Inlägg från: LumLumLum |Visa alla inlägg
  • LumLumLum

    Sytråden spinner vidare - röd tråd

    Mimmi 71 skrev 2009-12-08 07:31:06 följande:


    Spännande för mig men tragiskt för plånboken Tåget låter högintressant
    Och jag inser att jag nog måste försöka få jobba lite mer så jag får in mer pengar
  • LumLumLum

    Mimmi 71 skrev 2009-12-08 07:36:05 följande:


    Kanske jag skall testa inom kort Idag trycker jag på "beställ" knappen och hoppas på snabb leverans. Det blev ingen Bernina utan en Janome istället och då får jag med ett enklare stygnsättningsprogram Gissa vad jag kommer att syssla med under julhelgen Skall få iväg en beställning till Bibbi - vad för slags "stärkelse" skall man köpa som fungerar på det mesta. Antar att det blir broderi på trikå och eventuellt på velour i första hand.Behövs det någon form av "stärkelse" även när man broderar på stumma tyger såsom lakansväv odyl. Funderar på en skopåse och klotpåse till min bowlande pappa
    Äntligen!
  • LumLumLum

    Nu känner jag mig hemma. Sitter och syr en volangkjol. Det var länge sedan sist.

  • LumLumLum

    Mimmi 71 skrev 2009-12-08 13:10:15 följande:


    Har fixat det - läste lite mer nogrannt och då var det inte firmanamn Nu är det sängen som gäller, har en huvudvärk som vägrar ge med sig. När illamåendet började komma vad det dags att erkänna sig besegrad
    Krya på dig! Har också en gnagande huvudvärk som mycket väl skulle kunna utvecklas till migrän om jag har otur. Har verkligen inte tid med det idag, min stora dotter ska ha sin första fiolkonsert idag, det vill man ju inte missa.
  • LumLumLum

    Blä! Sitter och försöker knacka ner ett personligt brev/jobbansökan tills jag ska träffa min jobbcoach i nästa vecka. Men det går seeegt. Har verkligen ingen motivation till det. Funderar starkt på att stänga av den delen av hjärnan och sätta mig och sy klart min volangkjol istället.

  • LumLumLum

    Mimmi 71 skrev 2009-12-09 10:55:08 följande:


    Det låter trevligare. För min del så är det lite lugna aktiviteter här hemma som gäller, huvudvärken görs sig fortfarande påmind även om den inte är lika illa som igår. Frusen och trött är jag också så jag funderar på om det är förkylning på gång. Det har jag ju inte tid med när flertal beställningar skall sys och lite julfix och julklappar skall bli till under helgen.
    Hoppas huvudvärken ger med sig. Har också känningar av gårdagens anfall. Eller, jag hade inte det på fm, men efter att ha hämtat på dagis dök det upp (3½ åringar är verkligen inte att leka med....) Blev en värktablett och lite lunch, för att få ork till eftermiddagen. Har nämligen lovat stora dottern att ta med tre kompisar hem för pepparkaksbak i eftermiddag. Varför låter sådana grejer så bra när man kläcker idén, men sämre när det är dags för genomförande?
  • LumLumLum

    När ni ändå diskuterar covermaskiner litegrann. Vet ju att många haft inkörningsbekymmer med sina maskiner. Har det gällt även "fållsömmarna" eller är det farmförallt kantbandandet som ställer till problem? *Drömmer om ny maskin*

  • LumLumLum

    Mimmi 71 skrev 2009-12-10 09:03:36 följande:


    Fållsömmen har aldrig bråkat med mig. Däremot kan det bli ett och annat hoppstygn på kantband och över raglansömmen, men det hela handlar om finjustering av inställningar för det mesta. Fuskar man med detta så blir det en del hopp.
    Vi får se vad som händer under nästa år. Kanske det blir en maskin till åt mig.

    Idag har jag trotsat huvudvärken (som jag tycker borde gett med sig nu på dag tre, men icke...) och sytt klart volangkjolen jag började på häromdagen. Och så fick jag ett infall att sy en pepparkakemössa åt min minsting till luciatåget på dagis imorgon. Får hoppas att den passar bara.
  • LumLumLum

    Undrar om jag ska ta mig i kragen och sparka liv i bloggen kanske....

  • LumLumLum

    Att dom inte lägger till sömsmån på mönster i tidningar och böcker tror jag till viss del beror på att var och en ska få bestämma hur bred sömsmån man vill ha. När man sytt lite så har man ju fått lite känsla för hur bred sömsmån man "behöver" och känner sig bekväm med.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - röd tråd