om folk som väljer att inte ha en buffert och väljer att ha 3+ barn...
  • Anonym

    Ts, jag har förståelse för att oväntade saker kan hända i livet. Men ser du inte själv att det är fel att ni lägger era pengar på saker till er, och sedan ska staten betala er julmat och julklappar?

    Jag hade gett barnen nya möbler i julklapp om jag inte haft råd med båda. Eller sagt, i år får ni välja mellan julmat ELLER en julklapp.

    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:20:12 följande:


    Oj, visste inte att det var förbjudet att ha fler än 3 barn om man inte kunde spå in i framtiden. Nu tar vi det från början, vi har en buffert, vi separerar, vi delar denna buffert, vi delar upp saker vi har, även skulder, vi inhandlar det som behövs, var för sig, oj, bufferten är slut!
  • Anonym

    Ts, du har många barn. Du får maxtaxa på dagis, fri skola, gratis skollunch, gratis böcker, fri sjukvård och tandvård för dina barn mm. Du har rätt till både socialbidrag och bostadsbidrag.

    Kom för 17 inte och säg att du inte får valuta för dina skattepengar!!

    Jag betalar 30.000 i månaden i SKATT och jag har inga barn. Jag får inget av det du får, jag får inte ens bostadsbidrag om jag blir arbetslös för jag har ingen familj. Dags att vakna och se vad du faktiskt får.

    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:24:17 följande:


    Anonym (knappast) skrev 2009-11-24 15:21:20 följande: Vad säger att alla andra än jag betalar för det? Skatten i sverige ska väl användas där det behövs! Så du menar att jag som oxå betalat skatt ska inte få "valuta" för "mina" pengar?
  • Anonym

    Ja, er som ER FAMILJ.

    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:26:14 följande:


    Till oss själva? Du tror inte barnen kommer först?
  • Anonym

    Ok! nu börjar ni bli osams med... men vad jag kan tyda av denna tråden så kan man nog inte ansöka om x bidrag för att det är ju. Men däremot kan du ansöka om möbelbidrag och kanske få detta. Prata med soc i din kommun så kan de nog hjälpa dig. Lycka till och du kan ju uppdatera om det fanns ett sk. julbidrag för då är det nog många som vill ha det.

  • Anonym
    Anonym (?) skrev 2009-11-24 15:32:07 följande:
    Öh, jag vet inte, hyra? Mat? Kläder (till barnen)? Andra räkningar?
    Där har du en julklapp som du tydilgen hade tänkt att köpa men inte som julklapp kanske!!  KLÄDER...
  • Anonym

    Till TS!

    Läs mellan raderna, ta inte åt dig av det som du tycker är negativt men inse att det finns människor som har försökt ge dig alternativa tips på hur du ska kunna lösa julen, fokosera på dessa och se till att du försöker göra den bästa julen för er under de förutsättningar ni har.

  • Anonym

    är du medlem i kyrkan? Vet att där jag bor kan kyrkan, diakonissan, lämna ett litet bidrag till vissa familjer. (min kompis fick det förra året, till henne och barnen.) Så kolla med dem, de kanske kan hjälpa.

  • Anonym

    Jag förstår inte hur julen kan vara en överraskning för vissa varje år.

Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?