Inlägg från: MrsCharlotte |Visa alla inlägg
  • MrsCharlotte

    När började du försöka igen?

    Beklagar verkligen sorgen över din dotter.. det är fruktansvärt att mista ett barn. 


    Jag fick tillbaka min mens efter två månader och då försökte vi igen och jag blev gravid direkt. Tyvärr blev det ett ma i v.10 och jag skrapades i augusti. Men nu är jag gravid igen i v.7. Oavsett när man blir gravid igen är det ett helvete att gå och oroa sig. Det är oundvikligt. Men som en änglamamma sa när hon fick sitt andra barn: "Det är som balsam för själen när man föder ut sitt änglabarns syskon". 
    Min barnmorska sa att eftersom kroppen är inställd på att vara gravid så blir man oftast  gravid ganska fort efter förlossningen när mensen kommit igång. 
    Jag funderade lite på det där att komma i form innan jag blev gravid igen, men blir man gravid igen så spelar det ju ingen roll om man är i form eller inte, kroppen förändras ju igen och man går upp i vikt etc. Så jag kände att jag ville lägga energin på att försöka skaffa ett syskon till vår Elliot istället. Jag går promenader varje dag, det räcker. 
    Jag hoppas att ni snart blir gravida igen så att er dotter kan få ett syskon! Många styrkekramar!
  • MrsCharlotte
    lilluka skrev 2009-12-07 13:03:22 följande:
    Tack för de fina och kloka orden MissCharlotte! Också ledsen över att ni behövt gå igenom detta. Men vill också gratulera dig till det nya liv som växer. ...tror att jag bara försöker inbilla mig om att bara jag först kommer i form, så har jag bättre förutsättningar att orka en graviditet till...men innerst inne vet jag att det i slutändan inte har någon större betydelse... Min graviditet var jättebra, gjorde verkligen allt och lite till för att dottern skulle växa och ha det bra, men så dog hon ändå bara så där...oavsett allt jag gjorde. Ett syskon är det som snurrar i huvudet...allting annat känns så meningslöst... Vi har fått känna på hur ett liv växer och hur stor kärleken är till ett barn (vårt första), så ett liv utan något syskon känns så ihåligt... Jag tänker på er också och hoppas från hela mitt hjärta att det går hela vägen för er!
    Ja man har ju förberett sig för ett liv som förälder. Och när ens barn slits från ens armar så kan man ju inte tänka på så mycket annat än att skaffa ett syskon.... När jag blev gravid andra gången så kändes det som om jag kom tillbaka till livet, att allt före graviditeten var ett svart hål som jag kom ut ur. Tyvärr fick jag ju  missfall, men känslan av att ha kommit ut ur mörkret stannade som tur var kvar hos mig. Jag önskar er all lycka och håller tummarna för ett nytt plus på stickan för dig! Kram
  • MrsCharlotte
    lilluka skrev 2009-12-07 14:15:59 följande:
    Tack MissCharlotte! Jag är verkligen tacksam över detta forum...för då får jag lite hopp och tröst, vilket du givit mig idag MissCharlotte. Tankarna och känslorna vacklar och då är det så skönt att få läsa ovan. En varm kram till dig!
    Ja familjeliv är verkligen kanon! Tveka inte att maila mig om du känner att du vill "prata" av dig eller så. Många kramar!
  • MrsCharlotte
    Wilfa skrev 2009-12-20 22:14:09 följande:
    Vad skönt att höra att så många har plussat ganska snart efter att ha fått ett änglabarn. Vi förlorade vår son i vecka 24 nu i början av december och är helt inställda på att börja försöka så fort som möjligt. Har en son sedan tidigare som föddes i vecka 33+2. Han är snart 8 år och vill verkligen bli storebror nu! Eftersom här finns så många kloka änglamammor passar jag på att fråga när ni vågade påbörja samlivet igen efter det att ni fått era änglabarn? Även om det inte blir något pluss av det direkt..... Vi längtar efter att komma igång igen!
    Hej! Beklagar förlusten av er son! 
    Vi började med samlivet igen ungefär 2 månader efter förlossningen, jag hann ha en mens innan jag blev gravid. Gör precis som ni själva känner är rätt och så länge du slutat blöda. Många läkare säger ju att det är bra att iallafall invänta en mens innan man försöker bli gravid men vissa säger att det inte spelar någon roll. Prata med din läkare och hör vad han/hon säger. 
    Många kramar och lycka till!
Svar på tråden När började du försöka igen?