Inlägg från: Majuni |Visa alla inlägg
  • Majuni

    Någon som vill följas åt när det gäller att ta körkort? DEL 2

    LoveMyFamily skrev 2009-11-26 16:10:06 följande:
    Tack för era ord.Jag har fått en dubbellektion den 7/12 och sedan en ny uppkörningstid den 15/12 kl 09.00.Typiskt är ju att vi måste väl in till stan typ varje kväll om jag ska fixa det. Vi bor i en liten by utan rondeller, höga hastigheter etc.Jag förstår ff inte att jag ej klarade av det.Om de ingriper en gång, är det avgörande för hela saken?
    fyyyy,vad tråkigt...
    vad va det han ingrep för?

    Det kommer gå bättre nästa gång!
  • Majuni

    Tänk på dessa 2 bokstavskombinationer så går det lättare,

    BÖS (bakhjulsdriven,överstyrd,slingrar)
    FUR( framhjulsdriven,understyrd, rakt fram)

  • Majuni
    Stina24 skrev 2009-12-11 16:22:43 följande:
    F*n vad irriterad jag är på körskolan. Har ju betalat för intensivkurs den 30de November, på Måndag har 2 veckor gått sen jag skrev in mig och jag har enast fått köra 2 lektioner under dom här veckorna, fick några tider inbokat men inte är det intensivkurs enligt mig, fick datumen : 28de, 30 de December, 4 och 5 Januari, låter väl inte ett dugg intensivt? Känner mig lurad på massa pengar.Funderar på om jag ska gå tillbaka till första körskolan i Vara istället.Men känns ju inte så kul om jag inte kör dom lektioner jag betalat för innan jag går tillbaka till den första körskolan, hur tycker ni jag ska göra?Får man köra hos 2 olika körskolor samtidigt?Tänkte isåfall om jag kunde köra i Vara mellan körlektionerna som jag har i Skara, någon som vet om man får göra så?
    du får köra var du vill och hos vem du vill när du vill
  • Majuni
    Stina24 skrev 2009-12-11 16:37:38 följande:
    Han skulle ju på 1 veckas semester nu också så det går ju inte att få tag i han förrän den 21. Men ska prata med han så fort det går att få tag i han igen.Kankse ska ringa Körskolan i Vara och höra med dom ifall man kan köra hos 2 körskolor samtidigt, då slipper jag iallafall gå och fundera på hur det fungerar om jag kan fråga dom.Eller så får jag snällt låta det sega på tills jag har kört mina betalda lektioner och sen byta körskola, antar att man inte ens har möjlighet att få tillbaka pengar som man lagt ut för intensivkursen, eller kan man be om att få tillbaka pengarna och säga att man inte är nöjd? Betalade 9500kr för kursen, förstår ju att jag isåfall inte kan få hela den summan tillbaka, men bara man kunde få iallafall 6000kr- 7000kr tillbaka så skulle jag vara nöjd.
    du får köra på 2 skolor och ja, du får pengar tillbaka, du kommer antagligen få tillbaka priset av vad styckepriset på lektionerna skulle ha kostat, är de STR anslutna?
  • Majuni
    Stina24 skrev 2009-12-11 17:05:38 följande:
    Måste man säga till båda körskolorna att man kör på 2 olika körskolor?Risk 1 an kan jag väl göra den 21 December iallafall hos intensivkurs skolan även om jag byter körskola eller måste jag göra den hos den körskolan som jag byter till?
    näää, du har ingen skyldighet att säga var du kör, och du får även göra riskettan på vilken skola du vill.
  • Majuni
    Stina24 skrev 2009-12-11 19:01:30 följande:
    Bra att veta att man får göra risk 1an på vilken skola man vill.Hur ska man lägga fram det för körskoleläraren att man inte är nöjd och helst skulle vilja få tillbaka pengar för lektioner som man inte har utnyttjat?
    Om du inte vill säga rakt ut varför du inte är nöjd så kan du ju säga att du ska flytta och vill ha tillbaka pengarna för de innestående lektioner du har kvar. Eller så ger du dem kritiken som du har och säger att du inte är nöjd... och då har de ju tillfälle att skärpa till sig för kommande elever, men att du har valt att byta skola. Du behöver inte ha några ursäkter heller,du vill sluta där (punkt) och vill således ha pengarna tillbaka
  • Majuni
    ZXC skrev 2009-12-11 19:41:18 följande:
    Är det en seriös bilskola som är mån om kunderna/kommande så borde han tåla kritiken på ett proffigt sätt och även ge till baka pengarna som du inte utnyttjat.Men å andra sidan hur seriöst verkar det om man tar betalar för intensiv kurs och inte får köra något?Ta med dig kvittot hur mycket du har betalat och även hur mycket du har kört så att du kan bevisa dom fö körningar som du har gjort annars kanske han säger att du har kört mer lektioner än du egentligen har.
    Om skolan skulle motsätta sig så vänder du dig bums till STR!
  • Majuni

    Ni som har svårt med höger och vänster... tänk att ni ska skydda passageraren, och att ni kan var lite mer oaktsamma mot er själva

  • Majuni
    Pernilla3 skrev 2009-12-19 09:56:58 följande:
    ja det var ett bra tips.
    ja, det tycker jag med, då slipper man tänka höger el vänster
Svar på tråden Någon som vill följas åt när det gäller att ta körkort? DEL 2