• Anonym (besviken)

    Varför så svårt med svenska vänner?

    Ja, som rubriken lyder, varför är det så svårt att skaffa svenska vänner? Jag har bott i Sverige i flera år och är en trevlig och normal person och konstaterar att jag bara har utländska vänner här. Jag kommer snart att flytta härifrån (min man har fått jobb utomlands) utan att ha lärt mig särskilt mycket om svenskar :(

    Jag har alltid gillat Sverige och har lagt ner mycket jobb på att lära mig svenska men svenska vänner har jag aldrig lyckats få trots måååånga försök. Det är nästan löjligt att jag har så många vänner och ingen är svensk, fast jag har försökt så mycket. Får nobben varje gång jag försöker närma mig en svensk, de är trevliga tillbaka men inte mer. Jag har faktiskt tappat hoppet och ärligt talat börjat undra vad är det för konstig folkslag som är så svåra att lära känna och blir misstänksamma så fort man försöker bli vän med dem :(

  • Svar på tråden Varför så svårt med svenska vänner?
  • Petronilla

    Det låter ju jättekonstigt. Du måste ha träffat fel människor. Jag älskar att lära känna nya människor. Jag bor i sthlm. Vi kanske hinner träffas?

  • Anonym

    Tro mig, det är inte lätt att va svensk och få nya svenska vänner heller! Jag flyttade till en annan stad och har nu bott på detta nya ställe i snart 10 år och endå har ja knappt några vänner. Livet känns så trist.

    Om ja nu skulle få upp en kontakt så tar många avstånd eftersom min kille inte är född svensk.

    Vi trodde att det skulle bli bättre när barnen började komma upp i ålder och skulle börja leka med kompisar från dagis, men hittills så har det inte hänt så mycket där heller. Hoppas på att det lättar när det är dax för skolan!

  • SunnyBunny

    Säger som tidigare inte lätt och få vänner över lag om man tex flyttar till en ny stad. Jag har bott i Stockholm i 2 år och har inte än lärt känna så många nya människor än...

  • Anonym

    Jag kan känna att ja har väl tappat hoppet lite, vilket säkert leder till att man omedvetet inte är så öppen och mottaglig för nya kontakter.
    Ja tänker många gånger att ja måste ju va den tråkigaste personen på jorden så det är väl därför ja inte kan få några vänner,ja har ju aldrig några roliga historier att tillföra så vem vill lyssna på mig!

  • snapdragon

    hur vet du att det är därför?


    Anonym skrev 2009-12-06 20:28:44 följande:
    Om ja nu skulle få upp en kontakt så tar många avstånd eftersom min kille inte är född svensk.
  • Anonym

    När ja har nämnt det så vill de inget mer...så det är därför!

  • Anonym
    Anonym skrev 2009-12-06 20:28:44 följande:
    Tro mig, det är inte lätt att va svensk och få nya svenska vänner heller! Jag flyttade till en annan stad och har nu bott på detta nya ställe i snart 10 år och endå har ja knappt några vänner. Livet känns så trist.Om ja nu skulle få upp en kontakt så tar många avstånd eftersom min kille inte är född svensk.Vi trodde att det skulle bli bättre när barnen började komma upp i ålder och skulle börja leka med kompisar från dagis, men hittills så har det inte hänt så mycket där heller. Hoppas på att det lättar när det är dax för skolan!
    var är han ifrån då?
    var bor ni?
Svar på tråden Varför så svårt med svenska vänner?