• ak74

    Sytråden spinner vidare - röd tråd

    Bling1975 skrev 2010-01-08 14:43:13 följande:
    Nu när jag och kantbandsmojängen börjar bli vänner inser jag att jag inte har så mycket att kanta med. Har lite SoS mudd i brunt och turkost som funkar bra men jag vill ha mer färger. Var köper ni er, och finns det någon röd som passar bra till de röda elefanterna? Tubmudden på tex ohlssons är ju inte så lång (vilket gör mig lite sur), skarvar ni då om ni tex gör en omlotthoodie i lite större storlek? Funkar det med skarvad och vikaren?
    Interlock funkar att kanta med. Speciellt JNY:s är bra, lite tunnare...
  • ak74
    yrväder skrev 2010-01-08 17:25:40 följande:
    Jo förresten, vet inte om alla får infomejlen som anna på mjuka tyger skickar ut, men klistar in ett utdrag ur det senaste, om leveranser som inte kommit osv. "Lite info om status på ordrar: När en order uppdateras till levererad hämtas de oftast arbetsdagen efter av posten. Så när du får ett uppdateringsmail med levererad status går det oftast inte till posten samma dag utan dagen efter. Detta har gjort att paket som "levererades" den 23:e december inte hämtades förens arbetsdagen efter, i detta fallet tis-tors denna vecka. Det var en miss av mig att inte informera om det till er som hade ordrar då. Tanken från början var att posten skulle hämta dem den 28:e men tyvärr gick det inte." Ur infomejl från Anna på mjuka tyger.
    Konstigt att jag inte fått det mailet...
    Ni som fått besked att ert paket uppdaterats till levererat, när beställde ni?
    Jag beställde 19 dec men har inte fått något mer än en orderbekräftelse...
  • ak74
    Ullerull skrev 2010-01-08 20:29:15 följande:
    Jag får itne heller infomail från mjukatyger, kanske skulle klicka i så man får det. Jag har inte beställt fordonstyger men vill gääärna ha det rosa. Kan man efterbeställa till samma paket trots man betalat? Kanske skulle maila och fråga. Jag gjorde beställningen 19dec och har inte fått något skickatmail än.
    Jag är också lite sugen på fordonen
  • ak74

    Hmm, jag har också problem med att få plats med mina tyger...


     Tygförvaring?
    Bilden är åt fel håll ser jag nu...
    Jag har även plastbackar från IKEA på några hyllplan...
    tygförvaring2
    ...men det räcker inte...
    Vad gör man?
  • ak74

    Om man ska sy kanelbullar i velour, vilken färg på velouren passar bäst? Och hur  dekorerar man dem?


    Tänkte prova att sy lite små godsaker till min mamma som är dagmamma. Mina egna barn har nästan vuxit ifrån sånt nu. Det vill hellre ha ätbara godsaker
    Vad mer än kanelbullar kan man sy? Såg att nån (lillofant?) hade sytt prinsessbakelser. Finns det något mer?
  • ak74

    Nu är barnen lämnade på skola och dagmamma, tidningen läst, datorn kollad och kaffet slut! Dax att göra lite nytta


    Måste sy bort lite tyger så jag kan köpa mer
  • ak74
    bakabakalitenkaka skrev 2010-01-13 10:42:18 följande:
    Jag hänger över köksbordet, ajaj, och klipper 24 mössor. Sen får vi se om jag orkar sy några idag, om ryggen orkar med. Vad har ni för sy-musik? är det bara jag som har det kanske? Kommer ihåg när jag var liten och satt under bordet när mamma sydde, och minns att hon spelade dire straits och sånt... så det går på min spotify för tillfället, hihi :)
    Bandit rock går på min radio. Sen hur mycket jag hör är en annan femma... Med overlock, brodermaskin, tvättmaskin, torktumlare och avfuktare i samma rum så blir det en del väsen... 
  • ak74

    Jag har precis kantat en body med CP:n och i varenda skarp sväng hamnar vänsternålen utanför kantbandet. På raksträckorna blir det perfekt. Hur ska jag justera för att det ska bli perfekt även i svängarna?

  • ak74
    Mimmi 71 skrev 2010-01-13 11:43:20 följande:
    Håll kantbandet på plats mha pincetten i svängarna. Hos mig är det bara symaskinerna som sjunger när jag syr  tycker att det blir för mycket ljud om radion är på också. Är lillemannen med så brukar det vara TV4Anytime med Postis Per, Boblins eller Chuggington.
    Jag försöker med pincetten men kommer inte åt... Jag måste i så fall peta på höger sida om pressarfoten men det finns inte en chans att jag får in pincetten där... Utrymmet mellan pressarfoten och kantbandsapparaten är ju noll och ingenting.
  • ak74
    Mimmi 71 skrev 2010-01-13 14:55:22 följande:
    Thea (Kokalal) tror jag har en tut där hon visar sömnad av kantband. Om jag inte missminner mig så har hon en bild där hon hjälper till med pincett. Jag brukar alltså trycka in kantbandet med pincett i höjd med nålarna (eller strax innan) och där finns det ju plats.
    Hmmm... Kan det vara så att clear wiew foten jag använder är längre än pressarfoten som hör till bandkantaren? Jag så att Thea använder originalfoten...
    Får kolla upp det i morgon...
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - röd tråd