Inlägg från: greenfish |Visa alla inlägg
  • greenfish

    Är satanism på förskolan ok?

    Skolan skall vara icke-konfessionell och det står dessutom i läroplanen att:
    Skolan skall vara öppen för skilda uppfattningar och uppmuntra att de förs fram. Den skall framhålla betydelsen av personliga ställningstaganden och ge möjligheter till sådana. Undervisningen skall vara _saklig_ och allsidig. Alla föräldrar skall med samma förtroende skicka sina barn till skolan, förvissade om att de inte blir ensidigt påverkade till förmån för den ena eller andra åskådningen. Alla som verkar i skolan skall hävda de grundläggande värden som anges i skollagen och i denna läroplan och ta klart avstånd från det som strider mot dem.

  • greenfish

    Glömde skriva min diskussionsdel...

    Det spelar alltså ingen roll vilken religion en specifik lärare har, den ska inte påverka barnen annat än i att möjligtvis förklara lite om vad den innebär. Religiösa symboler får såklart bäras, men de ska inte förhindra arbetet. En fanatisk kristen lärare kan alltså inte komma med ett kors på ryggen runt påsk etc...

    Personligen hade jag först talat med den berörda personalen och om det inte hjälpt gått till rektor och till slut kanske även kommunal nivå och tidningar. Skolan är skild från religionen och ska förbli!

Svar på tråden Är satanism på förskolan ok?