Inlägg från: yrväder |Visa alla inlägg
  • yrväder

    Sytråden spinner vidare - röd tråd

    NCL skrev 2009-12-09 21:40:53 följande:
    Vad kan man använda för söm då? (Min maskin har inte så många sömmar att välja på.) Det måste väl vara en stretchig söm till muddkant t ex?
    Till muddkant använder jag förstärkt raksöm, och till fållar en söm som kallas stängd hushållsoverlock. (eller använde, nu har jag en covermaskin)
  • yrväder
    GOBLIgobli skrev 2009-12-09 21:58:04 följande:
    Ang. tvillingnål så är det precis en "korv" som ska till på avan och så lite övertråd som möjligt, alltså rätt hög trådspänning så övertrådarna drar undertråden till en sicksack. Det är när undertråden blir för rak som stretcheffekten försvinner, en raksöm går ju för det mesta av i trikå.
    fast för mig gick det av ändå trots zz på baksidan.
  • yrväder
    GOBLIgobli skrev 2009-12-09 22:04:39 följande:
    Jo, det gjorde det för mig med märkte jag och ffa i fållen på en kjol till tösen, där blev det tydligen mer töj och bensprattel än vad sömmen tålde. Undrar om det behövs en starkare tråd på undersidan kanske?
    Jadu, bra fråga.....jag har gett upp försöken nu när jag har en covermaskin
  • yrväder
    Kallokanin skrev 2009-12-09 22:40:42 följande:
    Tycker ni att det är på tok för mycket med typ 60:-/grej (antar att moms är med dessutom)? Jag tänker att det borde ta en jädra tid att få till alla grejorna, men å andra sidan har jag ingen broderimaskin heller... Jag tycker att priset är rimligt med tanke på att det är handgjort. Sen att det är svårt att konkurrera med fabrikstillverkat i det här fallet är det ju inget snack om.
    nja, jag vet inte, nu vet jag inte vad materialkostnaden är, men avancerade brodermaskiner sköter ju sig själv, bara sätta igång. Men ja, jag tycker nog 60 kr per grej känns lite dyrt. Inte så att EN sak för 60 kr är dyrt, men det där är som en grej där det är tänkt att man ska köpa många delar....
  • yrväder

    Ni som beställt från snapsource!!

    Nån som vet om storlek 14 (8mm) passar köpesbodys, ex molo? Syrran har ett gäng som passar på både bredd och i ärmar, men inte på längden, så några bodyförlängare hade behövts.

    Har ni åkt på tull när ni beställt? Hade tänkt beställa bara lite, typ för 30 dollar....

  • yrväder
    madebyinferno skrev 2009-12-13 20:21:50 följande:
    jersey VS interlock (i barnkläder och varför)????
    interlock på små barn iaf, främst för att jersey krullar sig ofantligt mkt. Syr i det till mig själv, men tja, nog är det en del svärdomar
  • yrväder

    ja här är det föraren som inte inser att man ska sluta när man är trött Fick för mig att trycka klart en tröja trots att jag var helt slut. Slutade tyvärr med att jag måste göra om det hela. Dock går det att rädda tyget delvis iaf, fast det får bli en mindre storlek...

    Sydde klart 3 dockblöjor istället. Gick betydligt smidigare

    Nu har jag gett upp för ikväll, och lyssnar på ljudbok istället.

  • yrväder
    Dora skrev 2009-12-20 12:26:00 följande:
    Jag är lite sur idag. Beställde orangea troll och matchande enfärgad interlock. Beställde tyvärr fel och fick en ill-orange som inte matchar trollen alls. Jag vet inte men jag hade nog reagerat om någon beställt så och frågat om det inte ska vara "trollfärgen"... Nu är den slut så jag får klara mig utan.
    dom enfärgade orange trolltygerna är inte slut, det blev inga alls. Tillverkarna klantade sig och tryckte på allt tyg dom hade färgat, och sen lyckades dom inte färga nytt tyg som matchade. Dom hade försökt 2 gånger, och efter det gav Anna upp. Låter som att hon skulle behöva byta leverantör.....
  • yrväder
    Jalapeno skrev 2009-12-29 16:57:15 följande:
    u've met me. Jag är både för lång o för bred. i synnerhet precis just nu.... Mimmi 71 skrev 2009-12-29 16:40:52 följande: Grön av avund, faktiskt. kolla friskyfrogs blogg. Hon gjorde för länge sen en tunika med grafiska runda mönster på rutig botten. Precis hur snyggt som helst.
    nu blev ju jag nyfiken, länk?
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - röd tråd