• Completorium

    Det ska fan vara en modern man!

    Det här skrevs först som ett inlägg i tråden "Varför vill tjejer ha mindre sex än killar" av rimmad lax
    www.familjeliv.se/Forum-9-191/m49264120.html
    men så insåg jag att det kantrade åt ett annat håll så jag startar en ny tråd istället. Kanske är detta ett gammalt ämne och jag är ny här, men ni får väl hänvisa till de trådar det detta har diskuterats förr!

    Så här skrev jag:

    Jag var för trött i natt för att börja skriva några längre tirader, men jag ska försöka utveckla mina erfarenheter lite här. Kallejohansson och Pappa jonthe bl.a. har redan varit inne på det här spåret som jag ska utveckla lite.

    Det talas mycket om att män både vill ha en hora och en madonna. De vill ha en hora i sängen men på dagen ska deras kvinna vara en madonna, en respektabel kvinna som är en god mamma och husmor. Detta är väl känt och ett etablerad fenomen. Mycket skit har kastats på män för att de har de omänskliga kraven på sina kvinnor.

    Motsvarigheten för kvinnor är mjukispappa/buse(alt. prins på vit springare)-problematiken. Det är detta ni har kommit in på i den här tråden. Kvinnor skriker högt och vilt över män som inte deltar i familjelivet, är gäster i sina barns liv, på sin höjd kan "hjälpa till" i hushållsarbetet osv. Kvinnor beklagar sig över sina lata sluskar till män och vill istället ha en "riktig" man som klarar att komma underfund med själv att det ska diskas, handlas mat och tvättas kläder och också göra det!

    Alla terapeuter lär ut att vägen till sexlivet går genom diskbaljan. En trött och utarbetad kvinna är inte kåt, men en kvinna som känner att hon får fullt stöd i hushållet och med barnen har helt andra förutsättningar till att bli den eldiga älskarinnan mannen så hett åstundar.

    Jag är en man som är som en fullfjädrad hemmafru. Jag kan allt om att sköta ett hem och gör det också. Det har alltid varit så. Jag är inne på mitt andra äktenskap. I mitt första äktenskap som varade från ungdomen så tog nog min fru bara det hela som nåt naturligt. Hon hade aldrig fått lära sig särskilt mycket om hushållsarbete och jag blev den naturliga auktoriteten på området i vår familj. Jag blev het enkelt den traditionella kvinnan i vårt förhållande.

    Nå hjälpte det? Nej, inte blev det mer sex för det! När vi gått igenom den sedvanliga passionsfasen så dalade sexlivet till att vara något som hon accepterade som nåt nödvändigt ont som fick ske 1-2 ggr/månad. Jag tog upp och försökte prata om det om och om igen, men ändå accepterade jag tanken på att hon helt enkelt inte var så intresserad.

    Nå, det förhållandet slutade på ett sätt som är vanligare åt "andra hållet", dvs. att kvinnan slänger ut en oduglig man som bara latar sig och inte deltar i familjelivet och hushållsarbetet. Jag tröttnade och bröt upp. Då reagerade hon med nån slags chock (för naturligtvis kunde hon inte föreställa sig att jag inte trivdes, trots att jag pratat med henne hundratals gånger om att jag inte ville vara den ende som gjorde nåt i hushållet och att jag var missnöjd med sexlivet). Hon blev plötsligt en sexgudinna! Hon använde sexet för att hålla mig kvar, men det funkade givetvis inte.

    Min andra fru... Inte heller här fungerar det med att vara en mjukisman och sköta allt i hushållet. Vi hade jättebra sexliv c:a 3 år, tills vi hade flyttat ihop på allvar och gift oss.

    Jag har varit betydligt mer vaksam och tagit tag i problemen mycket tidigare nu. Först när jag märkte att sexlivet dalade så funderade jag över vad det kunde bero på. Jo, hon pluggade och var under stor press. Så jag backade, tjatade inte om sex, lät henne vara. Men det var som att hon aldrig kom tillbaka efter det, så jag har på olika sätt fört det hela på tal, försökt att lirka ur henne vad som är fel osv. Jag har gett henne tid, jag har gjort allt för att underlätta tillvaron för henne osv. Så, när det här tidsspannet av tid för möjlig återhämtning för henne vara några år och inget blivit bättre så krävde jag familjeterapi och det blev så.

    Då framkommer några intressanta saker! Hon säger då bl.a. att hon såg det som att hon var inne i en passionsfas i början av vårt förhållande, dvs de första 3 åren. Ovanligt länge alltså, det brukar vara några månader. Hon använder sig också av den här bilden av mannen som en prins på en vit springare som ska ta henne ur den misär hon lever i. När vardagen infann sig så sprack föreställningen om att allt skulle bli så fantastiskt annorlunda. Hon hade alltså inte räknat med att även hon skulle behöva bjuda till för att hennes liv skulle bli bra.

    Och så detta då med busen (eller prinsen) kontra hemmamannen, vaktmästaren... Det visade sig att hon, som längtat hela livet efter en man som var en hejare på att laga mat (så att hon skulle slippa göra det jämt), städa osv. nu, när hon hittat en sån, inte alls blev nöjd med det! Nej, istället kände hon sig undanskuffad från sin naturliga plats i hemmet!!! (Ändå sitter hon och skryter på jobbet om sin duktige man som lagat den goda maten som ligger i hennes matlåda...)

    Hon kände sig mindervärdig, överflödig, förminskad... Och den där mannen som stod i köket... var han sexig? Nej... Det gick inte att tända på en man som beter sig som ett fruntimmer...

    Fattar ni problematiken? Här har man fått höra hela livet att man ska dela på hushållsarbetet och vara en jämställd familj, men när man gör så, så blir man straffad med att kvinnan tappar respekten för en!

    Det ska fan vara en modern man!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-09-20 18:54
    Jag lämnar nu den här tråden och även FL.

  • Svar på tråden Det ska fan vara en modern man!
  • Mandi74
    Signy skrev 2009-12-31 12:08:55 följande:
    OK, Completorium. Antar att du redan provat, men det funkar inte att "smöra" heller? eller säga som det är - Hörru Lisa (eller vad hon heter) jag tycker att du är så himla fräsch och het, jag har tänkt på dig hela dagen, jag måste få dig, jag klarar inte av att vänta en sekund för du är det sexigaste jag vet och jag vill k****a dig här och nu!! Låt oss strunta i disken, stänga av TV'n, rycka ur telefonen, beställa hem pizza och låsa in oss i sovrummet resten av kvällen!
    Ähh.. smöra funkar ju inte om det är en riktig man hon vill ha, vilket jag har förstått det som efter att han läst ts:n.

    Det ska vara hårda ord och krav..
    Det är mänskligt att tänka vist och handla dåraktigt
  • Completorium

    Tja... smöravarianten är väl den vanligaste. Det kräver både tålamod och såväl manlig som kvinnlig list, och det brukar lyckas... Men jag är ju så jävla trött på det! Att behöva lägga ner ett halvtidsarbete bara för att få lite sex då och då...

    Och öppet förhållande har hon redan tackat nej till. Kräver jag det så tackar hon för sig och drar. Egentligen är det nog inte så svårt att göra slut på förhållandet, för om jag blir lite tuffare emot henne och kräver min sexuella frihet så ger hon mig den - genom att lämna mig.

  • Anonym (lika)
    Mandi74 skrev 2009-12-31 12:12:29 följande:
    Ähh.. smöra funkar ju inte om det är en riktig man hon vill ha, vilket jag har förstått det som efter att han läst ts:n. Det ska vara hårda ord och krav..
    Men för TS – precis som för mig i mitt förhållande – är det nog så att han har prövat alla varianter men har konstaterat att det inte går att påverka med hur han beter sig eller vad han säger. Sen tycker jag att man i ett friskt förhållande ska ha utrymme att vara både mes och hingst, beroende på dagsform.
  • Mandi74
    Completorium skrev 2009-12-31 12:21:21 följande:
    Tja... smöravarianten är väl den vanligaste. Det kräver både tålamod och såväl manlig som kvinnlig list, och det brukar lyckas... Men jag är ju så jävla trött på det! Att behöva lägga ner ett halvtidsarbete bara för att få lite sex då och då...Och öppet förhållande har hon redan tackat nej till. Kräver jag det så tackar hon för sig och drar. Egentligen är det nog inte så svårt att göra slut på förhållandet, för om jag blir lite tuffare emot henne och kräver min sexuella frihet så ger hon mig den - genom att lämna mig.
    Men är hon så mycket att ha då, om hon drar så lätt?
    Det är mänskligt att tänka vist och handla dåraktigt
  • Completorium
    Mandi74 skrev 2009-12-31 12:49:43 följande:
    Men är hon så mycket att ha då, om hon drar så lätt?
    Ja, det är ju det som är frågan. Hela den här tråden är som en terapisession för mig där jag väger för- och nackdelar med varandra och försöker bestämma mig för om jag jag ska stanna i förhållandet eller inte... {#lang_emotions_undecided}
  • Signy
    Completorium skrev 2009-12-31 11:24:46 följande:
    Nej, det vet jag, men det tar olika lång tid innan de kommer underfund med det. Vissa aldrig.
    Har du kollat in den här tråden? Kanske kan finnas något matnyttigt för dig att plocka upp? Ett helt gäng som diskuterar samma sak som du:

    www.familjeliv.se/Forum-9-198/m49351920.html
  • Completorium
    Signy skrev 2009-12-31 16:36:16 följande:
    Har du kollat in den här tråden? Kanske kan finnas något matnyttigt för dig att plocka upp? Ett helt gäng som diskuterar samma sak som du: www.familjeliv.se/Forum-9-198/m49351920.html
    Tack! Det var en intressant tråd! Ska följa den med!
  • lobj

    Jag tror att det ligger en hel del bakom hur man sett på sex i ens familj under uppväxten, under min uppväxt var sex i stort set tabu, något man aldrig pratade om.
    Jag själv har nog inte sett många min på porrfilm under mina år (är 28), det lilla jag har sett har varit ibland vänner och då har det varit obehagligt. Tror igentligen att jag skulle "må bra" av det men skulle nog föredra att se en mjukis själv så jag vet vad det handlar om - man kan nog säga att jag är lite rädd för att titta på en sån.

    Vet att min man och de flesta män jag känner sett många och grova filmer.  Ju äldre de blivit har de insett att porrfilm inte riktigt är som i verkliga livet.

    Har fått för mig att har man sett mycket på prulle så är man mer för att bara kliva på och ha sex lite spontant, har man inte är man mer för det trista missionären i sängen och allt annat är läskigt.... Kanske har helt fel, men de e en känsla jag har. 

    Om man sen har sex när bra den ena igentligen vill är det bättre att ha sex och den andra inte ger allt el kan man hoppa i ett sådant läge?
    Vet ett bekant par där mannen brukar säga att kvinnan är "som en död älg"  de kan ju inte vara så hiskeligt kul heller? men är det bättre än inget sex alls?

  • Omorfia
    Completorium skrev 2009-12-11 09:00:28 följande:
    Kvinnor skriker högt och vilt över män som inte deltar i familjelivet, är gäster i sina barns liv, på sin höjd kan "hjälpa till" i hushållsarbetet osv. Kvinnor beklagar sig över sina lata sluskar till män och vill istället ha en "riktig" man som klarar att komma underfund med själv att det ska diskas, handlas mat och tvättas kläder och också göra det! Alla terapeuter lär ut att vägen till sexlivet går genom diskbaljan. En trött och utarbetad kvinna är inte kåt, men en kvinna som känner att hon får fullt stöd i hushållet och med barnen har helt andra förutsättningar till att bli den eldiga älskarinnan mannen så hett åstundar.

    Det gick inte att tända på en man som beter sig som ett fruntimmer... Fattar ni problematiken? Här har man fått höra hela livet att man ska dela på hushållsarbetet och vara en jämställd familj, men när man gör så, så blir man straffad med att kvinnan tappar respekten för en! Det ska fan vara en modern man!
    Nu har jag inte kunnat läsa hela tråden än, så jag ber om ursäkt om jag inte tillför något till debatten, men jag reagerar liite på att du drar ganska höga växlar på din erfarenhet av två kvinnor..

    Min erfarenhet av en jämställd man, min man, är att han ser vårt hem och vårt barn som vårt ansvar. Jag tycker inte att han är ett fruntimmer för att han diskar, tvättar, hänger och viker tvätten, byter blöjor, matchar outfits till dottern, lämnar och hämtar på dagis, städar m.m. Jag tycker att han är otroligt manlig med sina breda axlar och starka kropp som kan lyfta mig och kramas och pussas så himla bra. Manligt är för mig fysiska attribut, inte personliga egenskaper eller färdigheter. Vi delar liksom på det vi kan. Ingen av oss gillar hushållsarbete eller bajsblöjor så det delar vi upp, jag orkar inte lika många kassar när vi handlar så då tar han fler, han har ingen fantasi för inredning så då tar jag fram sånt jag gillar så får han tycka till.

    Sex har vi när vi kommer åt när vi har lust båda två samtidigt, vilket inte är så himla ofta med en ettåring som inte sover så där klockrent på nätterna, mitt nattarbete och mina studier och följande kroniska sömnbrist... Men vi pratar om sex och när vi kommer till (ibland kan det gå en månad mellan gångerna) så är det alltid härligt och utan prestationsångest och vi kan skratta åt situationen. Vi vill alltså båda två och det tror jag är kärnan i det hela. Sex är en sån viktig del av ett förhållande och är man inte kompatibla där så måste man göra något åt det.

    För din del, TS, så låter det som att dina kvinnor har varit rejält omogna. Eller, jag tycker personligen att människor som inte förstår vad vardag är för något och som söker "passion" är riktigt omogna och olyckliga människor som alltid kommer att vara miserabla och leta efter lyckan i hela sitt liv eftersom de inte förstår vad lycka är. Du kanske har attraherat fel personer (well, obviously {#lang_emotions_wink}) och jag tycker verkligen inte att du ska nöja dig med ditt förhållande som det ser ut idag, men om du nu tror att kvinnor i allmänhet vill ha någon som kallar dem slyna (annat än i sovrummet då) så är du sadly mistaken. Problemet med många människor, både män och kvinnor, är att de har en massa issues och hang-ups som de inte är medvetna om själva och som kommer i vägen för deras förhållanden.

    Lycka till med att hitta nån som känner sig själv och gillar sex!
  • Omorfia
    Completorium skrev 2009-12-31 11:59:34 följande:
    Efter alla mina långa och mångordiga inlägg här så är det kanske dags för lite kortare och kärnfulla. Låt mig sammanfatta läget här hemma just nu:
    Vill bara tillägga. Ibland har vi sex trots att vi inte riktigt orkar eller har jättelust, bara för att det var så länge sen sist och vi vet båda två att man måste underhålla sexlivet för att det ska fungera bra. Börjar man bara så brukar det arta sig riktigt bra. Det är en anledning för att ha sex.
Svar på tråden Det ska fan vara en modern man!