• pinguuu

    Språkstörningstråden fortsätter

    Språkstörningstråden fortsätter


    Språkstörningstråden fortsätter
    Vi som har barn med språkstörning. Språkstörning - Tråden fortstätter
    Tråden fortsätter att fortsätta här!!

    Tycker det är kul och vi blir fler och fler och vi har en gemensam nämnare och det är språksvårigheter eller språkstörningar hos våra barn!!

    Vi har ju blivit några stycken och jag tycker det är så roligt att vi har lyckats ha denna tråden igång.

    Hoppas nu vi kan fortsätta vara lika "flitiga" med denna.
    Jag tycker att det känns skönt att kunna "samtala" med någon som förstår.... Byta erfarenheter, dataprogrtam...
    Hur gjorde du/Hur har du/ni gått tillväga....

    Jag heter Kicki. Jag har 3 barn. Min minsta lilla kille har atypisk autism samt en grav språkstörning.
    Har känt mig mycket ensam om mina problem kring min sons språkutveckling men har tack vare tråden hittat likasinnade föräldrar.

    Hör av Er!!

    Vi har mycket av erfarenheter allihop och vi har säkert mycket att kunna delge varandra.

    Gamla tråden
    www.familjeliv.se/Forum-3-60/m46826662.html
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-08 15:38
    unesco.se/Bazment/Unesco/sv/Svenska-Unescorad...

    www.unicef.se/barnkonventionen/barnkonvention...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-08 15:38
    www.skolverket.se/sb/d/193/url/00680074007400...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-04 11:34
    www1.vgregion.se/blom/Startsidor/sid1.htm

    www.dhb.se/

    www.abclogopedtjanst.se/
  • Svar på tråden Språkstörningstråden fortsätter
  • pinguuu

    Ser att det kommit lite tips om APPAR till iPad

    Lägger gärna ut lite fler appar jag tycker är jättebra...

    Skolstil

    teckna.se  Är samma program som teckenhatten,

    Talkoing cards  Lägg in dina egna bilder och skapa eget ljud. Finns dessutom förinställda bilder.

    Ritade tecken   Som Ebba Edtor

    Happi läser
    Happi stavar
    Bokstavspussel
    Peka och lär
    Ordpussel
    Lär dig läsa
    Ordens magi

    Dessa har vi som arbetsprogram till min son här hemma och han älskar dem.

    Vad gäller matematik har jag
    Hungrig fisk
    2x2=4
    Fingu
    TL updare
    Caboose

  • glad i kvadrat

    Hej hej,

    Jag har varit inne och läst i tråden tidigare och tänker att det kanske är dags att jag presenterar jag och passa på att ställa en liten fråga.

    Jag är mamma till en liten tjej och en liten kille, tvillingar som är två och ett halvt år gamla. Min son är född med en ovanlig kromosomavvikelse som gör att han har endel medicinska bekymmer och en utvecklingsförsening. Mest tydligt är det att talutvecklingen är försenad (vilket är vanligt för barn med hans syndrom). MEN - de senaste två veckorna har han börjat härma ljud med munnen som tex. "ot" (ost),  "ajö ajö" (adjö adjö). "böd" (bröd) etc. Det här härmandet av ljud är alldeles nytt (och alldeles fantastiskt att höra! :)) och tidigare kunde han säga "mamma" och "pappa".

    Nu till min fråga - Ludvig har en planerad operation framför sig, de ska förminska hans halsmandlar som ställer till det endel för honom när han är förkyld. Han stora halsmandlar gör även att han har måttlig sömnapné. Operationen i sig är inte akut utan han var ett "gränsfall" kring om man skulle operera nu eller avvakta för att se om han "växer till sig".

    Jag har börjat fundera på om den här operationen verkligen är bra att genomföra nu när han äntligen verkar ha kommit igång lite med att forma egna ljud och visa intresse för att prata. Jag tänker att hans taluveckling kanske blir påverkad och att han kanske kommer av sig lite...?

    Jag har pratat med hans logoped som säger att hon förstår hur jag tänker och att det kanske kan vara bra att avvakta. Jag har telefontid med hans neurolog idag och tänkte höra hennes åsikt också. MEN - alla ni fina kloka människor här inne - har ni några åsikter och input? Tacksam för alla svar jag kan få.


    -- Moa och Ludde - 090915 - luttradmamma.blogg.se --
  • Tezz72

    Är tyvärr inte så aktiv på denna sida eller överhuvudtaget på familjeliv. Finns numera mest på FB.

  • Ain

    Hej!


    Jag hoppas att ni här inne kanske skulle kunna ge mig era erfarenheter ang,problem med uttal av ord. Jag har en son som är 2 ar. Han sa sitt första ord ganska "normalt" men sedan blev det inte sa mycket mer. Nu när han är tva kan han säga endel ord, men oftast härmar han bara. Han har endel ord han använder, som mamma, pappa, där, nej, ja, boll, hoppa. Han använder nagra ord till, men det är verkligen inte mer än 10 han använder spontant. Han kan sätta ihop tva ord, det kunde han nagra dagar innan han blev tva. Oftast säger han dock bara Mmm Mmmm.


    Han försöker ocksa kommunicera, och tecknar nagra ord - när han väl kan ett tecken använder han bara tecknet, sa det verkar nästan som han föredrar teckna. Han tecknar inte bara till oss, utan även till andra som tex Tack, eller Mer. 

    Det jag funderar pa är att han verkar ha svarigheter med att uttala orden. Han verkligen försöker härma orden, men ofta lyckas det inte. Han gör sa konstiga rörelser med tungan ocksa, da han försöker. Men det kanske är normalt för en 2 aring att inte lyckas uttala tex papper (alltsa inte ens vara i närheten av att säga det korrekt)? Hur kan man veta vad som är normalt eller inte? Barnläkaren tycker att man ska vänta, men jag har en känsla av att han har mer problem än andra barn, och jag vill inte dra ut pa det OM det är sa att han har problem. Ju tidigare man far hjälp ju bättre? Hur har era barn varit i uttalet? finns det nagon här vars barn har haft svarigheter att prata, men verkar första allt och vilja kommunicera?

    Jag har försökt läsa pa internet, men skulle vara tacksam för nagons asikt som kanske har egna erfarenheter.

  • Trebarns far

    Hej
    Nu har grid player släpps på svenska. Det är en kommunikationsapp till iPad sopen är gratis och verkar det lilla vi kollat på den väldigt bra. Den går att använda både bildbaserad och textbaserad med ordprediktion.

  • evolyn

    För ca 1.5 månad sen opererade min son halsmandlar och polyper för dom trodde dels att han skulle bli bättre i uttalet och dels bli piggare. Men nu har han blivit mycket sämre, pratar mycket otydligare och jag har mycket svårt att höra vad han säger, nu är det ju inte så längesen operationen var så det kanske kan bli bättre.
    Nån som har erfarenhet av detta?

  • k girl

    Som jag letat denna! Gör ett snabbt inlägg från tfn för att hitta igen den med datorn...

  • k girl

    Jag ser ju att det är länge sedan det skrevs någonting i tråden. Finns ni kvar på FL eller hänger ni på Facebook eller någon annanstans?

    Jag är gammal FL-räv som har sett titeln på den här tråden flasha förbi många gånger, men det var inte direkt det lättaste att hitta igen den.

    För att göra en lång historia kort bad vi om logopedremiss till vår då 2,5-årige son för att han har få ord och inte pratade i tvåordsmeningar. Vi fick tid för bedömning i juni och logopeden bedömde honom som språkförsenad, både i förståelse (vilket förvånade oss) och tal. Vi har jobbat med TAKK över sommaren och sonen har tagit till sig det jättefint - logopeden säger att hon aldrig har träffat ett barn som anammat tecknen så fort och i sådan utsträckning. Hon är mycket positiv generellt, men vi får bedömningen av hans språk först nästa tillfälle.

    Vill ibland bara bryta ihop och andra gånger känner jag mig mer hoppfull. Vi hoppades att det skulle lossna lite när han börjat på förskolan, men om det återstår att se (han skolades in för en månad sedan). Jag tycker att han är så otroligt tyst när jag hämtar honom och oroar mig lite för hur de kommunicerar med honom. Att de använder teckenstöd vet jag. Men hur står det till med exempelvis resurser? Vad har man rätt till? Något alls?  

Svar på tråden Språkstörningstråden fortsätter