Inlägg från: VärldensbästaH |Visa alla inlägg
  • VärldensbästaH

    Någon som vill följas åt när det gäller att ta körkort? DEL 2

    Stina24 skrev 2009-11-26 10:50:28 följande:
    Hoppas jag slipper köra tillbaka till körskolan när jag gör uppkörningen och tillslut klarar det, kommer nog vara för uppspelt för att klara av att köra tillbaka till körskolan.Men får ta ett steg i taget för att nå till uppkörningnen , men längtar Blir kul när jag får göra halkan för då vet jag att jag lärt mig köra bil eftersom man måste kunna hantera bilen bra innan man får göra den delen.
    Jag gjorde halkan idag, skönt att ha den gjord! nu känns det som uppkörningen ligger lite närmre...
  • VärldensbästaH
    Stina24 skrev 2009-11-26 11:17:48 följande:
    vad kul att du fått göra den, då har du bara teoriprov och uppkörning kvar tills du har ditt kort
    Japp, måste plugga mer teori men nu har jag två lektioner i veckan framöver tills de säger att jag kan köra upp...
  • VärldensbästaH
    VärldensbästaH skrev 2009-11-26 11:27:55 följande:
    Japp, måste plugga mer teori men nu har jag två lektioner i veckan framöver tills de säger att jag kan köra upp...
    Körlektioner alltså... teorin pluggar jag på egen hand
  • VärldensbästaH
    Stina24 skrev 2009-11-26 11:36:05 följande:
    men det kommer säkert gå bra med bägge delar. Vad använder du till ditt pluggande? Jag har några olika grejer som jag kombinerar, boken, bonniers trafikskola och lite andra skivor mm. finns ju en sida på nätet som är bra att plugga teori på.korkortonline.se/teori/ länken till sidan , kolla sammanfattning av teorin på vänstrasidan
    Jag har Bonniers och körskolans tester som jag kan göra hemifrån
  • VärldensbästaH
    Frostizz skrev 2009-11-27 12:03:58 följande:
    Jag har inga problem med att svänga höger el åka rakt fram i en rondell.. Utan det är när vi ska till vänster el vända om som det blir fel.För då ska jag blinka vänster innan jag kör in, köra innerfilen runt tills sista utfarten som jag inte ska åka ut på, o där slå om till höger blink o svänga ut till höger fil.. o det är dom grejerna som blir fel hur sakta jag än kör o hur jag än gör..Om det inte är en dubbelfil hela vägen igenom o pilarna visar vilken jag ska ta.. dom klarar jag för då är det bara följa o kolla höger o blinka ut.. el har jag missat något?
    När du passerar utfarten innan den du ska av på kollar du över axeln och blinkar, sen styr du rakt mot refugen så du hamnar långt ut till höger i högra filen, då är du nästan framme vid vägen du ska svänga av på, blinkar igen (el fortsätter blinka) och ut.
    Så har min lärare lärt mig iallafall...
  • VärldensbästaH
    Nirnaeth skrev 2009-11-27 15:04:21 följande:
    Fick mitt körkort idag!! På 2:a uppkörningen..Förra gången kuggade jag ju pga fortkörning, men idag var jag väldigt vaksam på hastigheten. Fick ett motorstopp direkt, fick göra om två parkeringar då jag hamnade snett flera gånger, glömde växla ner i korsning, blinkade för tidigt ut ur rondell, glömde helt hur man krypkör och använde bromsen istället, och gjorde en del småmissar enligt mig själv iaf. Men när vi kom tillbaka så vänder han sig mot mig och säger: ja, jag kan inte göra annat än godkänna din körning. Jag trodde han skämtade med mig, men icke..har ett papper i handen som bevisar motsatsen Så visst får man göra misstag, huvudsaken är att man är medveten om dom och försöker rätta till dom! Parkeringarna bad jag själv om att få göra om tills jag var nöjd, och det tyckte han var huvudsaken. Hade inte hunnit köra en enda gång sen förra uppkörningen för en vecka sen, så jag var livrädd i morse och var helt säker på att det skulle gå åt skogen
    Grattis!!
    Ja så säger min körlärare hela tiden, det är inte förbjudet att göra missar under uppkörningen (beror ju på vad såklart) om man vet hur man ska rätta till det, och att de ser till helheten.
    Men jag har ju inte kört upp så jag vet inte
  • VärldensbästaH
    Carro1978 skrev 2009-11-27 18:14:31 följande:
    3.e gången gilt. Tog mitt körkort idag. KUggade ju igår pga bländade på för sent och blinkade för sent i vänster sväng.Idag gjorde jag fler missar ohc verkligen kände att jag skulle kugga men efter viss tvekan sa hon JA. Gav mig lite tips.Dem andra gångerna har jag inte gjort ett enda småfel...Grattis till er som tagit och för er som ska eller missat på första. GE inte upp. Allt beror på den läraren ni får.
    Grattis! vad roligt, blir glad för din skull!
    Då nådde du ditt mål, var det inte november som du satt som mål?
  • VärldensbästaH
    Carro1978 skrev 2009-11-27 18:37:00 följande:
    Dalasonen vilket minne du har. Japp hade november som mål och gick inte det så detta år. MEn det gick vägen. Exakt 3mån efter jag börjat på körskolan...Gambia90 klart det finns hopp. Det är ett lotteri men bara hoppas på det bästa och ta det lugnt. NÄr skriver du? kör upp den 2 dec va? På min födelsedag. Det kan ju bara ge tur
    Ja jätteskoj för dig
    Min körlärare sa i onsdags att "Jag tror du får ditt körkort till jul" hoppas han har rätt!
  • VärldensbästaH

    Jag har en fråga till er som också kör på körskola, är väl de flesta här iofs

    Kräver er körskola att ni på slutet byter lärare som då får göra som en extra bedömning om du kan köra upp? på min skola får man inte ha samma lärare hela utbildningen utan måste byta, men jag tycker det är konstigt att inte min lärare kan göra den bedömningen själv??

  • VärldensbästaH
    Bevabus skrev 2009-12-01 08:05:18 följande:
    Jajamen! Det är ju den Lilla Uppkörningen då måste det vara en helt oberoende lärare. Kanonbra grej som körskolorna har börjat med!Jag har redan haft min men ska ha den igen faktiskt, har bokat in den självmant på torsdag för jag vill veta om jag har nåt mera att öva på och om jag blivit bättre.Men det handlar ju bara om en lektion, sen får man ju köra med vilken lärare man vill igen. Så är det för oss iaf.
    Aha, det är alltså ett steg i utbildningen?
    Jag förstod liksom inte syftet att byta...
Svar på tråden Någon som vill följas åt när det gäller att ta körkort? DEL 2