Inlägg från: Anonym (Lycklig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lycklig)

    Det ska fan vara en modern man!

    Två saker jag tänkt på- det där med alkoholen TS. Då fick hon lust, din fru? Eller hur var det? Minns hur annorlunda mitt första man blev av en skvätt martini. Han var lite blyg annars. Men i och med att jag aldrig dricker, så drack ju han sällan. Fast han blev faktiskt mysig och "förälskad"av en mindre mängd alkohol. Jag menar inte att du ska börja få henne att dricka, men nån gång kanske?
    Och stress och sex. Nu är vi ju olika, men den här tråden visar ju också hur många som känner igen sig i varandra. De flesta känner nog svårighet att ha sex vid stress. Men jag kan också tänka att där skulle vi kunna ha en viss biologisk skillnad. Efter sex, så har män i allmänhet lättare att somna/ slappna av. Jag vet att om jag är trött och egentligen håller på att somna och sen har samlag, så blir det svårt att somna sen. Och är jag stressad, har mycket att göra och sen har samlag. Ja-då blir det ännu mindre tid kvar att göra det jag skulle. Fast i ärlighetens namn. Man måste ju fundera på vad i livet som är viktigt egentligen. Ibland tror man kanske att man måste mer än man ska?
    Funderar på en tredje sak, om du jobbar hemma och det är lite kärvt. Kanske suget efter sex blir större då? Du kanske skulle få mer stimulans överhuvudtaget om du var på en arbetsplats. Bara en fundering.
    Och när det gäller det sista du skrev, så är det verkligen tragisk, att så många ( oftast kvinnor) ger så mycket och får så lite tillbaks. En del får ett värdigt eget liv, först som änkor. Samtidigt så känner jag själv att jag skulle inte vilja åldras ensam heller. Fast man behöver ju inte ha ett parförhållande, man kan ju bo i nåt slgs kollektiv eller nåt...

  • Anonym (Lycklig)

    TS en OT fråga. Hur gör man för att klistra in det andra har skrivit?
    Jo, det där om orgasmer och att vara avslappnad efter. Givetvis olika, både från person och från gång till gång. Men det verkar ändå som om fler män blir sömnigare efter sex och också kan ha sex som en konfliktlösare. Det här är grovgeneralisering: Men kvinnor vill prata ut först och därefter ha sex och män kan ha sex först och prata sen ( om de inte somnat då..) Och jag kan få ingen, en eller flera orgasmer. Och jag spänner mig ( på ett fysiskt positivt sätt) för att uppnå dem och kan bli rätt trött rent fysiskt. Och skulle säkert få fler orgasmer om jag var lite mer tränad ( vilket gäller de flesta f ö) Men för det mesta blir jag inte sömnig/ avslappnad även om jag är helt nöjd och slut rent fysiskt. Tror ändå det kan finnas nån biologi i detta.
    Och det var ju synd/tur att det inte funkade med alkoholen...
    Och det är verkligen knepigt det här med relationer, inte bara sexuellt, utan totalt, när en ger/vill/gör mer och den andra kanske också känner så, men ändå går det inte ihop.
    Min dotter var här på besök med sina vänner från tonåren och de diskuterade just polyamorifrågan. Den var inne i Grön Ungdom då.Och många ansåg min dotter drev den, men hon hävdade att hon bara råkade praktisera det. Men vi alla anser att det här med samlevnad, sex och allt i kring behöver verkligen vidgas.Kärnfamilj och parförhållanden kan vara så begränsande. Samtidigt som t ex kollektivboende inte heller är så lätt, vet jag av erfarenhet. Har haft lite olika varianter. Även parförhållande med delad bostad med singeltjej, som funkade utmärkt just då. Och par med två singelkillar, när jag var mycket ung. Jag hade bara sex med min kille, men kunde gå och gosa vidare på morgonen med nån av de andra när min kille gått till jobbet. Fast jag har nog aldrig följt eller brutit normer,mest inte riktigt fattat dem. Gör det mer nu på äldre dar, för nu har jag insett lite bättre att de finns...
    Att ha flera fruar, t ex Afrika, kan mkt väl underlätta livet, för fruarna. Även om svartsjuka och problem är vanliga också. Men jag har föreslagit min kära helt seriöst att om han skaffar en fru och barn, så kan jag mycket väl fortsätta bo med dem allihopa. Jag har gärna en till som diskar och lagar mat, vi kan hjälpas åt med barnen. Hans fru skulle säkert vara glad över att älska med honom varannan dag/natt. Och då kan jag ligga och läsa i lugn och ro varannan. Men han vill inte och jag tror få fruar vill det heller. Men för mig skulle det nog funka om de ville. Dvs nu finns ju ingen fru än... Så istället för en älskarinna kanske du ändå skulle ha en kvinna till. Hemma. Ni behöver ju inte gifta er, eftersom det är som du säger förbjudet med månggifte. Jag vet. Låter helt knäppt. Men egentligen inte.
    Såna män som du växer heller inte på träd. Och du räcker säkert till. ( Plus en till som betalar hyran etc )

  • Anonym (Lycklig)

    Hej allihop i den här tråden, ni är med mig i tankarna även när jag inte är inloggad. Det här är nog bland det bästa jag varit med om i "sex och samlevnadsdiskussions väg". Jag skulle verkligen vilja prata med fler av er IRL! Extra tack till Omorfia som ger hopp. Det KAN funka, vilket också är min erfarenhet. 


    Men intressant med kopplingen till barndom och uppväxt etc. nakenhet, porrfilmer, tidiga sexerfarenheter. Jag känner mig befriande fri från "issues och hang-ups" trots vissa övergreppsförsök etc. ( som väl de allra flesta kvinnor har varit med om mer eller mindre)
    Och tror att man oavsett barndom kan uppnå en trygghet och glädje i sin kropp och sexualitet. Mina föräldrar var också uppväxta puritanskt och valde öppen nakenhet. Mina bröder och jag badade alltid nakna ihop osv. Själv glömmer jag ofta att jag är naken/halvklädd, vilket jag ofta är och har mer än en gång öppnat dörren och mött förvånade ögon. Mina barn däremot tjatade jämt, "mamma klä på dig, sitt inte där och muffa ner". Fast för mig har då nakenhet ingen sexuell laddning, vilket kanske är trist på ett sätt.
    Jag skulle aldrig kunna klä av mig på ett "sexigt sätt", typ strip.
    Och porrfilmer kan nog definitivt påverka ens sätt att känna, tänka, agera. Jag har nu den ovanliga upplevelsen att leva med en man som knappt har sett porr alls, och har mycket begränsad erfarenhet av sex före mig, samt är totalt trygg i sig själv. ( är under 30)
    Själv har jag ju efter 35-års sexliv en annan erfarenhet. Men liksom TS långa relationer med få. Tänkte göra annorlunda och få till ONS två gånger, men det blev förhållanden istället, så det sket sig. Eller hur man nu ska se det.
  • Anonym (Lycklig)

    Och jo, jag tror också att ett positivt sexuellt uppvaknade i barndomen påverkar senare. Jag läste tidigt och mycket och kunde i många år nästan få orgasm bara jag tänkte på en scen i Tusen och en Natt, där två barn lekte och han strök sin lilla hårda snopp mot hennes trosa och sen spräckte den och trängde in. Till bägges glädje. Och det var så lustfyllt skrivet. Mina föräldrar gav oss boken "Mamma, pappa, barn" och jag, mina bröder och grannpojkarna satt i mörkret på nån potatislår och läste upphetsat. Fast när det gällde onani, så tog det tid innan jag fick till det perfekt själv. Desto roligare sen, när jag fattat hur just jag funkade. Flera år efter min sexdebut. Som var med en fem år äldre och betydligt mer erfaren man.


     Pappan till mina barn, var däremot oskuld när vi träffades.
    Vi hade det mkt bra, men han är nog trots allt lite tacksam över allt han upplevt därefter och insett att hur attraktiv han är på "marknaden", liksom du är TS. Det är verkligen olika sex med olika människor. Skulle vi ha sex igen ( otänkbart då han är gift, trogen och nöjd) skulle vi säkert ha ännu bättre sex. Vi hade ett "återfall" när vi var singlar, som visade det. Han är "närmare" sin sexualitet nu. Och i hans fall är det nog positivt med en ung, attraktiv fru, han har blivit manligare, mer vältränad, men tar återigen huvudansvar för barn och hem.
    Däremot kan jag inte se nåt positivt att småkillar sitter och ser tuffa p-rullar med storebröder. Jag har pratat med många tonårskillar som på allvar tror att tjejer får orgasm av sperma i ögonen och att analsex är vad alla tjejer vill ha. ( javisst en del, ibland, men- hjälp vad fel det blir) och sen tjejerna som vill ha romantiska förhållanden. Jo, det är så fortfarande, även om tjejer tar för sig mer när det gäller sex. Så visst ligger det en massa könsfördomar kvar och skvalpar.
    När jag läser andra trådar på FL blir jag nästan mörkrädd över "grottstadienivån".
  • Anonym (Lycklig)

    Det är egentligen en bra tanke att ha samarbete med ex när det gäller nya relationer. Även om många säkert skulle bryta ihop bara av tanken. Men har man levt länge ihop, så känner man ju den andra rätt väl och vill förhoppningsvis den andra väl också. Visst kan man förändra sig och hitta nya sidor hos sig själv. Inte minst ihop med en ny person. Men om man skulle lämna/ be om referenser från ex, skulle nog en del problem kunna undvikas.


  • Anonym (Lycklig)

    Intressant vinkling som jag känner igen från mitt liv. Den ständiga sömnbristen som liksom aldrig vill ge sig. Och rent statistiskt, så har kvinnor större och oftare sömnproblem. Varför kan man undra när det gäller oss med män som gör sin del av jobbet. Kan ju vara nåt biologiskt också? 


    Men ibland undrar jag om inte män tillåter sig mer fritid och vila även om man delar på arbetet. Att kvinnor istf att vila börjar göra extrasaker? Eller håller på med ständig logistik i hjärnan. ( Även i jämlika relationer med barn, så gör ju kvinnan oftast mer av själva planeringsarbetet, vilket tar energi)
    När jag har gått på gympa eller bassängträning i blandad grupp sitter jag nästan alltid ensam med män i bastun ( i min lilla stad har vi gemensam bastu), kvinnorna skyndar hem o lagar middag etc när de egentligen hade kunnat planera in bastutiden i själva aktiviteten. Att även i de jämlikaste relationerna så har man inte lika mycket "egen fritid/vila". ( Vilket givetvis inte är mannens "fel", utan handlar om att ta ansvar för sin egen hälsa)
    Och jag kan mycket väl ha stor lust och överväga att väcka min man som lägger sig ner och somnar direkt( bara en sån sak! Har sällan hänt i mitt liv, jag läser mig till sömns) men sen låta bli för att tröttheten tar över. Även om det hänt att jag senare vaknar upp störtkåt och nästan börjar älska med honom innan han hinner vakna. Skillnad här mellan män o kvinnor, som kvinna skulle man ev känna sig halvt våldtagen om nån gör så när man sover. Men ingen man har hittills klagat. Tack o lov, för de är bland de bästa gångerna, när man inte kan låta bli!
    Men bästa tiden för mig annars är på morgonen eller på dan. Börjar han gulla med mig när jag är på väg att falla till ro på kvällen, även om det mest handlar om att han helst vill ha mig i sin famn när han sover, blir jag direkt störd.
    När man gör undersökningar om när folk har mest lust, så tittar man på när de har samlag. Men egentligen så stämmer inte det. Samlag har man mer när man får till det ( och bägge vill), typ Bolibompasex, helger, när bägge är hemma... inte kanske när man har mest lust. För att man vet att man ska upp tidigt, man blir störd, den ena är bortrest...
  • Anonym (Lycklig)

    Completorium, du är unik! Jag hoppas att vi nångång träffas.


    Nej, det är ju inte jämlika förhållanden, som jag ser det heller. Men det är så i många förhållanden där bägge anser att de är jämlika. 
    Och att det är lättare att se vem som diskar än vem som har koll på storleks,säsongsadekvata kläder, födelsedagar, det slutgiltiga ansvaret på nåt vis. Eller initiativet till att det är dags att röja garage, tvätta fönster. Komplext. Och jag tror att vissa kvinnor är väldigt kontrollerande och anser att deras sätt att se på hushållsarbete är det enda rätta och tar på sig nån ledarroll och logistikansvar, "om du lämnar Pelle på träningen, så handlar jag och hämtar honom, så kan du slänga in en tvätt.." Däremot tar man alltså inte ansvar att se till att man får sömn så man orkar älska, utan i stället för att lägga sig när man är trött så tar man ett varv och plockar, förbereder för nästa dag. "Man " betyder många kvinnor och inbegriper nog mig själv ibland.
    Och det ÄR verkligen frustrerande att vilja ha sex när den andra inte vill. Dels den oförlösta kåtheten, men också att inte känna sig bekräftad som sexuell varelse. Och det är en sak att vara singel och inte ha sex ( också frustrerande förstås) och att leva med nån som vill mer sällan eller aldrig. Eller för den delen med nån som inte lyckas få till det så man blir nöjd, av olika skäl.
  • Anonym (Lycklig)

    Ibland tror jag många kvinnor VILL vara martyrer. Istället för att faktiskt ta ansvar för sina liv, inklusive sexuallivet. Och att det är PK att gnälla över dåliga män. Varför unnar man sig inte bastubadet, vilan och att se till att det finns utrymme för sex. Allt detta städande och fixande för att andra ska tycka man är duktig, eller vad det nu handlar om.


    Och jag tror barnen mår jättebra av att ha föräldrar som rör vid varandra och visar varandra åtrå också. Mitt ex prioriterade alltid barnen före sex och ville aldrig att barnen skulle råka få se nåt. Nu menar jag inte att jag ville älska framför barnen, men hela världen är det väl inte att se sina föräldrar under samma täcke.
    Om man inte är tonåring då. Usch vad äckligt!
  • Anonym (Lycklig)

    Aj aj aj, nu har du skrivit en viktig ledtråd. Och jag är tacksam för min anonymitet nu, annars skulle jag inte våga skriva detta.


    Hon är alltså en hästälskare. Vore jag man skulle jag ALDRIG bli ihop med en sån. Därför att de ( generalisering, men väl underbyggt) får sina närhetsbehov via hästarna, och mannen blir nåt "bra att ha i andra sammanhang". Om hon skulle vara tvungen att aldrig träffa en häst mer eller att aldrig träffa dig mer? Vad tror du? Allra värst är de med egen häst hemma. En närstående lever med en häst-och hundtjej. Och han är förtvivlad över att hon alltid lägger sig när han somnat, åker på tävlingar, är i stallet och han finns inte ens i planeringen. Inget sex alls. Hon var mycket kärleksfull OCH sexuellt intresserad tills de flyttat ihop, han byggt hennes stall, köpt hästtransport etc. Nu känner han sig som en plånbok och vaktmästare. Jag kan tänka mig att de på nåt sätt även får utlopp för sexuella känslor när de rider ( jag rider inte). Och jag vet många, många fler som upplevt detsamma i relation med dessa kvinnor. 
    Och hon sa alltså NYSS att hon ska åka i morgon bitti. Men då får du väl säga att det faktiskt inte går. För att ni har en relation och du behöver en sovmorgon med henne, med eller utan sex. Det viktiga här är att du och er relation är prio två. Och det är nog bara att inse.
    Jag hoppas att jag har fel.... Tycker för övrigt mycket om hästar själv, Fast inte på det där totalt hängivna sättet.
  • Anonym (Lycklig)

    En egen häst på gång? Gör slut!


    En pärla som du ska inte förslösas.
    Kram till katten och dig.
Svar på tråden Det ska fan vara en modern man!