Inlägg från: Nyfiken gul |Visa alla inlägg
  • Nyfiken gul

    Unga mödrar Danmark

    ************** Jaaa snälla - Kan ingen göra ett tillägg i TS med alla nya mammor! Många av dom som står i ts är ju inte ens med längre... *********

  • Nyfiken gul
    Helennnna skrev 2009-12-03 19:10:06 följande:
    Tänker så det knakar! Känns som om vi har glömt någon? .. hmm.
    Hon som bodde på en stor hästgård som skulle ha barn - hon bodde sambo med barnets pappa men dom var inte ihop. Dom bodde i en typ vindsvåning i ett av bostadshusen på hästgården. Var det typ mormor som bodde på gården. Vad var hon i för ålder då... 18?

    och så har vi inte heller sett henne på länge - hon som blev utslängd av sin mamma när hon skulle få barn och sen flyttade hem till mormor... ... hmm... 16-17 år?
  • Nyfiken gul

    Angående Katherina - det var just det hon själv reagerade på - att när man har förlossningsdepression borde man inte få ta såna beslut som hon gjorde och har ju dragit igång den här processen för att hon ville få det beslutet upphävt och ogiltigförklarat för att hon helt enkelt inte var vid sina sinnens fulla bruk...


    oktobermammsen skrev 2009-12-03 20:48:23 följande:
    och hon gick hos psykolog ju..vad var det för hjälp liksom,en så djupt deprimerad mamma borde läggas in och absolut inte få ta avgörande beslut. jag håller helt med..
  • Nyfiken gul

    Apropå diskussionen ovan... jag skulle faktiskt som lite motvikt vilja se en ung mamma/familj som lever ett helt vanligt liv och där man får se hur dom kämpar för att få ekonomin att gå ihop med sina jobb, dagistider,, tvätt och sånt..

    som motvikt mot dom stackars trasiga mammorna vi följer nu.

    Jag tänker på den norska serien som gick och det var riktigt uppfriskande att se familjen i radhuset där som levde vanligt liv. motgångar och utmaningar finns det ju ändå fast man lever i en vettig familj... så intriger saknas nog inte ändå...

  • Nyfiken gul

    Åh vad kul det var att se June igen!! Vilken förändring.. WOW!!! Blev nästan tårögd när man såg hur bra hon verkade må nu. Men den här Jan hon har nu och bor med verkar ju också vara mycket äldre... inte den snyggaste heller men han verkar uppenbarligen bra för henne....

    MS... ja herregud vad ska man säga.... det är väl bra att hon söker praktikplats på eget initiativ men för 17 gubbar.. kan man inte se LIIIIIITE intresserad ut ändå????
    - här är min ansökan och foto - hejdå... typ... kan man ju knappast få praktik på det sättet....

    Och jag hoppas att det går bra för Sabine.... Simon var ju hur söt som helst!!

  • Nyfiken gul
    mamma hampus skrev 2010-05-05 11:37:02 följande:
    När man ser det på tv så brukar de komma upp en ruta om nästa program och så men det står något om de svenska unga mammorna att man får vara med och diskutera det är väl någonstans på kanal 5.se eller något.Får kolla extra när de visas i kväll
    det frågas om att om man är en ung mamma så kan man gå in och diskutera.. det står formulerat på olika sätt nästan varje dag...
    Victor född 10/6 - 2008- - vår älskade son!
  • Nyfiken gul

    Stine verkar tyvärr kvala in i samma liga som christina - hon med lilla sonen Marcus.. båda är ju riktigt sjukligt insnöade på att få sin lilla familj så fort som möjligt - helst igår... visst kan man vara förälskad och sväva på moln.. men hallå liksom tänk lite här..
    Och att vara gravid igen med barn nr 2 när hon nyss suttit och postat in brev  till soc om vårdnaden om barn nr 1 som  bara är 7 månader och dessutom hunnit med att vara sambo med en pojkvän till emellan där...  stopp och belägg här...

    Inge kan jag faktiskt känna stora sympatier för , hon verkar ändå ha nånting innanför pannbenet.. att man är gravid och ska bli mamma borde vi alla i tråden här veta att det är inte nån garanti för att man automatiskt blir smart och allvetande.. hon är 17 år och beter sig faktiskt som en typsik sådan. Därav hennes kommentarer om saker som inte är helt självklart i den åldern.. Jag tycker hon är charmig och hoppas att man får följa henne en bra tid framåt.

    Nån jag däremot retar mig på alltmer är Melissa... jag gillade henne från början men nu vet jag inte... okej att man kanske blir lite rådvill när ens barn ligger på sjukhus och hon dessutom är hemlös och så .. så att man saknar sin vardag och sina kompisar.. men jag vet inte.. hennes kommentarer idag var mer än lovligt dumma..


    Victor född 10/6 - 2008- - vår älskade son!
  • Nyfiken gul

    hon med Simon - det var väl den mamman som började dagen med att ta en kopp kaffe och en cigg tillsammans med syster och mamma? och dom bodde rätt långt ut på landet och hade långt till skolan.

    om du letar upp spoilertråden så hittar du lite fakta om dom flesta mammor som medverkar - i spoilertråden finns det även adresser till mammornas bloggar och hemsidor..

    jag antar att hon ska vara med igen eftersom hon var väl egentligen den som förra säsongen slutade med, det var ju typ hon och Melissa man fick följa i slutet..


    Victor född 10/6 - 2008- - vår älskade son!
  • Nyfiken gul
    mamma hampus skrev 2010-05-09 13:32:00 följande:
    Någon mer än jag som väntar så på morgon dagens avsnitt
    oh ja!!  Du är inte ensam...

    ska bli spännande att följa Stine faktiskt och se vad som händer och sker..
    Victor född 10/6 - 2008- - vår älskade son!
  • Nyfiken gul

    Lite reflektioner över dagens avsnitt:

    Jag vet precis hur illa man kan må av en graviditet och även om man inte kräks under dagen så mår man ändå ruuuuuskigt illa så jag förstår Stine som inte klev ur soffan. MEN jag tycker ändå att man faktiskt borde göra något åt sitt illamående, det finns ju massa hjälp att få om man har såna problem och jag får bara en lustig tanke att Stine emellanåt vill beklaga sig lite här och var över lite diverse saker och att må illa verkar vara en sån sak man gärna häver ur sig lite extra mycket av.. gillar Stine men jag retar mig ändå på henne..

    ÅH vad härligt att se Camilla igen!!! Det händer alltid något kring henne som gör att man skrattar gott, hon bjuder på sig själv. Jag menar hur mågna skulle ärligt erkänna inför miljoner tv-tittare att man har noll koll på bilar och startkablar? ME LIKE!!!

    Åh hjärtat blöder för den lilla sjuka pojken... hoppas han mår bättre snart..

    M-S ja.... jag har också kämpat med trotsiga barn och jag tycker faktiskt att hon gör så gott hon kan för en i hennes ålder och i hennes sits. Det är väldigt lätt för oss äldre flerbarnsföräldrar här i tråden att sitta och döma o kritisera men jag undrar bara stillsamt hur många av oss som visste allt från början med sina barn? Övning ger färdighet som sagt var och M-s har tyvärr inte fått rätt start, hon har klarat det bättre om inte hon haft sin mamma i hasorna hela tiden.. Hoppas det går bättre för henne i framtiden!

    Söt liten tjej som Inge fick.. Ska bli kul att följa henne men sorgligt att hon inte har kontakt med sin mamma i den utsträckning hon skulle behöva. Tur att hon har sin styvmamma iaf.

    Åh så ska det bli kul att följa Hanna igen från förra säsongen!!


    Victor född 10/6 - 2008- - vår älskade son!
Svar på tråden Unga mödrar Danmark